Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

homologacije

Napisal/-a keylone Po maj 26, 2003 7:10 am

pred 4 dnevi sem bil na tehnicnem s rahlo postimanim avtom.ker se tolko govori od homologacij in a-testov.sm opazil da nekatere na tehnicnem sploh ne briga kaj imas.nic mi ni rekel za izpuhe niti za odbijace itd..v prvo ko sem peljal so mi za vse tezili pa to in ono nesmes imet.pol sm mal poprasal zakaj mi nic ne rece za dodatne dele.pa je reku da zakona ni sam ob priliki naj grem naredit a-teste.zdej nevem ali sm jz padu na takega ka nima pojma ali je mozno da lahk imam gor vbrez a testov...
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po maj 26, 2003 7:39 am

No, jaz nimam nič poštimanga avtomobila, glede izgleda, kakšne hude zadeve, se mi je pa zgodilo na tehničnem, da je jamral nekaj zaradi tretje zavorne luču, ker ni original in serijsko vgrajena. Sem mu rekel, da jo lahko vzamem dol, doma pa jo bom itak nazaj dal. Je reku, da glih to misli in da je brez veze, da jo dol odmontiram. Mislm, eni so pa čudni tam na tehničnih, da se grejo zaradi enih banalnih stvari vtikat.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po maj 26, 2003 4:02 pm

Sn že enkrat zastavil to vprašanje sam ga mogoče niste vidl ker je blo v eni drugi debati. Al mogoče kdo ve kako je z homologacijo volana? Če daš manšega npr jest bi dal 32cm original pa je 35cm. A je treba met kakšno potrdilo? Al se sploh lohk dobi TUV za volane itd Če mi lahko razloži kako je s tem da nebom dal zdej za volan 30 jurijev pol ga bom mogu pa dol vzet zarad kakšnega ki se mi bo glih vanjga vpiču.Al je treba met papirje tud če daš isti premer kako je s tem?

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po maj 26, 2003 4:42 pm

jz imam noter mansega od momota in mi ni nc reku sam pogledal je ce ima luft
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po maj 26, 2003 6:14 pm

na tehnicnem nic netezi.. samo ko te republiska ustavi.. ti 100% kazen napise ( meni je napisal)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po maj 26, 2003 9:35 pm

A je pol možn volan sploh homologirat kar nisn še nikjer zasledil TUV za njega al moraš slučajno met TUV od nastavka za volan al kaj drugega, ker po mojem volan itak paše za vsak avto, sej fora je verjetn sam v nastavku. Verjetno pol za volan ni TUV ker bi itak mogli bit not vpisani vsi obstoječi avti. Al se pol volan šteje kao univerzalen kar pa ni mogoče homologirat ker ni določen za točen tip avtomobila?
Al ma kdo kake veze z LPP jem da bi to vprašal?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Po maj 26, 2003 10:06 pm

ma nimam blage.... jest sam vem da mi je tezil in kazen napisal...
V8 POWER

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Po maj 26, 2003 10:15 pm

jaz mam volan sam oblecen, pa me je spraseval ce je HL. sem povedala kaj in kako in je bil mir.

ceprav pri policajih je itak okol tega tko: en te vprasa za vse kar ni serijsko, kaksen drug pa niti omeni ne HL (npr. meni v soboto ponoc, pa mam res opazen auspuh, sam prometna vozniska in pihat, pa so bli z brda=prometna LJ) - tko da mam vcasih obcutek, da so eni prav specializirani za HL, eni pa blage veze nimajo oz. se jim ne da.

sklepam pa: ce me je vprasal, pol kak zakon ziher obstaja. (mogoce pravilnik o HL notranje opreme, a kaj je ze tisto...)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 26, 2003 10:29 pm

Oki nem nove teme odpiru bom kr tle uprašu.In sicer technoboy ti mi boš najbol znal povedat.Kak je z menjavo motorja? BTW bolj moćnega mislim dat notr, pa pol homologirat vse skupi.Zanima me predvsem al morm met potrdilo od specializirane delavnice (se pravi ranault servis) al lahk jaz to sam menjam?Se prav zanima me če lahk sam nardim al more mi en prav za to specializiran nardit? Techno za tebe vem da si to delu upam da mi boš znal povedat kak pa kaj:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 27, 2003 8:30 am

zdej fora je u tem.....men so nekateri razlagal da je potrebno..samo jaz tega nisem mel.. in na LPPju tudi nic ni zahteval... hotel je samo vedeti če so ble vse ostale predelave opravljene zaradi mocnejsega motorja ( v mojem primeru zavorni cilinder)
tako da je najbolje da pises na LPP in tocno poves kaj mislsi narediti in ti bo g. Zajc (ce se nemotm) vse povedal kaj naredi.. to sem jaz nareil in ni blo panike
V8 POWER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov