TITan je napisal/-a:šampon se spira stran s obilico vode (brez pištole na cevi)
V redu, glede gob smo razčistili, hvala vsem.
Zakaj oz. kako pa so visokotlačne pištole škodljive za lak? A sperejo barvo ali pa lahko povzročijo tudi druge poškodbe na laku? Jaz uporabljam Karcherjev izdelek.
Drugače je moj postopek pranja tak:
najprej dobro pošpricam avto, potem ga operem z gobo (kot sem že omenil, uporabljam dve). Že nekaj časa uporabljam Armol All šampon. Ko našamponiram celoten avto (tudi platišča), dobro sperem ves šampon, pustim avto nekaj časa na soncu, da se malo posuši in ga nato obrišem. Uporabljam navadne krpe (beri ex oblačila), imam pa tudi jelenovo krpo, s katero nisem najbolj zadovoljen. Stekla pa obrišem do suhega s časopisnim papirjem. Po potrebi uporabim sredstvo za odstranjevanje mrčesa in sredstvo za čiščenje platišč.
Notranjost očistim s Cockpit Sprayem (prodaja se na Petrolovih črpalkah) ker prijetno diši ter sesalcem. Za tkanino uporabim Sonaxovo peno (res umazane površine operem s Prilom). Za usnje pa uporabim sredstvo za čiščenje usnjene garniture. Občasno uporabim še krpo proti prahu.
Razmišljam, da bi nabavil še kaj za zaščito kromiranih površin, ker imam le-tega kar nekaj (veliki kromirani letvici spredaj in zadaj, dodatno nabavljena kromirana ohišja ogledal).