Debate, ki niso vezane na ostala področja...
 
Golden eye
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 635
Pridružen: Če maj 01, 2003 2:20 pm
Kraj: Notranjska

Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah...)

Napisal/-a Golden eye So apr 08, 2006 3:54 pm

zanimam se za nakup GPS navigacije. Kaj je najcenejša ion najbolša rešitev? k sem vidu da maš zdej že dlančnike, pool maš navigacijske enote.... kaj svetujete?? pa kolk keša bi me kaj pršlo?
 
Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1680
Pridružen: Ne mar 14, 2004 12:30 am
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So apr 08, 2006 5:15 pm

Mobilni telefon ali pa križanec z dlančnikom. Potem potrebuješ še GPS sprejemnik in pa karte. Jaz imam GSM, GPS sprejemnik (13.000 SIT), 1 Gb rs-MMC kartica ( 12.500 SIT ) na kateri je celotna Evropa. In to je to......




Yagi-san
 
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma
 
Prispevkov: 9749
Pridružen: Sr maj 28, 2003 10:50 am
Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So apr 08, 2006 5:39 pm

Najc enejša varianta je zaenkrat
Star prenosnik - P2-350 - za 40.000 sit ali manj
usb GPS modul 17.000 sit
Pa program ozi explorer ali kakšen drug.


GPS modul
Slika

Več o tem modulu
http://www.visol.info/trg/detajl.php?id=218&hid=10
Old subarus never die, they just get faster!
 
VET
Novinec
 
Prispevkov: 411
Pridružen: To okt 05, 2004 2:03 am
Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po apr 10, 2006 3:31 am

nebivedu je napisal/-a:Najc enejša varianta je zaenkrat
Star prenosnik - P2-350 - za 40.000 sit ali manj
usb GPS modul 17.000 sit
Pa program ozi explorer ali kakšen drug.

ozi explorer ni routabilen - se pravi te ne vodi niti ne govori kam če določiš cilj :P .... samo kaže kje si !

najbolj ugodna varijanta je dlančnik za cca. 50k sit s BT sprejemnikom GPS signala + GarminQUE.... potem te govorno in slikovno vodi po celi evropi in še po SLO, CRO, BiH in delno pa še SiČG ... ;)
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 8:03 am

Ja, ta pa mi naj nekdo najde vse te programe, naj vas opomnim da je Garmin zaščiten in če vidi da poganjaš skrekano verzijo ti zbriše vse mape in si na istem.

Mam na PCju adriaroute i receiver, pa mi receiverja ne zazna, ker verjetno ni Garminov.


Najcenejše varjante so ti napisali, najboljše pa so malo dražje :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
tj
Novinec
 
Prispevkov: 336
Pridružen: Sr maj 28, 2003 8:44 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Po apr 10, 2006 9:36 am

V kratkem se bo v slo dobilo tudi navigacijski strojček od Calibra... Zedeva deluje solidno, cena bo pa menda tudi ugodna ;)


lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB
 
Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik
 
Prispevkov: 1110
Pridružen: Ne mar 23, 2003 3:02 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po apr 10, 2006 12:14 pm

Courage™ je napisal/-a:Ja, ta pa mi naj nekdo najde vse te programe, naj vas opomnim da je Garmin zaščiten in če vidi da poganjaš skrekano verzijo ti zbriše vse mape in si na istem.

Mam na PCju adriaroute i receiver, pa mi receiverja ne zazna, ker verjetno ni Garminov.


Najcenejše varjante so ti napisali, najboljše pa so malo dražje :)

Jest se nisem videl, da bi kdaj Garmin pobrisal kake mape, ce bi ble skrekane.. Pa delam v firmi kjer se dajemo s tem, pa smo ze par skrekanih probali pac zase, da vidmo kako to gre, in vsi delajo bp..

Glede Adriarouta in neprepoznavanja receiverja.. Jah, moral bos najt Garmin UnitID spoofer. AdriaRoute (in nasplosno ves garminov software, iQue, CitySelect, ....) deluje samo z Garminovimi napravami, ki jih prepoznava prek unit IDjev. Obstajajo pa programcki, ki se povezejo na tvoj receiver, potem pa se predstavijo garminovemu software-u z garminovim unit IDjem in posredujejo NMEA podatke iz pravega receiverja. Edino tako deluje Garmin na drugih receiverjih.

Kar se pa tice vprasanja iz prvega posta.. Navigacija na telefonu je meni osebno popolnoma neuporabna, ker imajo telefoni premajhne zaslone. Razen ce imas kakega krizanca med telefonom in dlancnikom (tavelke nokie, SE p9xx serija, Qtek, ...), se tega rajsi ne lotevaj. Potem, ce imas slucajno ze dlancnik v posesti, samo dokupis GPS receiver (bluetooth, usb, karkoli pac ima tvoj dlancnik, v vsakem primeru okoli 15, 20 jurjev), na dlancnik nalozis software za vodenje in to je to (software se dobi na muli, TomTom, Garmin iQue (slovenske mape se imenujejo AdriaRoute), ...). Ce pa nimas se nic, potem pa se ti splaca premislit ali dati v avto namenski racunalnik (ali prenosnik) + USB GPS receiver ali pa kupiti namensko enoto, recimo Garminov Nuvi 300 (nekje 130 jurjev trenutno v akciji). Oboje se obnese najbolje od vseh moznosti, vendar je oboje tudi najdrazja moznost. Odlocitev je samo tvoja, s cim se ti bolj da matrat.. ;)

Ps: Trenutno najcenejsa namenska enota je Garminov StreetPilot i3, ki ga skupaj z AdriaRoutom dobis zdaj ze za 80 jurjev! info na amzs.info in pa autronic.si (ni reklama, samo nasvet kje se ga dobi najceneje :P ). Edino en problem.. Zaslon je izredno majhen in ni touchscreen.. Ce ti to kaj pomeni, potem se raje ozri za Nuvijem 300, ce pa bos navigacijo uporabljal bolj samo obcasno potem je i3 odlicna izbira!
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 12:24 pm

Moje izkusnje so tqake kot sem napisal, mape delujejo potem pa se naenkrat zbrisejo in zadeva ne funkcionira.

Kake so kaj cene v "tvoji" firmi za Street Pilot 330 ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1680
Pridružen: Ne mar 14, 2004 12:30 am
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Po apr 10, 2006 12:37 pm

Tu je govora o ceni + 80.000 SIT. Meni dela GPS dobro že za cca. 25.000 SIT. Prednost, da ga lahko še v mestu uporabljam, ko hodim po ulicah.....




Yagi-san
 
Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik
 
Prispevkov: 1110
Pridružen: Ne mar 23, 2003 3:02 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po apr 10, 2006 12:38 pm

Lp. Grega, DipLab.si
Slika
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 12:47 pm

Hvala za link, vendar se da SP 330 dobiti ze za 106.000 SIT, karto AR pa za cca 41k.

Na Garmin Slovenija si samo nalozis se slovenski jezik in slovenske menije.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik
 
Prispevkov: 1110
Pridružen: Ne mar 23, 2003 3:02 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po apr 10, 2006 12:56 pm

Cisto po pravici povedano, nasi ceniki niso prav prevec redno osvezevani, zato nekatere cene niso ravno na nivoju.. Drugace je nas dobavitelj GeoSet (aka Garmin Slovenija) in imamo popolnoma enake cene kot oni (s tem da mi ti vse nalozimo na napravo, karte, slovenski jezik, govor.., in zato zaracunamo pac to zraven ;) Ce kupis vse posebej, napravo in karte te pride isto kot od Garmina Slovenije).

edit: Ce ze gledas za napravo v rangu take cene.. Priporocam da rajsi vrzes en uc na Nuvija. Ima boljsi GPS sprejemnik (Sirf3!), dalje drzijo baterije, boljsi zaslon, lepsi izgled.. Cene so pa priblizno iste..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 12:59 pm

Razumljivo.

Pri Citroenu je navigacija SP C330 170k, z prednalozeno karto EU, adriaroute, slovenski meniji in jezik, zasledil sem pa ponudbo (katalog dobo na dom) neke trgovine na B v Ljubljani, 109.000 SIT je 330ka, 42k je Adriaroute, iz Garmin SLO pa si za đabe potegneš jezik in menije, pa je to se vedno 20k ceneje.

Je pa res da mogoce v tistih cenah ni upostevan DDV.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik
 
Prispevkov: 1110
Pridružen: Ne mar 23, 2003 3:02 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po apr 10, 2006 1:01 pm

Imas mogoce kak link od tiste firme na B v Ljubljani?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 1:04 pm

To me glih zdaj muci, ne morem se spomnit imena, je pa neka trgovina ko sem prvic slisal zanjo. Bom doma poiskal katalog pa bom napisal za katero trgovino gre.

Daj mi samo se nekaj povej.

A ma C330 tudi funkcijo da ti ce zgresis pot avtomatsko izracuna alternativno pot ? Ali ima prometne zastoje ?


LP!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4303
Pridružen: So mar 02, 2002 6:12 pm
Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po apr 10, 2006 1:06 pm

za prometne zastoje so dodatni servisi, pa dvomim, da pri nas delajo :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 1:35 pm

ne govorim da bi tukaj v SLO delalo, to se kar nekaj casa ne bo delalo... V tujini pa zna prav prit...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik
 
Prispevkov: 1110
Pridružen: Ne mar 23, 2003 3:02 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po apr 10, 2006 1:42 pm

Za funkcijo za prometne zastoje moras posebej dokupit modul.. Ki pa stane prevec. Ja, C330 ma funkcijo da ti preracuna pot, ce zgresis ;)

Edit: Ups, sorry za napacne info, TMC sprejemniki (za zastoje) delujejo samo na 340ki. 330ka nima moznosti priklopa tega sprejemnika. Si ziher da si nebi rajsi pogledal Nuvija 300? Podpira TMC, na kartice si lahko nalagas kerekoli karte, vec pomnilnika, boljsi gps sprejemnik, boljsa baterija.. :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
 
Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma
 
Prispevkov: 8038
Pridružen: Pe nov 14, 2003 3:48 am
Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 10, 2006 1:54 pm

Poznam, sem gledal sicer Nuvija 350, samo se mi ne zdi smiselno doplačevati okoli 40k "samo" zato ker predvaja Mp3je :)

Ma sej tele prometne informacije itak niso tolko uporabne za poti ki jih prevozim jaz.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
 
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma
 
Prispevkov: 9749
Pridružen: Sr maj 28, 2003 10:50 am
Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 10, 2006 2:11 pm

EX-B je napisal/-a:Za funkcijo za prometne zastoje moras posebej dokupit modul.. Ki pa stane prevec. Ja, C330 ma funkcijo da ti preracuna pot, ce zgresis ;)

Edit: Ups, sorry za napacne info, TMC sprejemniki (za zastoje) delujejo samo na 340ki. 330ka nima moznosti priklopa tega sprejemnika. Si ziher da si nebi rajsi pogledal Nuvija 300? Podpira TMC, na kartice si lahko nalagas kerekoli karte, vec pomnilnika, boljsi gps sprejemnik, boljsa baterija.. :D


Kaj pa praviš o MAP276C za v avto?
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Speedfighter in 23 gostov