Courage™ je napisal/-a:Ja, ta pa mi naj nekdo najde vse te programe, naj vas opomnim da je Garmin zaščiten in če vidi da poganjaš skrekano verzijo ti zbriše vse mape in si na istem.
Mam na PCju adriaroute i receiver, pa mi receiverja ne zazna, ker verjetno ni Garminov.
Najcenejše varjante so ti napisali, najboljše pa so malo dražje

Jest se nisem videl, da bi kdaj Garmin pobrisal kake mape, ce bi ble skrekane.. Pa delam v firmi kjer se dajemo s tem, pa smo ze par skrekanih probali pac zase, da vidmo kako to gre, in vsi delajo bp..
Glede Adriarouta in neprepoznavanja receiverja.. Jah, moral bos najt Garmin UnitID spoofer. AdriaRoute (in nasplosno ves garminov software, iQue, CitySelect, ....) deluje samo z Garminovimi napravami, ki jih prepoznava prek unit IDjev. Obstajajo pa programcki, ki se povezejo na tvoj receiver, potem pa se predstavijo garminovemu software-u z garminovim unit IDjem in posredujejo NMEA podatke iz pravega receiverja. Edino tako deluje Garmin na drugih receiverjih.
Kar se pa tice vprasanja iz prvega posta.. Navigacija na telefonu je meni osebno popolnoma neuporabna, ker imajo telefoni premajhne zaslone. Razen ce imas kakega krizanca med telefonom in dlancnikom (tavelke nokie, SE p9xx serija, Qtek, ...), se tega rajsi ne lotevaj. Potem, ce imas slucajno ze dlancnik v posesti, samo dokupis GPS receiver (bluetooth, usb, karkoli pac ima tvoj dlancnik, v vsakem primeru okoli 15, 20 jurjev), na dlancnik nalozis software za vodenje in to je to (software se dobi na muli, TomTom, Garmin iQue (slovenske mape se imenujejo AdriaRoute), ...). Ce pa nimas se nic, potem pa se ti splaca premislit ali dati v avto namenski racunalnik (ali prenosnik) + USB GPS receiver ali pa kupiti namensko enoto, recimo Garminov Nuvi 300 (nekje 130 jurjev trenutno v akciji). Oboje se obnese najbolje od vseh moznosti, vendar je oboje tudi najdrazja moznost. Odlocitev je samo tvoja, s cim se ti bolj da matrat..
Ps: Trenutno najcenejsa namenska enota je Garminov StreetPilot i3, ki ga skupaj z AdriaRoutom dobis zdaj ze za 80 jurjev! info na amzs.info in pa autronic.si (ni reklama, samo nasvet kje se ga dobi najceneje :P ). Edino en problem.. Zaslon je izredno majhen in ni touchscreen.. Ce ti to kaj pomeni, potem se raje ozri za Nuvijem 300, ce pa bos navigacijo uporabljal bolj samo obcasno potem je i3 odlicna izbira!