Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Fordova karavana v MB!

Napisal/-a [YuGo] To maj 27, 2003 4:15 pm

Je bil že kdo na tej karavani?

Rad bi vedel, če se mi splača it, ker bo zdaj 4 dni v Mariboru, pa če komplicirajo pri testnih vožnjah? :)

lp

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To maj 27, 2003 5:20 pm

Se definitivno splača it!!
Imajo testne vožnje s Fokusom, ki ima 170 konjev in z Mondeom, ki jih ima 220.
Kje pa bojo te vožnje v Mb?

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby To maj 27, 2003 5:32 pm

Kot Ford Focus fan itak morm it...kje bo to ? me full zanima kje ...

Pridem z Focusom :)) iz KK namreč

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] To maj 27, 2003 5:44 pm

sej to bo po celi Sloveniji, mislim da v vseh krajih, kjer je pooblaščeni prodajalec znamke Ford.

evo linka:
http://www.summitmotors.si/SUMMIT_slo.a ... d_karavana

lp

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc To maj 27, 2003 6:42 pm

DAN

jest sem šel na fordovo karavano. peljal sem Focusa STI170. To pa je makina. Super podvozje, super motor, super zici, super zvok. Pa dekleta in fantje ko boste šli na avtocesto ne pozabit, da ma STI170 6 prestav, Da ne boste v peti do poda, ki sicer pošteno vleče vendar se zvrti do 7500 brez problema. vidt ni blo da bi kej dost komplicirali, sicer sem poznamo samo tudi pri drugih ni blo velikega problema.

Lp
Grehc

Uporabniški avatar
BESTJA
Nov uporabnik

Napisal/-a BESTJA To maj 27, 2003 7:34 pm

Ja tako, kot ja Grehc napisal, Focus ST170 je prava makina. Še hujša zverina pa je Mondeo ST220. Pa kaj bi sploh nakladal, sa ima vsak z veljavno vozniško možno to probat.
Za tiste, ki pa jim je toliko konjičev preveč, pa imajo Streetka, ki je luštkan dvosed, nikakor ne podhranjen - 95KM. Ujemite karavano in uživajte.
HITRA BRZINA - GVIŠNA SMRT

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Sr maj 28, 2003 11:22 am

Na avtocesto si lohk pelu, prokleti prasci tle pr nas so mel pa sam eno tako kratko turo, drgac je pa fokus makina ni kj.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Sr maj 28, 2003 12:19 pm

Uh, sem glih zdajle prišel s ture s focusom 2.0 170KM. Ni kaj reči. Res pa je, da je relacija kratka, samo to kar sem hotel probat, sem sprobu.
Če koga mika, naj samo gre, ker mu ne bo žal.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Sr maj 28, 2003 1:38 pm

boychi kaj je bla gužva, si dolgo čakal na vožnjo?

jaz bom najverjetneje šel v petek, ko bo pri šerbineku, tam bo ziher avtocesta v igri, pa malo daljša tura:)

lp

Uporabniški avatar
Surfer_D
Nov uporabnik

Napisal/-a Surfer_D Sr maj 28, 2003 4:29 pm

tist od vas k prav da focus prbije nima pojma kaj so konji. V soboto sem probal oba. Mondeo je mal boljš in glede na težo tudi malenkost potegne. Focus je pa falus.

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Sr maj 28, 2003 7:03 pm

Surfer_D je napisal/-a:tist od vas k prav da focus prbije nima pojma kaj so konji. V soboto sem probal oba. Mondeo je mal boljš in glede na težo tudi malenkost potegne. Focus je pa falus.

Sej tuki ni tolpe vode za pogruntat. Jasno tisti, ki ma 200+ turbo konj bo zehal zravn. Ampak za 20 16v je 173 konj soliden dosežek. nekaj japoncev ma sicer več konj pri nekoliko manjši prostornini, sam se pa tudi nekaj več vrtijo.

Safrane glede podvozja. Kot po tirnicah, več ne bom govoril.

Še tole street Ka ma 95KM na kolesih!!!!!!!!!

Lp
grehc

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Napisal/-a pro2c Če maj 29, 2003 6:28 pm

yes, ovi fokus je zakon, mi smo ga lahko po skoraj avtocesti terali (dvopasovna cesta za motorna vozila)...160km/h v 4. prestavi, ql ima pa jih 6
ok, prvic mi je crknil, potem ga pa nisem sparal :)
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe maj 30, 2003 10:27 pm

Focus ST in moj 1,6 - primerjava možna samo po imenu ;). Zelooo se drži ceste ( izvoz iz AC kot po tirih ) Do 200km/h in 6 prestave brez problema ,potem mi je zmanjkalo ceste , ker je proga samo do Rogoze in nazaj( ca 2 km AC ).Do 4000 o/min se obnaša podobno kot moj 1,6 , potem pa do 7000 stisne , sploh če upoštevam , da ni turbo.
Po mojem mnenju zelo posrečen avtomobil - nekako volk v ovčji koži :D in pa ni brutalen kar mi zelo odgovarja.
BDW - preden dobiš ključe v roke te spremljevalec opozori , da vse kazni plačuješ sam :D:D in še dobro da te opozori , ker je s takšnim avtom res težko vozit po predpisih.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Pe maj 30, 2003 10:48 pm

majo kaksno starostno omejitev al pa ce si kaznovan?

:)

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Po jun 02, 2003 6:18 pm

Yo Lep pozdrav vsem !
Tut jst sm namreč bil na testni vožnji z focusom ST170.Doma sem sicer iz KK in sem prišel ta weekend v MB (k moji dragi) in seveda na test focusa :wink: .Katerega sem se bolj veselil mislim da veste :P .Doma imam 1.6 Focusa Trend.Moji občutki so takšni.Kar se tiče pospeškov se takoj vidi da je zverinca bolj grebla podlago bolj se to opazi tam od 3.5K obratv dalje k avtek kr nabira in nabira vleče zelo lepo vse tja to 7.5K rpm.Menjalnik me je mal zavedu na začetku k sm debelo gledo tisto 6ko :? .Zici zelo zelo dobri že v mojem 1.6 so dobri in te lepo držijo pa še udobni so.ST pa ima še boljšo stabilnost ter oprijem zicov da o legi ne govorim drži se ko na tirnicah res! moj ma sicer 205 gume in stabilnost na cesti je zelo dobra.
Seveda sem se mogu priborit za vožnjo ker bom šele naslednji mesec mel 1 leto izpit in so mi full težil, da ne morm vozt pa bla bla bla....na nazadnje sem se le zmenu za en krog.Poleg je šu tut od šerbineka sin in sma kr debato vdarla na pram ST-ja pa RS-a in seveda prihajajočega focus Coswortha (slika kasneje :lol: ).Vse skupi nas je blo 4 v avtu ampak je lepo šlo.Ne morm pozabt tistga ovinka ko iz avtoceste greš dol tam k se gre pol na MB letališče k sm ga pustu mal in smo ga 120 pršibal not pa smo sam gledal kako je po tirnicah lepo šel.Odličen avto res je vsaj zame no...čeprav tip je reku da je RS bistveno boljši ...zato čakamo na Focus cosija !

pa še nekaj slik:
Pred testno vožnjo:
Slika

Po testni vožnji:
Slika
Focus ST170
Slika

Focus ST170
Slika

Focus ST170
Slika

Focus ST170
Slika

Jst po vožnji (čist happy :lol: )
Slika

Mondeo ST220
Slika

Mondeo ST220
Slika

Mondeo ST220
Slika

Street KA
Slika

Street KA
Slika

Doma razlagamo dogodivščine :wink:
Slika[/url]

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Po jun 02, 2003 6:28 pm

Ford Focus Cosworth 2003

Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po jun 02, 2003 6:37 pm

Moby: To si bil verjetno v soboto tam okrok 15.30 ane? Se spomnim da sem vas videl tam, ker sma šla s punco tudi takrat gledat te 'zverince'. Če si bil tako navdušen nad zmogljivostmi Focusa, bi bil verjetno še bolj navdušen nad Mondeotom, ki gre pa še bolj. Naslednjič ko se kje srečamo moramo it na eno pijačko in malo podebatiramo.

Ajde

P.S: Na prvi sliki se celo vidi moj VW Polo.

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po jun 02, 2003 7:01 pm

SAFRANE je napisal/-a:ej bojci kako se kej focus ST drži ceste?
pa kolk je kej kultiviran motor?

Ej, sori za zamudo....

Kot so že drugi opisali, je še kr super avto. Pri speljevanju pa mu moraš dodati malo gasa, kakor je že pro2c reko, ker mu je crkno. :D Drugače sem pa z vožnjo zadovoljen, mogoče pa res ne tak pretirano, če sem odkrit.
(moram šepetat, da me moj reno ne sliši.... :lol: )

Od območja 2000 rpm pa vse do ca 7000 avto vleče konstantno. Res super. Pa finta je, da vleče še pri peti brzini, šest jih pa ima. Odkrito povedano...ne vem, če bi ga res TAKOJ kupil... verjetno bi kaj drugega izbral :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po jun 02, 2003 7:17 pm

*bojci* je napisal/-a:[Drugače sem pa z vožnjo zadovoljen, mogoče pa res ne tak pretirano, če sem odkrit.

Pol pa nisem edini ki me Focus z 'performancami' ni prepričal. Focus RS mora bit prava stvar, ker turbina manjka temu avtu.
Drugače pa daleč od tega da bi bil avto slab.
Aja pa še eno zanimivost sem opazil: Kljub temu da je imel Focus 6 prestav, so le-te bile daljše kot pri Mondeotu z 5 prestavami (prva prestava focus več kot 60 km/h, na Mondeotu komaj 60, druga Focus 110 km/h, Mondeo 100 km/h). Ampak razlika je tudi ta, da Focus se je zvrtel do 7500 obr., Mondeo pa komaj do 7.000.

OK dovolj sem zabluzil.

Ajde

ToniTic
Novinec

Napisal/-a ToniTic To jun 03, 2003 12:22 am

Jaz sem sprobal Mondeota, ker se mi večji avti bolj dopadejo. Moram rečt, da je ful dober občutek, ko prideš na avtocesto in ga v tretji stisneš.....ful lepo vleče. Ampak ni pa to brutalno, daleč od tega. Je samo zmogljiv potovalnik, ni pravi športnik. Tudi potem ko sem prišel dol z avtoceste in sem sprobal še pospeške v prvi in drugi prestavi je ful lepo potegnil, pa spet nič brutalnega, kot bi mogoče kdo pričakoval.
Zdi se mi, da so ti novejši avti vse preveč uglajeni in konji ne pridejo toliko do izraza. Sploh če se spomnim svojih bivših avtov kako so trgali, pa so imeli manj konjev.... :twisted:
Lp vsem!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov