Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Nemcija-vprasanje

Napisal/-a Ronin Ne apr 23, 2006 1:00 pm

No bom kr vprasal:

Med prvomajskimi grem pomojm v Nemcijo. Ker ze dolgo casa nisem bil gor, me zanimajo ksne dobrodosle informacije. Sj veste, avtoceste (vinjeta,..itd) in druge stvari na katere morm biti pozoren :D

Hvala ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne apr 23, 2006 2:12 pm

Vinjeto rabiš sam za avstrijo, nemčija pa sam gasa pa ne rabš nč plačevat.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jun 06, 2006 10:12 am

Mene pa zanima kako je z cenami bencina v Nemčiji in Nizozemski. A je povsod enaka al se razlikuje od bencinske do bencinske?
A se splača it dol iz AC pa tankat v kakem naselju al ne ?

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jun 06, 2006 10:56 am

na AMZSjevi strani si najprej poglej cene goriva. črpalke na avtocesti imajo nekoliko višjo ceno, kot tiste manjše v notranjosti, ni pa nujno. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jun 06, 2006 2:07 pm

Sem bil prejšnji teden na Nizozemskem... hja, tko je - da bi se tankat vozu v Luksemburg se mi glih ne da :) namreč kot sm računal je 40l benza 95 pri nas 10k, v avstriji okoli 11k, v nemčiji 13k in na nizozemskem ca. 14.5. S tem da se gibljejo cene tudi za 20 centov/liter od bencinske do bencinske (Nizozemska to)...

Vinjeto rabiš sam za Avstrijo (10 dnevna mal manj kot 2 čuka) sam so tel avstrijci taki pofuklji da ne morš vrjet... namreč cesta Salzburg-Villach je katastrofa - povsod zdej je delo na cesti + omejitev 60-80... nazaj grede sem po planu prišel 1 uro prej do Salzburga nakar se je neki ženski vžgal avto v tunelu in so vse zaprl da smo čakal skoraj 2 ure... nakar mi je pol dopizdu še en avstrijsk policaj na cestnini k je meru z radarjem namest da bi mal red delal kje drugje. Skratka čist so nesposobn, k sreč majo kazni smešno nizke... na Nizozemskem in v Nemčiji ni cestnin, tko da je edini strošek Avstrija z 9,5 evra za tunele in 6,5 evra za tunel skozi Karavanke... naredi si plan poti prek neta ali če si član AMZS naroči na njihovi strani da ti oni nardijo - boš dobu točen izračun poti. Plus zraven ti pošljejo vse informacije o državah skozi katere greš in tudi priložijo kakšen cd in prospekt od ciljne dežele...
Zadnjič spremenil ice, dne To jun 06, 2006 2:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jun 06, 2006 2:12 pm

Hvala za info. Ja plan je že naret. Poleg tega pa imam tudi GPS tako da ni problema.
Odrinem pa čez 3 tedne.
A pol pravte da se ne splača dol iz avto cest hodit?
Sem mislu da je ful razlika. Eh pol pa ne bom kompliciral :)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jun 07, 2006 12:21 am

ice je napisal/-a:Sem bil prejšnji teden na Nizozemskem... hja, tko je - da bi se tankat vozu v Luksemburg se mi glih ne da :) namreč kot sm računal je 40l benza 95 pri nas 10k, v avstriji okoli 11k, v nemčiji 13k in na nizozemskem ca. 14.5. S tem da se gibljejo cene tudi za 20 centov/liter od bencinske do bencinske (Nizozemska to)...

Vinjeto rabiš sam za Avstrijo (10 dnevna mal manj kot 2 čuka) sam so tel avstrijci taki pofuklji da ne morš vrjet... namreč cesta Salzburg-Villach je katastrofa - povsod zdej je delo na cesti + omejitev 60-80... nazaj grede sem po planu prišel 1 uro prej do Salzburga nakar se je neki ženski vžgal avto v tunelu in so vse zaprl da smo čakal skoraj 2 ure... nakar mi je pol dopizdu še en avstrijsk policaj na cestnini k je meru z radarjem namest da bi mal red delal kje drugje. Skratka čist so nesposobn, k sreč majo kazni smešno nizke... na Nizozemskem in v Nemčiji ni cestnin, tko da je edini strošek Avstrija z 9,5 evra za tunele in 6,5 evra za tunel skozi Karavanke... naredi si plan poti prek neta ali če si član AMZS naroči na njihovi strani da ti oni nardijo - boš dobu točen izračun poti. Plus zraven ti pošljejo vse informacije o državah skozi katere greš in tudi priložijo kakšen cd in prospekt od ciljne dežele...

Tudi sam sem obtičal v istem zastoju - nisem pa videl nikakršnega radarja. Čakali smo kakšno uro, vsaj tisti, ki smo bili stisnjeni v prvega pol kilometra kolone.
Drugače pa liter 100-oktanskega V-power bencina pri Shellu stane 1,44 Evra.

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost