Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

...in še ena na temo kvalitete vozil

Napisal/-a INFINITI To apr 25, 2006 7:29 pm

Tokrat posamezni modeli
Način ocenjevanja kako in kaj je napisan v nemščini

Slika
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 25, 2006 7:53 pm

OK, vem zabit sem.
A mi lahko kdo razloži kaj piše? Predvidevam, da je zelena barva najbolje, svetlo zelena slabše potem so pa rumena, oranžna in rdeča. Ampak kaj so pa številke?
Da bom vsaj znal brati tole preglednico. :oops:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 25, 2006 8:07 pm

Na kratko.Iz leve proti desni: Številke pomenijo število okvar na 1000 vozil. Od zgoraj navzdol: barve označujejo bolj ali manj kritično število okvar v tem letu v tej klasi.
V lestvici so vozila, ki so vsaj 3 leta v principu nespremenjena kot model (facelift itd ni izvzet) in ki so bila prodana vsaj v enemu letu vsaj 10.000 komadov. Če je ta številka v enemu od produkcijskih let pade pod 7500 - ni ocene oz. oznak za to leto in ta model.
Vključene so le okvare, ki so pripeljale do tega, da se z vozilom ni bilo več možno voziti - torej statistike pregorelih žarnic itd TUKAJ NI! Prav tako so vse okvare ala pomanjkanje bencina, olja in predrta guma ali prometna nesreča izvzete iz statistike - alles klar? :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To apr 25, 2006 8:13 pm

Odlična tema!

Sem zato,da pove vsak svoje mnenje o svojem avto.Kakšen se vam zdi,ste zadovolni,.......
Mene prov zanima kateri avto imate in koliko ste dali za popravilo svojega konjička,odkar ga imate.

Lepo vas prosim, da ste vljudni ter da se ne kregate na tej temi.

lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To apr 25, 2006 8:18 pm

No, pri vseh teh silnih, pretezno nemskih testih, se lahko lastniki Subarujev kar malce uzaljeno pocutimo, saj smo popolnoma zignorirani... :cry:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 25, 2006 8:25 pm

Feršten ich now alles! 8)
Matr Kako se je Almera v enem letu popravila. Najslabše jim je šlo očitno, ko jim je Renault zategnil pas. In zanimivo je, da zadnji dve leti so tudi pri Renaultu napredovali! Mogoče jih je leta 203 in 2004 le srečala pamet in so z Nissanom vred dali nekaj na kvaliteto!
Isto je s Fiati Punti! :shock:
Opel: :bow: Zadnje čase so resno vzeli to kvaliteto! 8)
Mazda, Toyota, Mercedez, BMW Škoda.... :shock: :bow:
Nasplošno se mi zdi, da je večina znamk zadnje čase zelo enakovrednih po kvaliteti! oziroma so vse znamke presenetljivo kvalitetene. Naprimer Škoda me vedno bolj preseneča in mogoče ga fotr vseeno ni posral z nakupom Fabie. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 25, 2006 8:28 pm

jorgeus je napisal/-a:No, pri vseh teh silnih, pretezno nemskih testih, se lahko lastniki Subarujev kar malce uzaljeno pocutimo, saj smo popolnoma zignorirani... :cry:

Premalo se jih proda. ;) V njih kvaliteto vseeno ne dvomimo. 8)
Mimogrede Volvo je očitno nizko padel! Pa ravno zadnjič smo s kolegom klepetali in je rekel, da pozna človeka, ki je kupil S60 (vsaj mislim, da ta model) in je crknilo na njem skoraj vse kar lahko crkne.
EDIT:
Symon napiši 100 krat:
"Ne bom več pljuval po nobeni znamki, da je nekvalitetna!"
..... :P
Kvaliteta sploh ni več vprašanje! 8)
Zadnjič spremenil Symon, dne To apr 25, 2006 9:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To apr 25, 2006 8:29 pm

Symon je napisal/-a:Feršten ich now alles! 8)
Matr Kako se je Almera v enem letu popravila. Najslabše jim je šlo očitno, ko jim je Renault zategnil pas. In zanimivo je, da zadnji dve leti so tudi pri Renaultu napredovali! Mogoče jih je leta 203 in 2004 le srečala pamet in so z Nissanom vred dali nekaj na kvaliteto!
Isto je s Fiati Punti! :shock:
Opel: :bow: Zadnje čase so resno vzeli to kvaliteto! 8)
Mazda, Toyota, Mercedez, BMW Škoda.... :shock: :bow:
Nasplošno se mi zdi, da je večina znamk zadnje čase zelo enakovrednih po kvaliteti! oziroma so vse znamke presenetljivo kvalitetene. Naprimer Škoda me vedno bolj preseneča in mogoče ga fotr vseeno ni posral z nakupom Fabie. :P

Tale statistika me je kar začudila saj sem mislil kao da se bolj kvarijo novi avtomobili a se kar pošteno motim, kot sem prebral se je tehnologija na področju avtomobilov pošteno popravla. Očitno so L.00 bolj poskusni zajčki a se po parih letih posodobl ter napredoval...upam da je res to.
lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To apr 25, 2006 8:53 pm

Audi A2 popolnoma owna vse po vrst :P :P

Sem vesel da je A6 vodilni, mislim da sem si izbral dober avto za najljubšega :D =I

Sam kaj pa je kvaliteta vseh avtov v zadnjih letih šla gor je pa za pohvalt :shock:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 25, 2006 9:33 pm

OK vidim, da vam še vedno povzroča težave razumevanje številk. Za 99% vozil na lestvici je bilo leto 2000 prvo leto proizvodnje in v bistvu kaže lestvica predvsem kako se skozi življenski cikel izboljšuje kvaliteta vozila. Lestvica je živi dokaz, da ne kupovat novega modela prvo leto obstoja. Saj sem prevedel, da gre pri primerjavi za enake modele, drugače nebi mogli primerjat kvalitete po pravilih ki sem jih napisal.
Številke nikakor ne povedo da so naši avti vse kvalitetnejši; pravzaprav so vse slabši. Lani je ADAC imel rekordno leto posredovanja zaradi okvare vozil.
Jorgeus; ti pa tudi sprašujejš vedno eno in isto, pa še zdaj nisi poštekala odgovora

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 25, 2006 9:37 pm

Tomcatter je napisal/-a:Audi A2 popolnoma owna vse po vrst :P :P

Sem vesel da je A6 vodilni, mislim da sem si izbral dober avto za najljubšega :D =I

Sam kaj pa je kvaliteta vseh avtov v zadnjih letih šla gor je pa za pohvalt :shock:

Pa še bo šla. Pomoje bodo francozi prtisnili s kvaliteto, saj se jim počasi začenja svitati, da kvaliteta (tudi) šteje. 8)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To apr 25, 2006 9:57 pm

INFINITI je napisal/-a:OK vidim, da vam še vedno povzroča težave razumevanje številk. Za 99% vozil na lestvici je bilo leto 2000 prvo leto proizvodnje in v bistvu kaže lestvica predvsem kako se skozi življenski cikel izboljšuje kvaliteta vozila. Lestvica je živi dokaz, da ne kupovat novega modela prvo leto obstoja. Saj sem prevedel, da gre pri primerjavi za enake modele, drugače nebi mogli primerjat kvalitete po pravilih ki sem jih napisal.
Številke nikakor ne povedo da so naši avti vse kvalitetnejši; pravzaprav so vse slabši. Lani je ADAC imel rekordno leto posredovanja zaradi okvare vozil.
Jorgeus; ti pa tudi sprašujejš vedno eno in isto, pa še zdaj nisi poštekala odgovora

Nej mi en pove al so današnji novi avti bolj kvalitetnejši al so manj!

lp

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy To apr 25, 2006 10:08 pm

bom pisal za prejsnji avto.

rover 214Si 1.4 16V 76kW (103KM)
prevozil 50.000 km v 3 letih.

potrosni material ni drag.

izven rednih servisov pa se je pojavilo.
-zanic tesnilo glave motorja (tipicno)
-senzor vziga na vztrajniku
-lamba sonda
-katalizator

vse skupaj 80k SIT (domaci mehankar+moja malenkost) kar se mi ne zdi veliko stroskov v treh letih.
na avtu (vozi ga sestra) so se vedno originalni kosi. med drugim vsi kolesni lezaji, zadnje zavore komplet, prednji diski so sicer zreli za menjavo (zaradi pregretja ne izrabljenosti) . avto pa ima trenutno nekje 130.000km

veliko? mislim da ne.
Always looking for another

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To apr 25, 2006 10:29 pm

INFINITI je napisal/-a:Za 99% vozil na lestvici je bilo leto 2000 prvo leto proizvodnje in v bistvu kaže lestvica predvsem kako se skozi življenski cikel izboljšuje kvaliteta vozila. Lestvica je živi dokaz, da ne kupovat novega modela prvo leto obstoja.

To do neke mere drži, je pa treba pazit na to, da se bo na avtu s starostjo pokvarilo vedno več stvari, ker se materiali pač obrabljajo. Zato praviloma številke napak za starejše avtomobile naraščajo. Ni pa nujno vedno res, razlika je npr. pri Golfu med letoma 2000 in 2001.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To apr 25, 2006 10:47 pm

Mate je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Za 99% vozil na lestvici je bilo leto 2000 prvo leto proizvodnje in v bistvu kaže lestvica predvsem kako se skozi življenski cikel izboljšuje kvaliteta vozila. Lestvica je živi dokaz, da ne kupovat novega modela prvo leto obstoja.

To do neke mere drži, je pa treba pazit na to, da se bo na avtu s starostjo pokvarilo vedno več stvari, ker se materiali pač obrabljajo. Zato praviloma številke napak za starejše avtomobile naraščajo. Ni pa nujno vedno res, razlika je npr. pri Golfu med letoma 2000 in 2001.

To imaš še kako prav da z leti se bodo te novi avti bolje kvarli a ne na mehanskem ampak na elektronskem področju
Starejši imajo kar občutno manj opreme kot novi avto letnik 06.
V živo sem si ogledal tudi v salonu med W ter audi-jem in je pri W mal opreme medtem ko audi ima vso opremo ter polno notr. enih tipk,v bistvu sem hotu dat samo razliko v tem da ma audi vse tiste tipka tik pred menjalnikom medtem k drugi avti majo man teh.......primerno ceni prov zanima me kako bodo s tem popravlel ker takorekoč serviserji ne bodo dovolj imali znanja in bodo mel malo večji problem,tester je tisti ki odkrije napake a ne v vseh premerih.
Električarji bodo v prihodnosti bogatel ter mehanik s sodobno opremo....
Sicer moj avto je kot ga vidite na levi strani,sicer ima dost več kilometrov.

Upam da boste imeli še kakšen odg. na to temo.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne To apr 25, 2006 11:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 25, 2006 11:30 pm

sonček je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:

Plastika je najcenejša za proizvodno,to imaš še kako prav da z leti se bodo te novi avti bolje kvarli a ne na mehanskem ampak na elektronskem.
V živo sem si ogledal tudi v salonu med W ter audi-jem in je pri W mal opreme medtem ko audi ima vso opremo ter polno notr. enih tipk,v bistvu sem hotu dat samo razliko v tem da ma audi vse tiste tipka tik pred menjalnikom medtem k drugi avti majo man teh.......primerno ceni prov zanima me kako bodo s tem popravlel ker takorekoč serviserji ne bodo dovolj imali znanja in bodo mel malo večji problem,tester je tisti ki odkrije napake a ne v vseh premerih.
Električarji bodo v prihodnosti bogatel ter mehanik s sosdobno opremo....

lp

:noro Res da je že pozna ura... sam jst tega tvojga posta ne kapiram... zdej al je pravopis kriv al pa kej druzga... :bonk

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To apr 25, 2006 11:37 pm

pugi405 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:

Plastika je najcenejša za proizvodno,to imaš še kako prav da z leti se bodo te novi avti bolje kvarli a ne na mehanskem ampak na elektronskem.
Električarji bodo v prihodnosti bogatel ter mehanik s sosdobno opremo....

lp

:noro Res da je že pozna ura... sam jst tega tvojga posta ne kapiram... zdej al je pravopis kriv al pa kej druzga... :bonk

Popravi me če sem kaj narobe napisalo oz. se ne strinjaš.
lp

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr apr 26, 2006 6:22 pm

Te statistike so IMO brezvezne, ker je vsaka drugačna. Pa še tisto malo resnice na njih nam slovencem ne pove nič, saj se kvaliteta istega avtomobila na različnih trgih lahko razlikuje. Da ne govorim o opremi, ki je velikokrat razlog za okvaro.

Zanimiva pa bi bila npr. statistika narejena v sloveniji, in to po servisih, če bi le-ti podali dejanske številke, koliko je bilo katerih okvar na posameznem modelu avtomobila. Ampak tega najbrž ni.

Osebno me pri avtomobilih dosti bolj kot nek splošen indeks zanesljivosti zanimajo tovarniške napake oz. tipične okvare, ter cena njihovega popravila, ter okvirna cena servisov oz. vzdrževanja. Vse ostalo je bolj ali manj odvisno od sreče, ter seveda tega kako za avto skrbiš.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr apr 26, 2006 7:13 pm

Tko ko zgoraj že piše enkrat, tukaj oprema nima veze!
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če apr 27, 2006 9:50 am

Ne spoomnim se, da bi sprasevala, temvec samo izrazila nezadovoljstvo! Konec koncev to ni ravno najcenejsa znamka...cetudi ni tako mnozicno zastopana...kot recimo Mercedesov SLK..pa se vseeno znajde v razpredelnici. Je pac nemec...

Ce nikoli ne poves, da ti nekaj ni prav, potem nikoli ne ustvaris temelja, da se bi lahko v prihodnosti kaj spremenilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov