Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GOLDBERG
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

ABC kartica

Napisal/-a GOLDBERG Če apr 27, 2006 3:34 pm

Zanima me, če ve kdo kje bi se dalo kupit darsovo ABC kartico. Spraševal sem po cesninskih postajah pa povsod pravijo da jih je zmanjkalo.
hvala

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Re: ABC kartica

Napisal/-a Shebo Če apr 27, 2006 3:42 pm

GOLDBERG je napisal/-a:Zanima me, če ve kdo kje bi se dalo kupit darsovo ABC kartico. Spraševal sem po cesninskih postajah pa povsod pravijo da jih je zmanjkalo.
hvala

Na upravi DARSa. Grič 54 Ljubljana. Jih imajo na kile.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 27, 2006 3:45 pm

ne vseh bolje zalozenih Petrol - crpalkah :?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če apr 27, 2006 4:16 pm

Na AMZSjih. Samo je prazna okoli 7 jurjov, pol jo morš pa še mal nafilat da ti rampo dvigne. Če nisi dost pogosto na AC se mi zdi brezveze tole kupovat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Če apr 27, 2006 5:04 pm

Sh3bO je napisal/-a:
GOLDBERG je napisal/-a:Zanima me, če ve kdo kje bi se dalo kupit darsovo ABC kartico. Spraševal sem po cesninskih postajah pa povsod pravijo da jih je zmanjkalo.
hvala

Na upravi DARSa. Grič 54 Ljubljana. Jih imajo na kile.

Ja zanimivo...zakaj pa potem ne dajo na bencinske postaje :?: Jest že skoraj mesec pa pol sprašujem kje bi dobil. Ni bencinske črpalke da ne bi vprašal :P.Vsak mi reče da dobijo enkrat maja :? Ne vem a se zafrkavajo na dars-u ali pa res ne znajo prodajti abc kartic.... tako da počakaj na maj ;)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če apr 27, 2006 5:06 pm

Samotar je napisal/-a:Na AMZSjih. Samo je prazna okoli 7 jurjov, pol jo morš pa še mal nafilat da ti rampo dvigne. Če nisi dost pogosto na AC se mi zdi brezveze tole kupovat.

Kukr js vem je prazna 4 jurje (vsaj bla je pred 4 mesci ) , prodajajo jih pa na večjih petrolih in na postajališčih na avtocestah .

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Če apr 27, 2006 5:28 pm

APN je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Na AMZSjih. Samo je prazna okoli 7 jurjov, pol jo morš pa še mal nafilat da ti rampo dvigne. Če nisi dost pogosto na AC se mi zdi brezveze tole kupovat.

Kukr js vem je prazna 4 jurje (vsaj bla je pred 4 mesci ) , prodajajo jih pa na večjih petrolih in na postajališčih na avtocestah .

Tako je, stane 4 jurje, prodaja pa jo AMZS pa nekatere petrolove bencinske črpalke. Ena od teh je Petrolova bencinska črpalka pred cestninsko postajo KOMPOLJE iz smeri LJ proti MB!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Če apr 27, 2006 5:30 pm

No, jst sem se kakšno leto nazaj zanimal za cene.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če apr 27, 2006 6:07 pm

No pa da razčištimo določone stvari:

ABC kartica prazna stane 4000 SIT in se je trenutno ne da nikjer dobit razen na upravi DARSa, kjer jih imajo kolikor hočeš. Dobit se je pa ne da zato, ker jih je zmanjkalo in pošiljka novih kartic zamuja cca. 2 meseca. ;)

To pa vem zato, ker jo je včeraj moj sošolec kupil na upravi. Bil je pa na vseh beninskih črpalkah in cestninskih postajah med Krškim in Portrožem.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Če apr 27, 2006 9:08 pm

Poleg tega se da abc kartica uredit da ti trgajo mesečno preko magna kartice in nimaš nobenih problemov z polnenjem,pa tud darsa ne kreditiraš več,vsaj tako mam jest.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Če apr 27, 2006 9:34 pm

Samo obstaja neka minimalna provizija. Vsaj če direktno z Magno plačaš cestnino.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe apr 28, 2006 6:38 am

Stole je napisal/-a:Poleg tega se da abc kartica uredit da ti trgajo mesečno preko magna kartice in nimaš nobenih problemov z polnenjem,pa tud darsa ne kreditiraš več,vsaj tako mam jest.

Al pa Diners. Sem si dau delat in zdaj čakam. Se reče POP ABC. Ti pol 1x mesečno pošljejo račun za cestnino in ti ni treba filat ABC-ja na cestninskih postajah. ABC škatla ti samo evidentira vhode in izhode.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe apr 28, 2006 6:56 am

Še na kakšen OMV poglej, drugače imaš pa na darsovi strani podatke kje vse se jo da kupiti :D http://www.dars.si/index.php?id=64

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 28, 2006 10:23 am

Stole je napisal/-a:Poleg tega se da abc kartica uredit da ti trgajo mesečno preko magna kartice in nimaš nobenih problemov z polnenjem,pa tud darsa ne kreditiraš več,vsaj tako mam jest.

rahlo offtopic:

Samo potem nisi deležen popustov tako, da jaz plačam 50.000 sit pa dobim 55.000 sit dobroimtja. To itak spičim prej kot v pol leta - v bistvu mi DARS da več obresti (10%)kot banka, tako da nimam občutka, da jih kreditiram. 8)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe apr 28, 2006 11:11 am

BBoss je napisal/-a:
rahlo offtopic:

Samo potem nisi deležen popustov tako, da jaz plačam 50.000 sit pa dobim 55.000 sit dobroimtja. To itak spičim prej kot v pol leta - v bistvu mi DARS da več obresti (10%)kot banka, tako da nimam občutka, da jih kreditiram. 8)

jah vsi nimajo tok denarja, da bodo dali 50k za dars ven. (to je nekaterim pol al pa tretina plače, študentom in dijakom mogoče 2 ali 3 štipendije). Če pa porabiš na mesec 10k pol pa pomoje ni računice. sicer pa vsak sam ve kakšna matematika glede tega mu najbolj ustreza.

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Pe apr 28, 2006 1:49 pm

So se mi vožne prek cestninskih tako omejile,da 50000 sit ne porabim v treh letih,tako da mi je moj način bolš.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe apr 28, 2006 6:54 pm

DaDek je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
rahlo offtopic:

jah vsi nimajo tok denarja, da bodo dali 50k za dars ven. (to je nekaterim pol al pa tretina plače, študentom in dijakom mogoče 2 ali 3 štipendije). Če pa porabiš na mesec 10k pol pa pomoje ni računice. sicer pa vsak sam ve kakšna matematika glede tega mu najbolj ustreza.

Osebno takšen popust pozdravljam, saj se ta znesek porabi precej hitro. Je pa vseeno grdobija, da so mejo zvišali iz prejšnjih 15.000 SIT. Zelo neposlovna poteza s strani DARS-a.

Benady
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Benady Pe apr 28, 2006 8:20 pm

Gotovinsko plačilo dobroimetja v višini: Višina popusta:

od 15.000 SIT do pod 50.000 SIT 5%

50.000 SIT ali več 10%

..kaj naj bi spreminjali...že neki časa je tko...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So apr 29, 2006 11:08 am

Benady je napisal/-a:Gotovinsko plačilo dobroimetja v višini: Višina popusta:

od 15.000 SIT do pod 50.000 SIT 5%

50.000 SIT ali več 10%

..kaj naj bi spreminjali...že neki časa je tko...

Včasih je 10% popust veljal že pri 15.000 SIT, nato pa je DARS to mejo zvišal.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So apr 29, 2006 11:37 am

še prej kot PureTNTjev včasih je bila spodnja meja za 10% popust 8000 sit, tako da je dars kar pošteno zvišal mejo (barabe :evil: )
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov