Debate, ki niso vezane na ostala področja...

primozb
Novinec

Akumulator

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 6:33 am

Fantje zanima me sledeče. In sicer ne vem kako, da so avtomehaniki v mojga passata 1.8T dal 43 akumulator. Morm povedat da je čist na psu že in ga bom itak zamenjou z vsak 65. Zdej en avtoelektrokar mi je reku, da pač je maš slab akumulator...je logično da slabo užiga, samo da se zlo pozna pri končni hitrosti, pospeševanju itd, če posebej če maš ukloplen kako klimo al pa kej. Al mate kakšne iskušnje s temu, pa kakšn akumulator priporočate...samo ne mi TOPLO umenjat prosm. :D

Dankešn

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe maj 30, 2003 6:45 am

Jaz osebno priporočam Bosch Silver ali pa novejšega Silver Plus.
Če te zanima kaj več pa si oglej naslednji link:

http://aa.bosch.de/advastaboschaa/Categ ... n=1&flash=

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 7:02 am

Hvala za odgovor bom preveru...

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Pe maj 30, 2003 7:40 am

jez mam glih mislm da toplo al neki tazga slovenskega.... ker mam dobre izkušnje z njimi pa se mi zdi brez veze za boshe in podobne preplačat.....

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 7:48 am

Kaj pa tiste trditve, da avto pač veliko bolje potegne in manj porabi goriva, kot so mi zatrjevali mehaniki ?

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Pe maj 30, 2003 7:53 am

to je pomoje larifari. Jez sm mev pr mojmu avtu (audi coupe s2) prej en manjsi acc. not pa je blo cist isto k zdej k mam vecjega

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe maj 30, 2003 11:18 am

Se strinjam z Valjo-tom, kapaciteta akumolatorja zagotovo nima vloge pri porabi goriva in končni hitrosti. Kateri mehanik je pa to rekel?
Kupi takega kot je bil original, podatke o kapaciteti boš sigurno nekje staknil

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 11:23 am

Ja samo če pa z druge strani pogledaš. Sm meu slab akumulator...vklopš porabnike, kot so luči...klima...radio. In zmeram k kej uklopš gre pač več štroma. Recimo če klimo vklopš obrati kr padejo in več gasa treba dat za isto hitrost. Zej k je nov akomulator se ne pozna NIČ. In če daješ več gasa normalno večja poraba itd... Meni so pojasnil to tko da pač...nej bi bla boljša iskra in s temu logične posledice, to nism reku jest pač povem kaj sm slišou, se ne spoznam tolk na štrom. Uglavnm, pozna se mi full odkr je šlo iz 43 na 75 akumulator.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe maj 30, 2003 11:32 am

klima ne laufa na akumulator?!? ali pač?
Slika

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 11:39 am

ja štroma velik pobere pol pa ni važn s kje uleče saj pomoje no..

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Subaru Pe maj 30, 2003 11:41 am

jaz nisem mehanik in se ne spoznam kej dost na te zadeve kako je to povezano med sabo..ampak sem pa enkrat probaval povezanost porabe z akumulatorjem...probal sem pa na sledeči način...ko sem pri štantgasu imel vse (ventilator, radio, luči...) izklopljeno je avto tekel lepo pri okrog 800-900 obr/min...pol sem pa na enkrat prižgal ventilator do konca, prižgal luči, pa vse štiri šipe sem začel spuščat in radio sem prižgal, so obrati za trenutek vidno padli in takrat je avto sam (logično) povečal dotok goriva (večja poraba) in s tem spet spravil obrate nazaj na normalno vrednost...in ko sem spet čez trenutek vse take porabnike izklopil so obrati za trenutek poskočili, nato pa je avto spet spustil obrate... tko da mogoče pa je kakšna povezava kar se tiče "prešvoh" akumulatorja in porabe....

upam, da ste razumeli kaj sem hotu povedat, ker sem malo zmedeno napisu :P
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe maj 30, 2003 11:47 am

Kapaciteta akumulatorja nima POPOLNOMA NIČ z jakostjo iskre, porabo bencina, pospeški itd. Če imaš alternator v redu in akumulator še v dobri kondiciji, kontakti - kleme (priključki) trdni neoksidirani, potem kapaciteta zanesljivo ne igra nobene vloge. Res pa je, da se pri praznem akumulatorju malce pozna, da večji akumulator vleče večji tok, kot manjši akumulator. Vendar to velja samo nekaj časa, mogoče kakšno uro ali dve.
Zakaj imeti večji akumulator ? če se ga da montirati v ležišče je pametno imeti malo večji akumulator, saj ima marsikdo kar zadovoljivo moč ozvočenja, in če to poganjaš z ugasnjenim avtomobilom, potem... pa zraven še kakšna hladilna torba, tako da je majhen akumulator kmalu prazen in kajkmalu se zgodi, da avto ne bo vžgal. Kar pa se tiče polnjenja akumulatorja pa ni problema, saj ima večina avtomobilov vsaj 50A alternator.
Če bo katerikoli mehanik izjavil kaj nasprotnega, potem mu mirno lahko odvrnete, da nima pojma od štroma. Prav tako me je opozarjal trgovec, ko sem kupoval akumulator 75Ah BOSCH silver za v škodo (original akumulator je baje 45Ah) da to ni dobro za akumulator in podobne zgodbice in da če bo kaj narobe, ne bodo upoštevali garancije. Jasno sem mu odvrnil, da njegova izjava ni pravilna, da to ni res in da če bo kaj narobe, bo še kako upošteval garancijo, ker če ne, bo drugi dan že na tržni inšpekciji. Jasno, da je bil potem tiho, saj je samo trgovec. Naj omenim, da sem z akumulatorjem zelo zadovoljen, pozimi v mrazu avto kresne iz prve, pa čeprav je zunaj.
Kar se tiče akumulatorjev topla, sem iz večih virov slišal, da po treh letih ali nekaj takega crkne, pa če ga rabiš ali ne. Ker sem informacijo delno preveril, sem ugotovil, da to sicer drži, vendar drži bolj v tej smeri, da crkne, če ga uporabljaš manj, torej kakšni traktorji, ki se rabijo nekajkrat na leto.
Tko, kakšen akumulator bo kdo stlačil v avto je to njegova stvar, vsekakor pa ne škodi, če daš noter nekako čimvečjega.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe maj 30, 2003 12:42 pm

topla ma pa itak dve leti garancije!
Slika

GVX
Novinec

Re: Akumulator

Napisal/-a GVX Pe maj 30, 2003 1:09 pm

primozb je napisal/-a: kakšn akumulator priporočate...samo ne mi TOPLO umenjat prosm. :D

Dankešn

Glede Tople bi ti rekel sledeče:slučajno je firma v mojem kraju.
Akumulator ima 2 letno garancijo in predvideno življensko dobo najmanj 5 let.
Jih vozi cela familija že vrsto let- brez problemov!
Ko sem imel problem z alternatorjem (sem mislil da je aku fuč), so mi v firmi Topla akumulatorjev naredili teste akumulatorja, polnjenja, porabe,...-vse zastonj in profesionalno!
Vem da je predvsem v večjih mestih moda uvožene robe a povečini zaradi dezinformacij posameznikov in zaradi tiste zadrgnjene miselnosti ,da je vse slovensko zanič.
Nisem zaposlen v Topli niti je ne prodajam a take brezvezne finte mi grejo na jetra!!

gvx

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Pe maj 30, 2003 1:24 pm

Spoštujem tvojo izjavo!.
Čeprov mam jest slabe izkušnje z toplo tko da na žalost mi ne sede.

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe maj 30, 2003 4:11 pm

primozb je napisal/-a:Spoštujem tvojo izjavo!.
Čeprov mam jest slabe izkušnje z toplo tko da na žalost mi ne sede.

meni sta tudi ze dva crknila (eden je bil skoraj nov), zatorej se jih od zdaj naprej ne dotaknem niti s palico
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe maj 30, 2003 11:58 pm

43Ah akumolator??? :P :P
Jaz mam u jugecu 45ah! heheh
ziher mora vsaj 60bit! Sicer pa poglej u knjizici kolk je predvideno!

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone So maj 31, 2003 6:16 am

glede baterije je tako.jz se nisem slisal in videl da bi uplivala na moc ali porabo goriva.baterija je da ti v glavnem napaja porabnike od luci dalje.zdej ce imas recimo alternator ki polne 50 a pol je brez veze dajat noter kaj bol mocnega recimo baterije od 60 ali podobno kr alternator nebo polnil do konca. drgac sm jz s toplo kar zadovoljen.
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So maj 31, 2003 6:44 am

no jst vem da bi kupu toplo sam zarad tega že k je slovenska firma ( al pa vesno ). Kaj bi podpiru te švabske pa razne tuje akk.
Sej vem da se nebi poznal velik, ampak bi vsaj malo podpru naše tržišče. Kar pa se tiče topline kvalitete jo mam jst u avto dve leti, pa dela k urca. Prej sm pa meu varto ( je bla zravn avta ) pa je zdržala dve leti pa je čist crklna, niti avta se ni dal več zalavfat pa tud če si akk povnu celo noč.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So maj 31, 2003 7:47 am

Valjo je napisal/-a:jez mam glih mislm da toplo al neki tazga slovenskega.... ker mam dobre izkušnje z njimi pa se mi zdi brez veze za boshe in podobne preplačat.....

hm s tem se nestrinjam...
ko mas enkrat frsterkerijo 135db+... dost igra vlogo vzdrzlivost akumulatorja..
jest mam 140db... in mam v 2 letih ze 3 nov akumulator ( ter 2 alternatorja zaribala)
VEM da je treba mocnejsi alternator..sam ni cajta pa kesaa( ceprov samo 5k sit)

in je fora da je acc za 20k+ sit ( specialni) veliko vzdrlivejski kot topla 7k sit...
tiste razlike med boshi in toplami ki so v istem cenovnem razredu pa dejansko ni
V8 POWER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov