Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Platnene strehe

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 4:50 pm

Mogoče kdo ve kdo dela platnene strehe za avtomobile tiste k jih zarolaš nazaj, se to da naknadno narest? Pa kok so kej cene?

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 9:08 pm

Evo, tole sm mislu...ni se še noben tega lotu?? To je stokrat bolš k klima!
Priponke
7453594_16_4_2006_img_0730p.jpg
Soft top

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr maj 31, 2006 9:11 pm

Shatzy je napisal/-a:To je stokrat bolš k klima!

Ko čakaš v koloni na soncu pa sploh ane? ;)

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 9:14 pm

Odpreš šipe da ti piha in je isto kot da sediš na plaži. Če pa uporablaš klimo, jo morš pa našopat na 20 stopinj, in ko se ustavš na pumpi da kupš sladoled, se usedeš v leden avto in nasledn dan na morju maš vsaj vnet grlo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 31, 2006 9:14 pm

Shatzy je napisal/-a:Evo, tole sm mislu...ni se še noben tega lotu?? To je stokrat bolš k klima!

Si prepričan, da so oz je boljši kot klima ? ;)

LP

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr maj 31, 2006 9:18 pm

Ta streha je zakon, imam jo na Twingotu in sem zelo zadovoljen. Če imam odprto na prvi stopnji mi nič ne piha, tudi pri višji hitrosti caa. 90km/h. Edino če je sonce direkt nad tabo, je fajn met gor kapo. Je pa fajn ko prideš v vroč avto, odpreš streho in vročina kar butne ven. :D

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 9:20 pm

Jst ne maram preveč klime (moja mat bi sicer rekla da ni res), in je pod 21 stopinj sploh ne laufam, razn če se mi šipe rosijo, al pa če je res ibr vroče.

Razlog, da pa sprašujem za te soft tope je pa to, da rabm en pocen avto za na morje, ker mi je projekt z T3 propadu zarad prevelikih stroškov. :) Ciljam na petko, ki jo nameravam odpret ko konzervo. :D A bom rabu homolomo zato, ka pravte??

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr maj 31, 2006 9:23 pm

Če se boš tega lotil, boš moral avto pošteno ojačati, drugače zadeva ne bo varna. Po mojem boš moral 100% homologirat zadevo, tako da ti raje priporočam, da si kupiš avto s tako streho, ker te bo prišlo ceneje.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 9:26 pm

Fak... Hja, petke open air se na žalost ne da dobit...sej zdej sm najdu:

http://www.webasto.si/strehe/Hollandia400.htm

Sam tole je pomoje še pa još dnarja... Bom poslou mejl pa poročam...

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr maj 31, 2006 9:28 pm

ima petka po sredini (med levim in desnim sterbrickom) sploh ojacitev?
Always looking for another

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr maj 31, 2006 9:29 pm

kako je pa kaj tesnenje?

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Sr maj 31, 2006 9:29 pm

Jst sam mam strešno okno pri Cliotu. Sam men se ne zdi prov neč kej tok kul zadeva. Sej je kul ko maš odpro in ti uleče skoz zrak, sam še vedno je klima dost bel zakon. Mene predvsem mot ker je ful bel hrupno ko mam odprtega.
Men ni jasno zakaj si ljudje npr. ko kupijo BMW-ha za 15mio SIT zravn omislejo strečno okno(klasično-šibedah) :roll:

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 31, 2006 9:32 pm

Pojma nimam če ma ojačitev. Sem poslal mejl na webasto, ko mi odgovorijo bom povedu. Kar se pa tiče hrupa, jebiga, daš pa radio bl naglas! :lol:

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr maj 31, 2006 9:38 pm

strop snami (oblazinjenje) pa poglej na notranji strani. ce ni ojacitve lahko mirno rezes. sam mislim da je, tako kot je skoraj pri vse avtih.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 31, 2006 9:44 pm

Partyzan: Zakaj šibedah na hudih avtih? Bolj "življenjski" občutek zaradi več svetlobe (seveda lahko pri takih avtih tudi zastreš)... JAz bi imel takoj avto s "targa" streho, samo da bi se jo dalo še zatemnit ko nažiga sonce (LCD noter; a take obstajajo)?

Megančiči majo tudi targa strehe, ane?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr maj 31, 2006 9:45 pm

Partyzan je napisal/-a:Jst sam mam strešno okno pri Cliotu. Sam men se ne zdi prov neč kej tok kul zadeva. Sej je kul ko maš odpro in ti uleče skoz zrak, sam še vedno je klima dost bel zakon. Mene predvsem mot ker je ful bel hrupno ko mam odprtega.
Men ni jasno zakaj si ljudje npr. ko kupijo BMW-ha za 15mio SIT zravn omislejo strečno okno(klasično-šibedah) :roll:

Glede tega se krepko motiš da je to klasično strešno okno. Enkrat si ga pobližje poglej. Pri kakšni A8 BMW7 je namenjenu za prezračevanje ko avto stoji, celo vidu sm sončne celice vgrajene notr, ne vem ni ravn klasični šibedah.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 31, 2006 10:01 pm

sevnican je napisal/-a:Ta streha je zakon, imam jo na Twingotu in sem zelo zadovoljen. Če imam odprto na prvi stopnji mi nič ne piha, tudi pri višji hitrosti caa. 90km/h. Edino če je sonce direkt nad tabo, je fajn met gor kapo. Je pa fajn ko prideš v vroč avto, odpreš streho in vročina kar butne ven. :D

Ta streha je res zakon, prepiha skoraj ni, če ne pretiravaš. Drugače pa tudi do konca odprta streha ni veliko prepiha, če voziš po mestu ali pa pri 120 in več (preskušeno)

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr maj 31, 2006 10:17 pm

mnja. sibedah s soncnimi celicami je imel se nekdo pri nas na AX-u 1.1
celice pa so imele vlogo napajanja ventilatorja, ki je vmes prezraceval avto. pac parkiran.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 10:22 pm

krucymucy je napisal/-a:ima petka po sredini (med levim in desnim sterbrickom) sploh ojacitev?

NOp čist nič nima..... sam pleh je od leve strani do desne:) Nobene ojačitve nič..... tapeta z notranje strani je pa dejansk sam nalepljena na pleh strehe. Petko kamot odpreš ko konzervo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr maj 31, 2006 10:48 pm

Sončna streha na sončno energijo

Sončna streha z vgrajenimi sončnimi celicami, ki so proizvajale električno energijo, ki je poganjala ventilator ter s tem hladila notranjost avtomobila ter hkrati polnila akumulator je bila prvič vgrajena v Mazdo 929.

Vir: www.mazda.si
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov