Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Opozorilo izsiljevalcem

Napisal/-a phoebus Če jun 01, 2006 9:12 pm

Tole je ratala že vsako-križiščna kraksa v ljubljani. Prideš na semafor, si na pasu za naravnost, na pas za levo se postavi model (ali modelka), zadnje čase zelo pogosto tudi taksisti, zgleda se učijo od frajarske mularije s fotrovimi avti, pride zelena, spelješ, model te pa seveda izsili.

Dokler to delajo starim mamicam ki speljejo po pol ure, pa komu ki je "večerno" razpoložen, še gre. Ko te pa na grdo izsilijo (mu traktor ne potegne.press), zadnje čase je vse več takih ki pač skoraj normalno speljejo, potem pa zavijejo desno in se jim j**e zate, kot da te ni, pa ne gre več.

Zato opozorilo vsem kretenom ki delate to (sploh s traktorčki, ko se zašaltate pri 4k RPM). Od jutri naprej ne spustim več nobenega. Zaradi mene se lahko zalepi in ovije okoli semaforja med cestišči, lahko se pokoplje pod čakajoči bus, lahko pa gre vame in mi da kuponček (in plača kazen ko pride policija). Zato ker to, da bom jaz "hodil v nevarnost" (se umikal, bremzal na hitro in upal da ne fašem v rito, ipd.) je pa že preveč.

Verjamem da se večina pametnih ljudi iz foruma strinja. Spelješ malo hitreje, modelu ne potegne, bremzal ne bo, ker vmes ne bo prišel, kaj pa bo- na desno zavil, ti se pa j***. In to je PREveč.

Bimmer, vsi vemo da se to dogaja povsod in zeloooooo pogost v lj. Sploh zvečer je to na vsakem drugem križišču. Kje so smrkci, zakaj ne ukrepajo?

O vožnji čez rdečo po šmartinki bom drugič (se vozim večkrat dnevno po tej cesti in praktično vsakič ko je cesta bolj prazna modeli pičijo čez rdeče na polni gas).

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Če jun 01, 2006 9:30 pm

Se dogajajo take stvari ja, saj se je meni že tudi zgodilo ko mi ni bilo poznano da sem se postavil v napačni pas, sam jaz če ni za mano nobenga počakam da gredo tisti ki se peljejo po tistem pasu naprimer za naravnost mimo pol pa grem jaz tudi, če pa je kdo za mano pa grem tak kot je potrebno pa pol nekje obrnem, ne izisljujem pa nobenga, razen če te seveda spusti ko vidi da imaš smernik pa da si se narobe postavil. To kar pa ti praviš pa delajo zato ker mislijo da bojo prej prišli kamor gredo ali pa za to ker se delajo frajerja, takega pa tudi jaz nebi spustil predse če bi videl da izsiljuje, če pa vidim da je lepo počakal da se je pač zmotil ga pa spustim naprej.
Kar se tiče pa rdeče luči sem pa jaz zadnjič ko sem se peljal po mislim da je bilo to na Šmartinski mi smo obstali ko je svetla rdeča luč pa je že en čas svetla pa se pripeljeta dva frajerja z skuterjem brez čelad pa derekt z polnim gasom čez rdečo, jaz sem sam gledal, pa to je bilo sred poldnata ko je bila kar velika gužva sploh nevem kak sta vidla da je cesta prazna čeprav še sam nevem ali je bila ali ne uglavnem bremzal že ni noben vsaj čulo se ni pa tudi videl nisem da bi kdo bremzal.
Maš pač take bedake, pol pa pride do nesreče je pa spet najlažje napisat prevelika hitrost.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če jun 01, 2006 9:33 pm

Ma ja, sam problem je da takih ni nekaj, ki bi jih videl vsake tolko, ampak je to že stalna praksa. Pa itak da tudi jaz, sploh v kakem drugem mestu kdaj falim pas. In kaj nadrim(se nardi)? Žmigavec, pa se postaviš da boš šel in vsi vidijo in vejo.

Ker tole na cestah lj pa v 99% ni "zgrešen pas".

Pa ne me razumet zdej kot da se delam nekega svetnika, tudi sam kršim predpise (hitrost.press :twisted: ), samo tole je pa res neodgovorno in izzivanje nesreče.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če jun 01, 2006 9:44 pm

jah takih pacientov je ogromno!!! Najbolj zalostno je pa to, da ce mu potrobis, se zacnejo taki ljudje se razburjat in ti na vse mozne nacine dopovedovat da je on najvecji frajer in .... ah skoda besed!!!!

Vam pa povem se tole zgodbo, ki se je danes zgodila fotru: Peljal se je domov po celovski po levem pasu in v ogledali zagledal resilca!!! In se je seveda (tako kot tudi vsi ostali) lepo postavil kolikor se le da desno, vozniki na levem pasu pa cim bolj levo!!! to se pravi da je po sredini nastal dovolj sirok pas za resilca!!! No, ampak neka zenska ki je vozila za fotrom pa se je odlocila prehitet nasega fotra .... zgleda da je mislila da se vsi njej umikajo :roll: no, seveda je moral resilec bremzati in cakati, da se je gospodicna uspela umaknit :roll:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Če jun 01, 2006 9:45 pm

Pod tole se podpišem ... jest v tem primeru ponavad probam cim hitrej spelat, pa ga zajebat, sam k*** mojih 50 konjev nic kaj ne vlece, je pa tolk bl zabavn ko to pocnem s fotrovim terencem.
Slika

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Če jun 01, 2006 9:46 pm

dokler še ni nesreče je ok. Pol pa ko so posledice pa jok na drevo.
Sam sem tudi to doživel v mb. :) nisem kaj boljši na cesti, sam križišč se pazim, ker vem kako je to če NISI kriv in te potem z rešilcem morajo odpeljat.

100 ljudi 100 čudi

lp;
Jernej
Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: Opozorilo izsiljevalcem

Napisal/-a radar Če jun 01, 2006 9:56 pm

phoebus je napisal/-a:Tole je ratala že vsako-križiščna kraksa v ljubljani. Prideš na semafor, si na pasu za naravnost, na pas za levo se postavi model (ali modelka), zadnje čase zelo pogosto tudi taksisti, zgleda se učijo od frajarske mularije s fotrovimi avti, pride zelena, spelješ, model te pa seveda izsili.

Dokler to delajo starim mamicam ki speljejo po pol ure, pa komu ki je "večerno" razpoložen, še gre. Ko te pa na grdo izsilijo (mu traktor ne potegne.press), zadnje čase je vse več takih ki pač skoraj normalno speljejo, potem pa zavijejo desno in se jim j**e zate, kot da te ni, pa ne gre več.

Zato opozorilo vsem kretenom ki delate to (sploh s traktorčki, ko se zašaltate pri 4k RPM). Od jutri naprej ne spustim več nobenega. Zaradi mene se lahko zalepi in ovije okoli semaforja med cestišči, lahko se pokoplje pod čakajoči bus, lahko pa gre vame in mi da kuponček (in plača kazen ko pride policija). Zato ker to, da bom jaz "hodil v nevarnost" (se umikal, bremzal na hitro in upal da ne fašem v rito, ipd.) je pa že preveč.

Verjamem da se večina pametnih ljudi iz foruma strinja. Spelješ malo hitreje, modelu ne potegne, bremzal ne bo, ker vmes ne bo prišel, kaj pa bo- na desno zavil, ti se pa j***. In to je PREveč.

Bimmer, vsi vemo da se to dogaja povsod in zeloooooo pogost v lj. Sploh zvečer je to na vsakem drugem križišču. Kje so smrkci, zakaj ne ukrepajo?

O vožnji čez rdečo po šmartinki bom drugič (se vozim večkrat dnevno po tej cesti in praktično vsakič ko je cesta bolj prazna modeli pičijo čez rdeče na polni gas).

No vidis...jest take bedake ze kr nekaj casa ne spuscam vec...pol pa ti mahajo in jeb... vse po spisku...sam pol pa se clovek vprasa za koga so predpisi..:?

glede voznje v rdeco....to ni sam Smartinka...je kr vecina krizisc takih...zato previdnost ni odvec tud pri zeleni!!!!

LP

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jun 01, 2006 9:57 pm

ja sej je to že navada v ljubljani že vsako poletje ni kej pa ne sam z avti ampak tut motorji zato je pa blo tok smrtnih žrtev takoj na začetku k se je mal segrel :roll:

nevem kr neki mi je to.... sej včasih sem jest tut to delu pa to k sem komi naredu istpit.. hiter in drzen.. zdej se mi pa več ne da enostavno.... :)

changer
Novinec

Napisal/-a changer Če jun 01, 2006 9:57 pm

najbolj mene naživcira v lj sledeče: iz obvoznice grem proti BTC-jju, se razvrstim in zavijam v levo, proti city parku. vedno se najde en pacient, ki pripiči kao naravnost, mimo kolone za levo, pol pa se zrine levo, po možnosti v itak polno križišče in še pred mene. mam obilo tolerance v prometu, ampak za tele paciente bi si pa zmislu eno čist novo kazen, trenutno nimam nobene izvirne ideje... pol ti pa itak še na krožnem parkira!

Uporabniški avatar
LoLiShMaN
Novinec

Napisal/-a LoLiShMaN Če jun 01, 2006 10:04 pm

sj se mogoče spomnete nekaj časa nazaj je na križišču kajuhove pa zaloške en manjši avto izsilil motorista ko s eje ta na sred križišča obrnil ter začel streljat u auto :shock: no ja sj motor tut aprilia r1 baje
ampak ni važn :shock:

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Če jun 01, 2006 10:10 pm

dj_em je napisal/-a:ja sej je to že navada v ljubljani že vsako poletje ni kej pa ne sam z avti ampak tut motorji :roll:

in zakaj ne bi z motojem prehitel kolone? z motojem pa res nič ne ovira, ker se itak "parkira" pred tebe na semaforju in spelje veliko hitreje.

sem že večkrat videl. zadnjič je to naredil en z M3 iz šiške na križišču šišenske in celovške

to je ta:
http://img190.imageshack.us/my.php?image=108ly.jpg
http://img190.imageshack.us/my.php?image=51wi.jpg

Hudiča kako je zagrmelo ko je speljal. Sam to ne pomeni, da take stvari lahko počne :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jun 01, 2006 10:10 pm

a vi to mislete v rdečo pač ko glih mine rumena, al pač direkt v rdečo, ko se že neki cajta stoji? ker takih samomorilcev jst še nism vidu :shock:

drgač pa teli k tko izsiljujejo grejo tut men na k* pač ga zajebeš pa speleš tko da greš vzporedno z njim.. če boš prehitr se bo vrinu za tabo, tko da pač si skos vzporedno.. bo pa sred križišča ostal.. nej se on j**e..

lp
Slika

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Če jun 01, 2006 10:28 pm

čudim se da ni še več mrtvih po LJ ko (po večini)golobradci izvajajo NFS po cestah...
izsiljevanje in nenormalni manevri v križiščih so vsakdanja praksa in že dolgo ni več dovolj da v prvi vrsti paziš kako ti voziš - najbolj se moraš pazit takih in drugačnih kamikaz ki svoje podvige uprizarjajo kjer je le možno...
v večernih urah je pa vsakršno vključevanje na prednostno cesto čisti hazard - po Celovški in Dunajski majo taxisti prednost - se ve...folk se smeje mejlom kot je bil tist pred časom k en model prpiči v rdečo in se izogne na srečo potencialnim žrtvam - nemalokrat sm že doživel take manevre - prav privoščim da taki norci dobijo 1x svoje - davkoplačevalci bomo z veseljem skupaj zbrali za potrebne kandelabre če jih bo slučajno treba zamenjat...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če jun 01, 2006 10:28 pm

eclipse_R je napisal/-a:a vi to mislete v rdečo pač ko glih mine rumena, al pač direkt v rdečo, ko se že neki cajta stoji? ker takih samomorilcev jst še nism vidu :shock:

drgač pa teli k tko izsiljujejo grejo tut men na k* pač ga zajebeš pa speleš tko da greš vzporedno z njim.. če boš prehitr se bo vrinu za tabo, tko da pač si skos vzporedno.. bo pa sred križišča ostal.. nej se on j**e..

lp

direkt v rdečo......ce jih pa se nisi vidu se ne sekiraj... raje si ne zeli da jih srecas.... :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jun 01, 2006 10:33 pm

m_z je napisal/-a:čudim se da ni še več mrtvih po LJ ko (po večini)golobradci izvajajo NFS po cestah...
izsiljevanje in nenormalni manevri v križiščih so vsakdanja praksa in že dolgo ni več dovolj da v prvi vrsti paziš kako ti voziš - najbolj se moraš pazit takih in drugačnih kamikaz ki svoje podvige uprizarjajo kjer je le možno...
v večernih urah je pa vsakršno vključevanje na prednostno cesto čisti hazard - po Celovški in Dunajski majo taxisti prednost - se ve...folk se smeje mejlom kot je bil tist pred časom k en model prpiči v rdečo in se izogne na srečo potencialnim žrtvam - nemalokrat sm že doživel take manevre - prav privoščim da taki norci dobijo 1x svoje - davkoplačevalci bomo z veseljem skupaj zbrali za potrebne kandelabre če jih bo slučajno treba zamenjat...

sam ko to zmer potegne sabo še druge, tiste v kere prletijo pol.. in večinoma oni nosjo dost hujše posledice..

lp
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 01, 2006 11:08 pm

Tako prakso, ki jo je omenil phoebus ima moj sošolc. Ko sem ga vprašal kako to da njemu rata tako hitro na faks pridet, je reku da on kar mimo cele kolone pelje pa se potem vrine noter. Ja sem mu takoj rekel, da ni normalen in da ga bo enkrat en pritisnu, on pa nič.
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Re: Opozorilo izsiljevalcem

Napisal/-a Tomaz40 Pe jun 02, 2006 5:41 am

phoebus je napisal/-a:

phobeus: Smrkci so na drugi strani ceste in kazni pobirajo preklete barabe hudičeve. To je najpogosteje na križišču Letališke in Kajuhove pri AH Moste. Folk se pelje iz smeri BTC proti Zaloški in se v križišču vrivajo po dolgem in počes, na drugi strani pa policaji gledajo kdo se bo pripeljal iz križišča brez luči, neprivezan ali z mobitelom v roki.

In potem se policaji sprašujejo zakaj jih narod sovraži?
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 02, 2006 6:02 am

Na šmartinki jst vsako jutro prakticiram kake pospeške ima 1.6 16V mašin v mojem terencu. Pol pa tipček bremza na veliko, da se ne zaleti v otoček na sredi.

Enkrat sem enmu motoristu pri rdeči dal gas in se zapeljal 2 metra naprej. Tipček je ves živčen pohodil gas do konca im ne prehitel, pol je pa šele vidu, da je rdeča luč - je bil tut sam pol v faco čist rdeč.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe jun 02, 2006 7:58 am

Tomz40: a to misliš dam, takoj za tunelom iz smeri AH proti zaloški? Tam so res redno, ja..pa še en kombi je vedno parkiran tam, tako da se lepo skrivajo 8)

Ja, čez rdečo sem pa mislil _čisto_ čez rdečo, in ne ko ugasne oranžna. Gori rdeča, večer, malo prometa, model se približa križišču, pogleda okoli, do konca gas pa gremo čez. No, eni frajerji nič ne znižajo :twisted:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jun 02, 2006 8:29 am

phoebus je napisal/-a:Tomz40: a to misliš dam, takoj za tunelom iz smeri AH proti zaloški? Tam so res redno, ja..pa še en kombi je vedno parkiran tam, tako da se lepo skrivajo 8)

Ja, čez rdečo sem pa mislil _čisto_ čez rdečo, in ne ko ugasne oranžna. Gori rdeča, večer, malo prometa, model se približa križišču, pogleda okoli, do konca gas pa gremo čez. No, eni frajerji nič ne znižajo :twisted:

Če se pelješ od Emporiuma pri prvem semaforju. Na križiču kjer zaviješ na levo proti Zaloški (potem greš pod železnico), naravnost greš v avtopralnico in AH Moste, na desno pa zaviješ proti Žalam. Na tistem križišču je VSAK dan kolona za proti Zaloški, folk pa se preriva in izsiljuje. Policaji pa ful pogosto parkirani v smeri iz Zaloške proti BTC-ju, ko zaviješ desno je takoj en parkplac za tovornjake. No tam zelo pogosto gledajo kdo se bo izza ovinka pripeljal neprivezan, brez luči ali z mobitelom v roki.

Glede vožnje čez rdečo. Sej to delajo ne glede na čas dneva. Ko vidi da je frej, enostavno zapelje čez rdečo luč.

Moj nasvet: Jest to prakticiram že odkar vozim, predlagam pa da tudi drugi začnejo to delat. Ko zapelješ v križišče in imaš zeleno luč, vseeno preveri če so se ostali ustavili. Vedno več je šans, da dobiš koga v bok.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov