Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

vprasanje za 4SALE

Napisal/-a monster_d To jul 16, 2002 7:28 pm

SERBUS!!!
Daj povej kaksen avto imas zdaj, ce ti je tolk dolgcas!!
Me prav zanima. Ker kolikor vidim se kar fajn spoznas na tuning, tako da najvrjetn imas kar predelanega!!!
Pa tudi drugi bi lahko napisali kaksen avto imajo in kaj so na njem vse zrihtali!!!
Tako da nam nebo dolgcas!!!

[Sporočilo uredil/a monster_d na dan 16.07.2002 ob 19:31 GMT]

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: vprasanje za 4SALE

Napisal/-a Serđo™ To jul 16, 2002 7:41 pm

fiat Bravo 1.6 SX Limited

Serijsko usnjena notranjost

dodatki:

HGT pragovi, spuscen 3,5cm, prednji podaljsek Cadamuro style (z "pridihom Reiger style"), zadaj Abarth plastika ob strani, noname sportni auspuh, issota sportna rocica

plani za prihodnost: ne povem ;)

[Sporočilo uredil/a DrSergioDJ na dan 16.07.2002 ob 19:41 GMT]

Clementino
Nov uporabnik

Napisal/-a Clementino To jul 16, 2002 7:56 pm

Jeep Wrangler 2.5!
Usnjeni sedeži, california stil (sej veste cabrio). Lita platišča in nekaj muzike. Rihtal ga ne bom nič.

Plani za prihodnost:

Žena, hiša in še pes! (ter 4 želve)
Kar je dobro ni slabo!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 16, 2002 9:06 pm

Monster, ful dobra ideja (mislm to, da bi vsak napisu mal o svojem avtu), da si načel to debato, sm tut že sam mislu neki podobnga načet.

Ja drgač boš pa po mojem kr mal razočaran k ti bom razodel :D stvari o mojem avtu. V bistvu bom raj kr tko začel: imel sem fičkota (oz. ga mam še) predelu sm ga pred 6 leti in to kr precej (sej sm enkrat tut že slike objavu na forumu), metalik barva, lite feltne 195/50/13, vse v usnju noter, ... Pol sm mel Fiat Seicento ene dve leti (oz. sm si ga delil s fotrom, sam rihtu sm ga pa jst), pa so ga nažalost razbil :(, totalka, en mehanik od fotra. Je bil ful lušten( pa ne mehanik :D ), bom enkrat tut te slike objavu.

No zdej pa pazi ŠOK. Trenutno mam Toyoto Carino II, letnik 91. Sam sm študent, je finančno stanje bl v qrcu in si lohk sam to prvoščim. Predelana pa tut še ni glih tok, zaenkrat bl malenkosti. Mam lite feltne, žal samo 15 col :(. Zračni filter K&N, znižan 4cm pa trdi amortizerji, drug auspuh, zadnji spojler, distančniki (končno) notranjost je pa že kr ornk narjena - volan, pedala, ročka, mal usnja, pa še ene par zadev.

No tko je to. Razočaran?? No ja za 11 let star avto moram priznat da kar solidno zgleda, da se mal pohvalim :D :D :D

Monster D, hvala za kompliment :D, drgač pa ne bi reku, da se ne vem kok zlo spoznam, je pa res da zadeve kr spremlam oz. jih skupi z Gforsom. V bistvu sm pa bolj za styling in ne tok za tuning v pravem pomenu besede. Ja, pa tut opažam, da sm že kr ornk zasvojen z rihtanjem avtov in to čedalje bolj. Kaj čmo, sam kesha ni.
Najbrž se pa pozna tut dejstvo, da moj fotr dirka že 22 let (monster: velik let je dirku tut z yugotom :) ) in ga tut dostkrat spremlam. Že cel živlenje se gibam v "avto" krogih, tko da najbrž tut to kej vpliva.

Se oproščam vsem k se jim ne bo dal brat tega dolgega prostega spisa :D :D :D. Samo sej veste, dolgčas pa to!

BTW : mam zdej en ful hud projekt za en "stunan" avto, bo ful hudoooo!! (sam je še bolj v sanjski fazi, nič ne izdam, bom pol povedu če bo kej iz tega) ;) ;) ;) Če pa ne bomo pa Toyoto naprej rihtal.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 16, 2002 9:45 pm

Ne se ustrašit, ne bom dolgovezu.

Stvar je taka, Gfors glih dons odhaja na zaslužen dopust in me je pooblastil, da v njegovem imenu napišem v kakšni makini se on naokol podi.

Gre za metalno zelen (men se sicer zdi bolj plav) Fiat Punto ELX, ki pa je doživel že kr ene par face liftingov, liposukcij, nose jobov,...

No zdej pa resno: K&N filter, apex fedri - znižan 3,5 cm, 15 colske litke (zgleda hudo!!!), viper look črte, sprednji spojlerček, športni volan, ročka, zatemnjeni stranski žmigavci, okvir prestavne ročke, zadnji izpušni lonc (lepo zgleda), ene vesoljske lučke :D,...

Sigurn sm še kej pozabu, me bo še on dopolnu ko pride nazaj.
Slika Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jul 17, 2002 7:46 am

Ves kaj 4sale, niti nisem razocaran, kajti ni vazno kako je avto star, glavno da je zrihtan.
Jaz osebnno imam yugo60 in su ga tut v enih dveh tednih mislim zrihtat.Spoten volan(ga ze imam),sportne vzmeti(ze narocene),sporten izpuh, potem si mislim naredit na havbi odprtino za zajem zraka in povecati odprtino na filtru kot jo majo eni tanovejsi terenci(baje zgleda ful hudo) in se en velik spojler zadaj, mogoce se zatemnjene sipe, ter se enih par malenkosti.
Tak da ni vazem kak je avto star glavn je da je zrihtan!!!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jul 17, 2002 8:40 am

Tko se govori!!! Ja sem vidu, že v eni drugi temi, da si kupu Yugota. Ja sej yugo je super zadeva (lega je odlična prav moj fotr, je 5 let dirku z yugcem), ga boš lohk fino zrihtu. Drgač maš pa ti to kar zlo hitrostno zastavljeno (2 tedna), sej je prov tko. Jst mojo toyoto že en let pacam, pa se mi zdi da ni ne konca ne kraja.

Una odprtina na haubi je ful huda, jst bi tut kej tacga naredu, bi dal uno od Celice. Bom še vidu, sem mel ene načrte da bi kr cel avto barvu, zdej pa še ne vem. Za zatemnjene šipe pa glih ne vem, men to ni tok zlo všeč. Mogoče bo pa dobr. Boš vidu kakšna bo situacija. ;)

Dejmo fantje in dekleta mal napisat kaj vozte pa če je kej predelanga, da ne bova sam midva z monstrumom privat debate tolkla. :) :)
Slika Slika

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Sr jul 17, 2002 2:25 pm

Jst vozim pa Citroena AX 11 TRE. Avto bo debitiral v tunning temi čez teden dni, ko bo zadihal skozi APEX ali K&N. Podvozje je nastavljeno na "fun" stopnjo (beri: serijsko z nekoliko preveč izkušnjami). Uf, skor bi pozabil: mam gor čist novga Novaka!!! (auspuh mojster Novak). Sicer ima pa avto za seboj 110 000 in je ravno prav ulaufa, tako da zdaj prav brutalno živalsko vleče. Končna mi ni znana, ker mi spojler (kljub obljubam mehanika) noče skočit izpod havbe niti pri 220 (rečeno mi je bilo, da naj bi pri 180) in ga zato več kot v tretjo prestavo nisem prestavil. Stajling: brend nju nizkoprofilne Savke (vožnja v dežju svojevrsten adrenalinski šok!), srebrni štrajfni po bokih (očitno nam je nekaj skupnega), tema med lučmi (beri: navdih mi je dal sosedov Sport, ki ima prostor pod zadnjo tablico pobarvan v črno - na to sem še posebej ponosen!), aluminij v notranjosti (beri: srebrn sprej...tam kjer se je pač prijel), okrasna maska spredaj prebarvana v belo, nato črno, nato srebrno in zdaj spet črno (je za cca. 8 mm debelejša - nisem se mogel odločit kaj mu paše), ornk radio (tak, z joškami), iridium luči (penzl, rdeča barva za stekla) in pa pozor: spredaj v odbijač sem vrezal dve luknji (fi 70), ki bosta kasneje v kombinaciji s cevjo služili kot dovod svežega zraka. Da ne govorim, da mam tablco zadi rdeč osvetljeno.

Bom ga zrihtu, ko bo (kot omenja 4Sale) denar. A najbrž bom zamenjal še kak avto. Naslednji...
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr jul 17, 2002 10:47 pm

Bravo 1.6,
15' feltne, dvojni AKC avspuh, K&N filter, pragovi, (sprednji Carcept spojler, bledne spredaj)-čakam pri a3m grr, zadnje blende, armaturna v alu barvo, mreža v sprednjem odbijaču, nekaj muzike, gladek pokrov prtljažnika, pa še kaj bo prišlo.. :D

http://fiatclub.si21.com/fiat/bravo_d/damjan/damjan.htm
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Pe jul 19, 2002 8:27 pm

fiat punto 1.2sx bele barve ,spredaj podalšek Cadamuro ,pragovi Abarth,spuščen 3,5cm Apex fedre,spojler na strehi,zatemnjena stekla,pred kratkim sem zgubo Apex zracni filter pa radio so mi dipnli,powerful auspuh-načrti:debadging pa zadnji brisalec dol,velka luknja na havbi verjtno od coswortha,viper crte,zadnji podalšek lester,za blende ne vem ker jih baje ne smeš met,pa seveda glavno:felne samo to bo verjetno naslednjo sezono ker treba ene hude kupit pa žal ni dnara

bossy
Nov uporabnik

Napisal/-a bossy Pe jul 19, 2002 9:44 pm

punto 5 vratni sicer samo 60 km...ta 2 model...
aja predelave...pragovi od lesterja ,zadnji spojler, feltene 15 barvana ogledala...menjan odbijac od 3 vratnega malo prerezan in cel pobarvan + mrezica.....notri...nic posebnega....do konca poletja pa pride se akustika do konca, nizanje za 3,5 cm ,prednji spoiler...boo ne vem se od koga....moram vidit cene:)) in zadnji avspuh......pa se kaj bi se naslo....:))

aja cisto tako ali pozna kaksen avspuh ki pase na puntota brez rezanja zadnjega odbijaca?

CAu Bostjan

Yariso
Nov uporabnik

Napisal/-a Yariso So jul 20, 2002 11:44 am

Yaris, 5 vratn, metalik temno modr (night blue)....
K&N filter, 3,5cm spuščen, 15 feltne, odbijači v barvi karoserije (itak), pragovi, zadnji stršnji spojler, pa tisto plastiko čez sprednje luči...kak se že reče...mnde blende ;)
auspuh je še zaenkrat original :( mam sam nastavek tko da je mal bolš look, mam pa namen dat gor enga sportage auspuh (na vsaki strani po eno cev ven)

not ga še nism zaenkrat nč rihtu, k men se zdi za enkrat kr kul, razn prestavna ročka me mal ma da bi jo menju

pa mal avtoakustike!

G-4S

Re: Re: vprasanje za 4SALE

Napisal/-a G-4S Ne jul 28, 2002 11:52 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jul 29, 2002 10:27 pm

No dejmo se še mal "poklikat" pa napisat kaj vozmo. Pa tut načrte za v bodoče ne bi blo neumn mal predstavit ( smo firbčni :D ). Naslednji prosim. :D
Slika Slika

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo To jul 30, 2002 6:46 am

Hi

Hyundai Coupe l.2000, 3 leta garancije.

Ko se garancija iztece se malo zacne, verjetno bo treba ze izpuh menjati, tako da pride kaj sportnega, najraje cel sistem od zacetka.
Pa verjetno kak filter, ostalo se ne splaca delat, premalo ucinka za prevec denarja.

LP
David
Slika

royt
Nov uporabnik

Napisal/-a royt Če avg 15, 2002 9:03 pm

če si avtomaniak, potem morejo bit stvari na svojem mestu ;)

se popolnoma strinjam z DavKo-m, ker če hočeš stvar dobro zmontirano, od tega nek učinek (zraven izgleda), je treba imet kar neki denarja.

trenutno o svojem avtu nimam kaj govort, ker ga tudi nimam (sem nekoliko premlad). lahko pa nekoliko povem o prihodnosti. smo pred nakupom Audia a4 1.8 T (163KM). seveda nov, iz trgovince. ker te z rabljenimi vedno lahko naf*kajo, prekleti qurci, pa če imaš še ne vem kakšne izkušnje in profesionalca oz. poznavalca zraven.

Audi je že tko ali tko lep in športen, da bi ga kaj bistveno predelali.

na splošno imam rad športne avtomobile oz. športen izgled, ampak morajo bit dodatki in menjava defenitivno originalni od firme proizvajalca. če imaš audia, nikako ne bom rinil gor feltne od neke druge firme.

- serijsko dva auspuha (prvi na levi, drugi na desni strani). nimaš kaj spreminjat.

- do znižanja avtomobila fotru ni, ker je rekel, da ne bi rad pozimi namesto komunale plužu cesto :):):). se strinjam. to pride v poštev, če imaš še en avto doma za slabše razmere. poleg tega, če želiš originalne dele, se pravi amortizerje ipd. in delo audijevih ljudi se pravi kao dodatna oprema plačat 72.309 sit... kje naj jih dobim?

- do kakšnih zatemnjenih stekel mi ni, stvar je že izven mode (pa saj so tonirana- zeleno, tako da so nekoliko zatemnjena)

- usnje je seveda obvezno za dobro počutje in ankraten izgled, sploh pa, če je notranjpst v bež barvi, ampak... kdo bo dal 461.633 sit za usnje?

- športni sedeži? kdo bo dal 77.723 sit za sedeže? res, da ima boljšo ledveno podporo ipd, ampak za 77K? ne hvala

- notri defenitivno aluminijasta dekorativa... potrebno odšteti 47.175 sit...

- feltne... serijsko 16 colske, gume 205/55 (mislim, da je zadovoljivo)... doplačilo 41.762 za 215/55. brezpomensko za tisti centimeter odšteti tolk denarja... druga pesem je, če želiš 18 colske altra športne fetne z 235/40... reci piši... 535.554 sit doplačila... če mi jih kdo podari, ni problema

- spojler pravno na audiju ne bi pasal, ker ima že tako visok zadek... morda tisti mini- beemvejevski spojler... bog si vedi, kolk pride za doplačilo, če je sploh možno

druga pa že tko al tko ni pomembno

mislim, da je dobro imat športen izgled avtomobila, ampak seštejte doplačila, pa premislite, če se stvar splača.

drugače je, če misliš stvar skombinirati s svojimi home made zadevami... ampak to ni zame... stvar more bit originalna, če hočeš, da pri poznavalcu vžge ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če avg 15, 2002 10:08 pm

Res,res. :) Samo si pa pozabu napisat pri poznavalcu česa. Pri poznavalcu avtomobilov na splošno, audijev,... že mogoče. Poznavalca avto tunniga (-->hobi) pač takšne predelave oz. doplačila ne bodo prepričale.

Se mi pa una postavka s sedeži niti ne zdi tko pretirana, pri ostalih so pa številke res kar astronomske :(.

Načeloma so vsi posegi na avtu stvar okusa (o okusih pa se ne razpravlja), potem pa je tukaj še hobi imenovan avto tuning. ;)
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne avg 18, 2002 4:25 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

royt
Nov uporabnik

Napisal/-a royt Ne avg 18, 2002 5:17 pm

seveda ni vse audi kar piše audi... pri vseh firmah je tako...

še nekaj; znižanje ni serijska oprema, ampak dodatna.

namen oz. cilj predelave je športni izgled. proti kateremu nimam nič. ampak zame ni lep, športen star avto, letnik 90, pa da ima potem gor gume 255/35/ 18, pa nizke odbijače, pa temne šipe, pa spuščen. zame je lep špoten avto recimo predelan (in to strokovno v firmi avtomobila) A4 letnik 2002. in če bi imel denar, mi se ne bi bilo potrebno nič matrat, in izbirat neke neserijske odbijače in bi enostavno lahko naročil S paket. dal na mizo 850K pa imam znižan, z novimi šrokimi in športnimi gumami ter feltnami, aluminijasto notranjost, z niskimi odbijači... ni problema. ampak problem je v denarju.

hotu sem samo povedat, da je zame predelan avto lep, ampak mora bit predelan v tovarni in ne home made.

rekel si petkrat boljše in petkrat cenej kot audi. pretiravaš. ne bom jaz dal na svojega novega audijo neke odbijače, ki bi jih bilo potrebno brusit pa ne vem kja še, da bi pasali gor. pa da mi znižajo avto z nekimi xx fedri ipd.

fora je v tem, da če hočeš met ti mašino, tako, da če se pelješ po mestu, da te vsi gledajo, slišijo auspuh, moraš met orginalne odbijače originalne feltne. tisti dnevi, ko si imel neke xx feltne na beemvejeu se šli. zdej morajo bit originalne, da jih sploh kdo pogleda.

nič nimam proti samemu home made. ampak ponavadi ni to to. ni toliko kvalitete.

in če bi jaz imel rad kdaj športno prerihtan avto, ga bom peljal k avdiu, in mi ga bodo tam prerihata, nikakor pa se s tem ne bi ukvarjal doma.

moje pisanje lahko potredite s tem ko odgovorite na tole vprašanje. koga bodo bol gledal, če bi se peljal po mestu; doma predelanega BMWja z neoriginalnimi deli, ali pa Mercedesa predelanega v Brabusu ali Hammanu?

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Ne avg 18, 2002 5:39 pm

Royt:

tle si ga pa pomoje mal mim useku...

kaksni XX fedri..?? imas recimo Koni, pa Apex, pa Apexi, pa F&K, vse priznane firme, katere po mojem mnenju prekašajo tovarniške variante (ti sploh znizajo avto v tovarni?)

Zakaj originalne? Point je v temu, da imas ti lahko kopijo originala, katero dobis ponavadi vsaj za 50% cene originala, pa dejansko nihce (razen tebe) ne bo vedu, da so kopije.

Poleg tega se da home-made veliko bolj dodelat avto, saj ga lahko naredis cist po svoji zelji in ce se potrudis, lahko zopet marsikoga preslepis, da bo menil, da si jih nekje kupil ter ne napravil sam

xx feltne? Hum...Sam veliko raje pogledam za kakimi OZ, BBS, Borbet, MiM feltnami, kot pa za originalnimi? Zakaj? Ker dosti, dosti krat izgledajo dosti boljse....

primerjava home-made : Brabus/Hamman se razlikuje veliko bolj v vloženem $$, kot pa končnem izgledu...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov