Debate, ki niso vezane na ostala področja...

LOJTRA
Nov uporabnik

kupujem avto-katerega izberem?

Napisal/-a LOJTRA To jun 03, 2003 8:33 am

Živio!

Spravil sem se kupovat avto pa sem malo neodločen kateri model bi izbral: VW POLO, SEAT IBIZA ALI PEUGEOT 206. Za vse velja, da naj bi bili 1.4, bencinar, klima, abs, kovinska barva..., star do 1.5 leta, pripravljen plačat do 1.900.000 SIT. Kaj mi priporočate?

Hvala za odgovore!

lp

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To jun 03, 2003 9:28 am

P206 XS 1.4 al pa 1.6 (se splača - velka razlika med 1.4 in 1.6) z klimo in ABS - 2001 letnik...

Polo ma moja sestra - zame je avto total šrot... verjetno mi bo kdo dokazoval nasprotno...

Ibiza je tud luškana zadeva...sam 1.4 ma mislim da 15 konjev manj od 206ke, pa interior ni tako lep - je pa vseeno dober avtoček...čeprav glede na zadnje debate na forumu je 206ka avto za pičke - tko da tega raj ne vzet :lol:

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Re: kupujem avto-katerega izberem?

Napisal/-a Alex To jun 03, 2003 12:51 pm

LOJTRA je napisal/-a:Živio!
Spravil sem se kupovat avto pa sem malo neodločen kateri model bi izbral: VW POLO, SEAT IBIZA ALI PEUGEOT 206. Za vse velja, da naj bi bili 1.4, bencinar, klima, abs, kovinska barva..., star do 1.5 leta, pripravljen plačat do 1.900.000 SIT. Kaj mi priporočate?

Jz bi definitivno izbiral med 206-ico in Polom, ce si res pripravljen odstet skor 2 mio.
Ne vem, ze samo ce primerjas med sabo znamke VW, Peugeot in Seat... :idea:
Se ti ne zdi :?:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden To jun 03, 2003 12:55 pm

Jst mam polo l.96 pa zaenkrat (morm potrkat) teče super... Z novimi se pa nism vozu, tko da ne vem... Ibiza je verjetno najboljša za jo rihtat, izdelava pa recimo podobna VW, glede na to, da spada v isto hišo... Mogla bi bit malo trša od polota, saj je baje seat športni del koncerna...
Doma mamo tud 206 1.1(motor ne daje športnih užitkov), drugače pa tud kr vredu teče, sam je malo bolj ženski avto... Vse skupej bolj mehko(podvozje) pa tudi občutek med vožnjo je slabši kot pr polotu (predvsem v ovinkih, tudi zaradi nagibanja)...

Po moje: ibiza --> za bolj živahno vožnjo in rihtanje
p206 --> za bolj udobno vožnjo (verjetno je tudi cenejši)
polo --> tanovi se mi oblikovno ne dopade, tako da ga sam ne bi kupu

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To jun 03, 2003 1:29 pm

Men so bli tud ta stari Poloti kewl...ampak te tanovi so pa kr neki... :(

1.1 206 ma še zmer tolk konjev kot 1.4 Ibiza (če ma tanova Ibiza še zmer 60KM v 1.4 mašini) - lega na cesti je pa na original 14" res bolj švoh (na kermu pa ni?) - čeprav še vedno ne toliko kot v kakem original Cliotu...ampak mal avto spustiš, mal večje felge in se drži ceste k klop...preverjeno neštetokrat :lol:

Sam je tako - Peugeot 1.1 ne boš dobil z ABSom rabljenega - s klimo pa najbrž sam kak model Elan...

Kolega ma Ibizo 2001 letnik - 1.4 60KM - avtoček res super dela...sam glede športnosti IN udobja je 206 še zmer boljša pri enaki motorizaciji...

Vzdrževanje? Pomoje najdražje za Polota...za 206ko jaz minimalno zagonim na servisih - deli so pa po večini - vsaj rabljeni - ratal zelo poceni... Za Ibizo pa ne vem...

Če se boš slučajno odločil za 206 - NUJNO XS model... pa folk k prodaja včasih sploh ne ve kaj ma pa kr bluzijo, da je XS k sploh ni...razlik je pa malo morje (večji - bolj agresivni odbijači, velik boljši - že vbistvu športni sedeži, usnjen volan, krom prestavna, lepši števci, diski zadaj etc...)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost