Mad je napisal/-a:...ESP je za neizkušenega voznika zelo koristen v vsaki situaciji prevzame nadzor ... meni osebno je občutek z njim ko hočeš povleči ovinek in avto naredi vse kaj drugega slab ... raje sem brez če pa si za varno vožnjo ok. ti bo kar prav prišel ... Greti sedeži - v Kopru jim ne vidim nekega smisla v Slovenj Gradcu pa bi jih toplo priporočal

L.p. Mad
Zato pa obstaja magični gumbek ESP, ki pripomoček enostavno izklopi...seveda nekateri avtomobili tega žal ne dopuščajo
V vsakem primeru je bolje če je, že zato ker nisi vedno 100% zbran, tu in tam si utrujen, zaspan, poln skrbi morda, poleg tega pa se še uščije, zunaj je tema, megla in jesen, pa dajmo še gladek asfalt za nameček...takrat bi bil tudi Solberg vesel ESP-ja pomjem. Pa ne zato da bi se nanj zanašal, ampak da bi enostavno zmanjšal možnost "worst case" scenarija, ko te za ovinkom preseneti listje, srna, otrok ali pa kombinacija omenjenega
Velikost avtomobila pa pri tem ne igra prav velike vloge...varnosti ni nikoli preveč(
dokler ne omejuje 
)
Če je ESP, se mora po mojem mnenju obvezno dat izklopit...tu in tam pa človek le hoče odpeljat kakšnih 5 km na polno s pometajočim zadkom, seveda nekje kjer je to varno zate in za druge, oziroma drugih sploh ni