Slide je napisal/-a:(kljub dandanes primerljivim zmogljivostim, je meni že to, da se greje 21432x dlje kot bencinar velika slabost
Samotar je napisal/-a:A veš, da se ljudem ne da vsakič sprot in čist od začetka razlagat slabe in dobre strani določenih dizlov.
Slide je napisal/-a:prvo kot prvo, se vprašaj, ali delaš dovolj kilometrov, da se ti nakup dizla dejansko sploh izplača. Verjamem da je lepo it vsakih 1000km na petrol in gledat povprečno porabo na bc-ju ko se vrti tam okrog 7ih litrov, pa vendar brez prave računice je nakup dizla skoraj nesmiseln...(kljub dandanes primerljivim zmogljivostim, je meni že to, da se greje 21432x dlje kot bencinar velika slabost, zvok (ponavadi in zaenkrat še) ni ravno privlačen, po drugi strani pa navdušuje s porabo in (varljivim) limanjem v zic, dovoljuje lenobo na menjalniku(do neke mere) itd...)
plusi in minusi pač, le preračunaj prvo, da ne boš plačal 300tisočakov več za dizla, ki bo ob primeljivih zmogljivostih pil toliko manj, da boš prišel na nulo po 7ih letih vožnje...avto nameravaš pa po 3eh letih prodat
ted je napisal/-a:zdravo, v bližnji ali pa daljni (odvisno od financ) prihodnosti si nameravam kupiti dizla. avto bo karavan srednjega ali višjega srednjega razreda..ala passat, C5, ...
gledam cene in se mi zdijo ugodne...največ pomislekov pa imam glede izbire..kaj nabaviti, da ne bo maček v žaklu. no ja se zavedam da vedno lahko kaj narobe pri avtih, ampak zanima me predvsem na splošno kateri od teh motorjev naj bi bili najbolj zanesljivi. nekaj sem že prebiral o tem a me zanimajo še vaše izkušnje. in pa pri katerih kilometrih imajo določeni motorji kake posebne hibe. govorimo pa o motorjih srednje prostornine torej...tdi 1.9 do 115 km-passat, 2.0 hdi 110 km-C5, 1.9 jtd 110-115 km-alfa 156???.
po karakteristikah so motorji dosti različni, tudi porabe med seboj jim nihajo kak liter. za tdi sem mislil da naj bi bili dosti zanesljiv a brebral po forumih da majo mal robleme s turbinami. renault mi sploh ne diši, hdi naj bi imel težave z elektroniko ?, hmmmm jtd pa naj bi bil zelo kultiviran in zanesljiv, kar za italjane redko, a menda da res.
debata naj bi bila čimbolj nepristranska, in naj se govori tako o plusih kot minusih posameznih motorjev.
aja če pa slučajno kje kaka podobna debata že tekla, pa lahko tud link do tja pa si preberem.
LP tadej
ted je napisal/-a:no vala na odgovorih..in ja vem da sprašujem v čisto različnih motorjih..in tudi avtih. okol alfe mi jasno ...podrejena športnosti in neuporabna...če gledamo iz vidika karavana...C5 pa ladja ki je udobna. no mal narobe sem se izrazu z udobno vožnjo.. sam namreč furam že kar nekaj let civica spuščenega ..in vem da to tisto pravo. udobje štejem le tolk da ne čutim čist vsake skalce. drugače pa hjaa bolje malce trše kot pa nagibanja v ovinkih.
no ja sicer okol oblike in izbora že selektiram kar pač potrebujem, bolj sem tule mislu na vprašanje kateri motor je tisto pravo....se pravi trpežnost, dinamika, kakovost.
no hvala za odgovore...pa če še kdo kaj pripomni..nič narobe.
>LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov