Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ninos
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Gorivo - Petrol super plus 98 (gorivo čistejše prihodnosti)

Napisal/-a ninos So jul 01, 2006 4:07 pm

Kaj pravite na tole gorivo? Se bolj splača to tankat....je res boljše za motor (v knjigi od avtomobila piše da bi moral tankat Euro Super 95). Petrol pa trdi da je to boljše gorivo (Petrol Super Plus 98)...manjša poraba...manjša obraba motorja. Torej, kaj tankat, kaj je boljše??

LP
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 01, 2006 4:14 pm

V vsakem primeru je 98 boljši, sploh če ga motor 100 % izkoristi. :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jul 01, 2006 5:20 pm

1. 95 je čisto vredu, če tako piše za tvoj avto
2. NIKOLI ne poslušaj petrola, če bi lahko bi ti prodajali vodo in rekli, da je boljše od 95
3. Agip, Shell in OMV vsi prekašajo petrolovo scalnico, da o "zimskem dieslu" ne začnem
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM So jul 01, 2006 5:33 pm

Tankaj tisto kar piše v knjigi.

Sicer pa, za tiste, ki se vam še ni posvetilo: gre za komercialno foro.

No, se najdejo primeri "baba čula, baba rekla" ampak dejstvo je, da ni neke jake razlike, vsaj pri večini avtov. Da o Petrolu in njihovi kvaliteti goriva ne govorim.

Da zaklučim, o "super" bencinu in podobnih temah je bilo že oh in sploh povedanga, tko da uporabi iskanje. Brezveze novo temo tu odpirat in nakladat jovo na novo.
SlikaSlika

F22_Raptor
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a F22_Raptor So jul 01, 2006 6:37 pm

verjemi da je omv-jova 100 najbolša!!!! mam 60 kojnsko astro. probal sem vsa goriva od 95 98 pa 100. pa je 100 najbolša za moj avto. pa mi tut piše da bi kao mogo tankat 95
to so proizvajalčeve in komercjalne finte

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So jul 01, 2006 6:40 pm

po čem pa sklepaš da je najbojša 100ka?
neke dokaze daj...oz pojasni pri čem se ti je poznalo

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR So jul 01, 2006 7:09 pm

100-ka na OMV-ju JE najboljši benz ne rabš dokazov kupi si avto s pravo mašino ne z mlinčkom za kavo pa boš občutil razliko.... :DDD

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So jul 01, 2006 7:21 pm

Petrolov benz je najboljsi. OMV-ova 100-tka je pa tak al tak 98-tka. OMV po tem takem nabija, ne pa petrol. Vi pa tudi nabijate, pa cisto brez podlage. So goriva testirali, pa je bil petrol na vrhu. Ne vem zakaj bi potem vam vrjel. Naj kdo poda konkretne podatke. Sam tankam na vseh becinskih servisih, neodvisno od podjetja, in ne morem rect, da ima petrol slabo gorivo.

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ So jul 01, 2006 7:23 pm

Mogoče po petrolovih testih, ampak povsod drugje je pa petrolovo gorivo med slabšimi če ne najslabše :lol:

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So jul 01, 2006 7:30 pm

Ne, slo je za neodvisne teste. Kje drugje to mislis?

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti So jul 01, 2006 7:34 pm

kromfelna pusti jih! Če vidiš, da pojma nimajo o čem govorijo. Jaz sem to že najmanj 10X oznanjal, pa noben ne verjame! PO testih, ki jih je opravilo DELO je bil OMW na zadnjem. Na prvem mestu je pa bil MOL. Petrol je bil tretji, drugi pa mislim, da je bil Agip.
Samo če maš ti 10 ali pa več staro kanto, je vseeno kje tankaš. Pa ne o nekih mlinčkih govorit!!!
Slika

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne jul 02, 2006 12:36 pm

A je možno dobiti kakšen link do teh neodvisnih raziskav, ki postavljajo OMV-jev 100-oktanski bencin na zadnje mesto po kvaliteti?
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Ne jul 02, 2006 3:09 pm

98 oktanski ni v nobenem primeru slabši od 95 oktanskega. Drugo vprašanje pa je ali se splača. Povprečen motor prirejen za uporabo 95 oktanskega zelo verjetno ne bo kazal bistvenih razlik. Pri zmogljivejših avtih, sploh pa pri tistih, pri katerih že proizvajalec predvideva uporabo 98 oktanskega, je pa razlika seveda večja.
V mojo Sierro Cosworth redno tankam 98 oktanskega (ali 100; odvisno na katero bencinsko naletim), za v bivšega Mondeota pa ni imelo smisla.
Med 98 oktanskim Petrolovim in 100 oktanskim OMV-jevim pa moja mašinka ni opazila nobene razlike pa naj bo po testih boljši eden ali drugi.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 02, 2006 4:18 pm

Torti je napisal/-a:kromfelna pusti jih! Če vidiš, da pojma nimajo o čem govorijo. Jaz sem to že najmanj 10X oznanjal, pa noben ne verjame! PO testih, ki jih je opravilo DELO je bil OMW na zadnjem. Na prvem mestu je pa bil MOL. Petrol je bil tretji, drugi pa mislim, da je bil Agip.
Samo če maš ti 10 ali pa več staro kanto, je vseeno kje tankaš. Pa ne o nekih mlinčkih govorit!!!

Vsako "neodvisno" raziskavo mora nekdo financirati.
In ta se po navadi uvrsti visoko na lestvici.

Tudi Delo ni imuno proti korupciji.
Daj meni par miljonov pa napišem kamorkoli, da je Petrol najnaj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR Ne jul 02, 2006 4:38 pm

[quote="bass"][quote="Torti"]kromfelna pusti jih! Če vidiš, da pojma nimajo o čem govorijo. Jaz sem to že najmanj 10X oznanjal, pa noben ne verjame! PO testih, ki jih je opravilo DELO je bil OMW na zadnjem. Na prvem mestu je pa bil MOL. Petrol je bil tretji, drugi pa mislim, da je bil Agip.
Samo če maš ti 10 ali pa več staro kanto, je vseeno kje tankaš. Pa ne o nekih mlinčkih govorit!!![/quote]

Vsako "neodvisno" raziskavo mora nekdo financirati.
In ta se po navadi uvrsti visoko na lestvici.

Tudi Delo ni imuno proti korupciji.
Daj meni par miljonov pa napišem kamorkoli, da je Petrol najnaj.[/quote]

Se podpišem

In pa Hvala ;) LP

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jul 02, 2006 5:30 pm

_Matej_ je napisal/-a:Mogoče po petrolovih testih, ampak povsod drugje je pa petrolovo gorivo med slabšimi če ne najslabše :lol:

kak veš ti to??? kaj mogoče petrolovo gorivo dobijo z pohorja?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne jul 02, 2006 6:04 pm

Od kje pa vam zdaj informacija, da je petrol so/financiral raziskavo? Kot je rekel Torti, MOL, AGIP in PETROL SO PRVI trije, OMV JE ZADNJI. Ti podatki se najbolj drzijo, vsi ostali pa samo nekaj pisete.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne jul 02, 2006 6:10 pm

Kolikor vem omv in petrol dobivata bencin od istega dobavitelja tko da mislm da so vse te razlike ena velka buca.

po drugi strani pa mogoce problem tici v tem da ma petrol ogromno fransiznih bencinskih servisov na katerih baje lastniki goljufajo (samo na nekaterih) kljub temu da dela petrol nenapovedane teste kakovosti.

Drugac pa trdim da na BS od petrola ki je v lasti petrola tankajo vsaj isto dober bencin kot na BS v lasti OMV-a

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 02, 2006 6:21 pm

A ti delaš pri petrolu al kaj? (kromfelna)
Reklama na forumu je prepovedana BTW.
Zadnjič spremenil bass, dne Ne jul 02, 2006 6:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov