Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

V razmislek, zakaj se je dobro privezovati v avtu - poučno!!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 05, 2006 1:09 pm

Ni za tiste s slabim želodcem. Ampak vseeno si lahko pogledate, in vidite razlog, zakaj je dobro bit prepasan.
http://v2.vidman.ca/video/thrown.html
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jul 05, 2006 1:17 pm

Mislim, tukaj je smešno govorit o tem, da je potrebno bit prepasan. Če bi bla voda ali kaki kupi sena namesto avtoceste, bi verjetno človek preživel, v nasprotju s tem, kaj je z avtomobilom naredilo. Tudi če bi bil prepasan nebi preživel. Vsak gleda samo to, kak je človek ven poletu. Poglej, kaj je z avtom naredilo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 05, 2006 1:28 pm

AM je napisal/-a:Mislim, tukaj je smešno govorit o tem, da je potrebno bit prepasan. Če bi bla voda ali kaki kupi sena namesto avtoceste, bi verjetno človek preživel, v nasprotju s tem, kaj je z avtomobilom naredilo. Tudi če bi bil prepasan nebi preživel. Vsak gleda samo to, kak je človek ven poletu. Poglej, kaj je z avtom naredilo.

videl sem že bolj razbite avte iz katerih je človek ven stopil skoraj brez poškodb - samo z modricami in praskami.

Pa če dobro pogledaš avto, je kabina kr dost cela, tko da bi imel še možnosti za preživetje tudi tale, če bi bil privezan. Samo pojemek je bil tok hud, da ga je vrglo iz avta.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jul 05, 2006 1:34 pm

No saj možno je eno ali drugo. Lahk bi mu glih to rešilo življenje al pa tudi ne.
Gledu sem pa že en posnetek, kjer je tip čelno trčil in je punčko na zadnjem sedežu vrglo skozi predne steklo ven. Pač ni bla prepasana.
No saj pomoje je tudi bolje bit prepasan, kot ne, sam v tem primeru težko verjamem da bi bil živ tudi prepasan.
Tuki vidim, da je zadnji del kabine še dokaj cel, sprednjega pa skoraj ne vidim .

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Sr jul 05, 2006 1:39 pm

Če mene vprašate je bila oseba že mrtva oz. je umrla, še preden je pristal na cesti ter ga je povozilo vozilo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 05, 2006 1:39 pm

AM je napisal/-a:No saj možno je eno ali drugo. Lahk bi mu glih to rešilo življenje al pa tudi ne.
Gledu sem pa že en posnetek, kjer je tip čelno trčil in je punčko na zadnjem sedežu vrglo skozi predne steklo ven. Pač ni bla prepasana.
No saj pomoje je tudi bolje bit prepasan, kot ne, sam v tem primeru težko verjamem da bi bil živ tudi prepasan.
Tuki vidim, da je zadnji del kabine še dokaj cel, sprednjega pa skoraj ne vidim .

V večini primerov reši življenje, imaš pa naključja ko ravno zaradi pasu zgubiš življenje - kolega 12 let nazaj je ostal v gorečem avtu, ker ni mogel odpeti pasu. Avto je zagorel kot bakla in v trenutku je bilo notri vse v ognju. Ampak žena, ki ni bila prepasana je lahko ven skočila, on pa je imel probleme s pasom, je pa zgorel.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jul 05, 2006 1:47 pm

SCH-MM je napisal/-a:Če mene vprašate je bila oseba že mrtva oz. je umrla, še preden je pristal na cesti ter ga je povozilo vozilo.

Ne verjamem.

Se je že kdo takle kotalil z avtomobilom. Kaj ti dogaja v glavi, ko ne veš kak pa kaj.

Moj sošolec se je vrtel z lanosom, avto itak totalka, on je pa samo potem v šolo hodu enčas z tisto podporo za vrat. Pravu pa je, da je blo ful hudo.
Zadnjič spremenil AM, dne Sr jul 05, 2006 1:48 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 05, 2006 1:47 pm

Evo še en podoben avto, pa si poglejte kaj ven prileze na koncu.
http://v2.vidman.ca/video/chase_fatal.html

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jul 05, 2006 1:56 pm

Noro. Večji avtomobili so itak bol varni, kot pa majhni. Onga tamalega je kar pol pojedu.
Si pa ja nor. Bolš met večji avto, kot pa majhen. Bolš dat liter dva več za bencin, pa se bol varno voziš.
A je kje kak film, ki dokazuje nasprotno ?? Pomoje ga ni.

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Sr jul 05, 2006 3:15 pm

:shock: huuh tip v drugem videu pa kr gasa pa peške naprej,
no po moje je bolš bit prpasan

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 05, 2006 3:39 pm

ja no kar se pasa tiče...čisto odvisno od nesreče in okoliščin ;) moj sosed je že 2x imel hudo prometno,pa obakrat so rekli da bi umrl če bi bil pripasan... :? :roll: tak da to je bol tako...včasih je vredi včasih pa ne...
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Sr jul 05, 2006 4:08 pm

kar se prvega filmčka tiče....po mojem mnenju bi zihr preživel če bi bil pripasan.
kar se pa tebe BROUKY tiče....kdo mu je reku da bi umrl???zdravniki al kdo drug???

nč ni odvisn od okoliščine ali nesreče!!!!BITI PRIPASAN TI NE MORE NIKOLI ŠKODOVATI!!!

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr jul 05, 2006 4:12 pm

Vsak ma po sebi prav ampak da te pas reši pri recimo 100 km/h je zelo malo vrjetno...imaš že kr fajne notranje poškodbe zato ker je sila tako huda da ne vrjamem da je pas najboljša rešitev. Ja pas je vredu do ene normalne hitrosti 50 do 70 km/h kar je pa več pa ne vrjamem :roll: Večji avto pa večja teža dejansko pripomore k večji varnosti ampak tudi če voziš tak avto kot podivjani bik ti tudi ne more rešiti :roll: Najbolj je da sam na cesti ne delaš problemov in nesreč in s temu si nekako bolje varn....problem pa nastane k maš take bike na cestah da dejansko nisi več varn pred nobenemu :x

Sej če pogledaš je vsakodnevna vožnja ena loterija "življenja in smrti" žal je tako :? ....že jutri k greš na cesto pa upoštevaš predpise in varnost pa se najde "bik za volanom" ki se zaleti v vate ti seveda umreš (kot ponavadi umrejo tisti,ki niso nič krivi) un pa veselo naprej kupi novega in divja naprej :roll:

Če bi vsak udeleženec razčistil pri sebi v glavi kaj se lahko naredi in kaj ne bi gotovo imeli manj smrtnih nesreč :roll: :roll: :roll:

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 05, 2006 4:33 pm

ja js sm tak slišu...kak je pa res pa nwm...
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr jul 05, 2006 4:35 pm

Pas je vsekakor vez med zivljenjem in smrtjo :!: :!: :!:
Tudi sam sem imel hudo prometno nesreco, ki je nebi prezivel, ce nebi bil pripasan, sigurno bi me vrglo ven z avta.
Tole so take sile, ki si jih tezko predstavljas.
Peljal sem se nekje 170 kmh, pa sem v rahlem desnem ovinku zletel s ceste, najprej me je zabilo spredaj pol zadaj (salto) pol pa se enih stiri pet krat bocno.
Verjemite ce pri taki hitrosti in prevracanju nisi privezan te vrze iz avtomobila 100%
Avto pa je bil Nissan primera l98.
Ce najdem slike dam gor :!:
BMW E46

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 Sr jul 05, 2006 4:42 pm

A nad 100 ni dobr bit prpet???Po moje so zlom rebr,prsnice,kljucnice,dost bolse kukr da te vrze iz avta,a se ti ne zdi?Pr 100 kmh je se najmanjsi problem par zlomov,vprasanje ce bos sploh prezivu,sigurno mas pa 10000% vec moznsti ce si zapet,fora je v tem da je clovesko telo zlo trpezno in prezivi dost,problem je v negativnem G(pojemek)ker ko se avto zaleti se organi "zaletijo" v okostje,se prav poskodbe mozganov,pljuc(zarad zlomljenih rebr),vranica,jetra+vrjetno velik drugih zlomov,sam se vedno sem rajs zapet pa reskiram zlome,nocem da me po delih pobirajo s ceste...
Moje mnenje,LP

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr jul 05, 2006 5:15 pm

maki13 je napisal/-a:A nad 100 ni dobr bit prpet???Po moje so zlom rebr,prsnice,kljucnice,dost bolse kukr da te vrze iz avta,a se ti ne zdi?Pr 100 kmh je se najmanjsi problem par zlomov,vprasanje ce bos sploh prezivu,sigurno mas pa 10000% vec moznsti ce si zapet,fora je v tem da je clovesko telo zlo trpezno in prezivi dost,problem je v negativnem G(pojemek)ker ko se avto zaleti se organi "zaletijo" v okostje,se prav poskodbe mozganov,pljuc(zarad zlomljenih rebr),vranica,jetra+vrjetno velik drugih zlomov,sam se vedno sem rajs zapet pa reskiram zlome,nocem da me po delih pobirajo s ceste...
Moje mnenje,LP

Jest sm tako govoril malo na pamet, sam hotel sm povedat da pas ni vse :!: Glava je tista ki te rešuje ;)

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr jul 05, 2006 5:31 pm

Tudi jaz če nebi bil ob prometni pripasan (sovoznik) bi letel iz avta. Voznik ni bil pripasan in se je upiral na volan, a ga je vseeno premetalo po celi kabini, saj sma se zabila v hišo pol pa še en spin za 360°. Do takrat se nisem vedno pripasal. Od takrat VEDNO. (pa če se peljem samo 1km)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jul 05, 2006 5:44 pm

še eden neprivezan taxist.ne gledat z slabim želodcom.
http://www.metacafe.com/watch/1417/no_seat_belt/

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr jul 05, 2006 6:35 pm

ce ta taksist ni prezivu, bi zihr prezivu ce bi biu prvezan...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov