Jaz do sedaj lahko napisem samo za Daewoo Nexio(samo popravila izven normalnega vzdrževanja):
- pri 20.000 km začelo zajebavat stikalo ključavnice vžiga, napako odpravil pri najbližjem avtoelektrikaruju, račun prinesel na pooblaščen servis, kjer so sestavili reklamacijski zapisnik ter mi poplačali popravilo v okviru garancije,
- pri 65.000 km je avto začel dobivat športni zvok - šel k vragu zadnji izpušni lonec, so mi ga zastojn zamenjali na pooblaščenem servisu v okviru garancije,
- pri 85.000 km sta šla fuč oba izpušna lonca, ta zadnji je bil neka poceni slovenska varijanta zamenjana v garanciji (pač nižji stroški za uvoznika), ker se mi je garancija iztekla so mi zaračunali 38.000 SIT za menjavo obeh loncev, sta pa bila original Daewoo (vtisnjeni logotipi),
- pri 110.000 km je bilo treba zamenjat prednje končnike in napravit optiko,
- pri 120.000 se je začel trest volan pri zaviranju, struženje prednjih diskov je problem odpravilo,
- pri 135.000 km je šla dihtunga glave motorja, zamenjali so mi tesnilo glave motorja, preventivno pa še tesnila izpušnega in sesalnega kolektorja ter pokrova glave motorja, da bo gvišno sozamenjali še termostat, opravili brušenje glave motorja in ostale malenkosti, na pooblaščenem servisu odštel za vse skupaj 42.000 SIT ter bil dva dni brez avta,
- pri 140.000 km je začel pet opero zadnji desni kolesni ležaj ter si je za to zaslužil menjavo, šlo 10 jurjev skupaj z delom,
- sedaj smo nad 150.000 km in 7 let avtomobilskega delovnega staža in svoje pevske sposobnosti že trenira zadnji levi kolesni ležaj.
Torej: Daewooo ni ulih Toyota, ampak original mehaničarski deli so bili, vsaj do sedaj, poceni. Kleparski deli so dražji, ampak zanje je pri meni vedno poskrbela Zavarovalnica Triglav z Nado Klemenčič na čelu.
L.p.
Njoko