Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Konkretne izkušnje (kaj vse ste popravljali in težave)

Napisal/-a [YuGo] Pe jun 06, 2003 5:57 pm

Malo me jezi, ker pač eni splošno govorijo to kar so slišali. Meni je fajn brat kaj kdo napiše konkretno, recimo imel sem te in te probleme, crknilo mi je to in to. Ni pa mi všeč, ko še eni zraven napišejo, da pri drugih firmah pa crkuje to in to in da je zato njegov avto boljši.

PS: Prosim, da napišete samo vaš izkušnje.

LP

YuGo PoWeR :lol:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe jun 06, 2003 6:04 pm

Včasih sem imel zastavine avtomobile, pa so bli kr v redu, poceni deli, crkaval ni prov velik, sedaj pa imam Škodo, oziroma dve škodi, pa sem zadovoljen, crkava skoraj nič, pa deli tudi niso dragi. Za ostale ne vem, samo vem, ko je kolegu samo en senzor crknu pri pasatu je dal skoraj 60Ksit :?

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Pe jun 06, 2003 6:29 pm

Pr Yugotu me je kr naprej zajebavu plovček v rezervarju , pa roke in amortizerje je blo treba kr naprej menat ker je bil avto skor na tleh.....no pol sm pa kupu bravota delov sm redne servise, zamenu zobat jermen+šponarje, zdej me pa najbl j........be k mi avto k je mrzu ampak ne zmeri začne cukat tko da neveš al bo crknu al se boš lohka pelu naprej+obrati nihajo in še zdej nism uspel popravt tega tko da je vsak nasvet dobrodošel

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jun 06, 2003 6:44 pm

Sem lastnik tretjega yuciga! Najprej 60, pol 55, spet 55 in na koncu mam prvo masino(60-ko) v 3-jem yugicu!
Ma deli so zlo poceni, motor tisim kolk gre :P kvari se nic ne!
Ja plovec rad crkava pri yugecih, pr totem mi se ni so!
Na avtu nisme drugo zamenjo kot so roke, kocnike se morm-to tudi rado gre, potem servis(olje, filtri...) pa mansete radde spokajo pol pa olje ven tece!
Na masino dobesedno nic ne dam, ona pa laufa in laufa!
Masine so stevilka ena! Razn pijejo mal dosti(meni pa itak ko je duplic gor!)
Drugo kot yugica se nazalost nisem mel! Pa ful zadovoljen! Spuscen, sporten volan od go-karta, pa semizdi ko da bi gokrata fural!
CArsko, sploh pa ko kaki boljsi avto pihnem! CArski obcutek!
LP

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Pe jun 06, 2003 6:54 pm

Fiat Cinquecento - crknil en senzor (standardna napaka)
Suzuki Swift - nič
Rover 216 - hladilnik crknil (vendar je bil vzrok najbrž ena nesreča in blo dobr popravln)
BMW 523 - servo pumpa (jebat ga k je pa tko luštn kroge risat)
Hyundai Sonata - napaka v računalniku - lučka za airbag je brezveze se vklapljala
Opel Corsa - roka je šla (krivo srečanje z robnikom)
Alfa 155 - lučka v avtomatski klimi
Peugeot 206 - lučka za airbag se na svete čase vklaplja, pa ventilator pred hladilnikom je šel...
Škoda Octavia - klima spustila
Citroen C5 - napaka na računalniku - warning lučka se je vklapljala da je treba nujno vstavt brez veze

Te avte sem mel čast vozit (nekateri so tud v familiji - niso vsi bli moji). Skratka vse skupaj nič velikega narobe...same malenkosti... 8) So bli pa vsi redno servisrani...

Ampak edini avto k sem ga mel pa ni blo alla NIČ narobe z njim - Suzuki Swift :lol:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Pe jun 06, 2003 6:57 pm

Jah, japonc, a ne 8) 8)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 06, 2003 7:32 pm

5 Gt Turbo-menjal turbino, cindšpulo, menjalnik je iz druge ven metal, če si zmanjšal gas

VW Polo 1.6 100km ABT-zobati jermen vtrgalo pri 75.000 km

VW Golf VR6-cevi za vodo komplet menjal vse preparele

AR 155 Q4-vžigala z pokom počne še danes

Citroen ZX 1.4-štarter obračalo
...ne smem kar želim...

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Pe jun 06, 2003 8:00 pm

Jaz do sedaj lahko napisem samo za Daewoo Nexio(samo popravila izven normalnega vzdrževanja):
- pri 20.000 km začelo zajebavat stikalo ključavnice vžiga, napako odpravil pri najbližjem avtoelektrikaruju, račun prinesel na pooblaščen servis, kjer so sestavili reklamacijski zapisnik ter mi poplačali popravilo v okviru garancije,
- pri 65.000 km je avto začel dobivat športni zvok - šel k vragu zadnji izpušni lonec, so mi ga zastojn zamenjali na pooblaščenem servisu v okviru garancije,
- pri 85.000 km sta šla fuč oba izpušna lonca, ta zadnji je bil neka poceni slovenska varijanta zamenjana v garanciji (pač nižji stroški za uvoznika), ker se mi je garancija iztekla so mi zaračunali 38.000 SIT za menjavo obeh loncev, sta pa bila original Daewoo (vtisnjeni logotipi),
- pri 110.000 km je bilo treba zamenjat prednje končnike in napravit optiko,
- pri 120.000 se je začel trest volan pri zaviranju, struženje prednjih diskov je problem odpravilo,
- pri 135.000 km je šla dihtunga glave motorja, zamenjali so mi tesnilo glave motorja, preventivno pa še tesnila izpušnega in sesalnega kolektorja ter pokrova glave motorja, da bo gvišno sozamenjali še termostat, opravili brušenje glave motorja in ostale malenkosti, na pooblaščenem servisu odštel za vse skupaj 42.000 SIT ter bil dva dni brez avta,
- pri 140.000 km je začel pet opero zadnji desni kolesni ležaj ter si je za to zaslužil menjavo, šlo 10 jurjev skupaj z delom,
- sedaj smo nad 150.000 km in 7 let avtomobilskega delovnega staža in svoje pevske sposobnosti že trenira zadnji levi kolesni ležaj.

Torej: Daewooo ni ulih Toyota, ampak original mehaničarski deli so bili, vsaj do sedaj, poceni. Kleparski deli so dražji, ampak zanje je pri meni vedno poskrbela Zavarovalnica Triglav z Nado Klemenčič na čelu. :)

L.p.

Njoko

Uporabniški avatar
KrEn17
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a KrEn17 Pe jun 06, 2003 8:23 pm

Jst sm ze delu vse strihu menju masine delu generalke na avtih in na kamijonih najbol mi sedejo avti k majo dost placa okol masine pa tut na splosno da ni kj prevec zaf*** za dol spravt okj se nade tut ksn AX k zgubis zivce k ni placa okol masine nc prste tut kdaj poloms standard :) drgac ja pa sraufanje kul. Pisu pa vm glih nebom kaj sm ze vse delu k se tut prbliz ne spomnm k mam dnevno vsaj en avtov garazi. :D :lol: 8)
LP
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe jun 06, 2003 8:25 pm

Zastava 101 , roke , končniki ampak to je pri Zastavah tako potrošni material ;) , drugače pa vedno po malo izrednega vzdrževanja , predvsem nastavitve vplinjača ( se je kar poznalo na porabi )
BMW 518 L79 - razen generalke , razdelilna kapa , zamenjava hidravličnega cilindra sklopke , popravilo hladilnika ( za 15 let star avto zelo malo izrednih okvar )
Ford Orion 1,6i L1991 - užas :( , ali sem naletel na takšnega , ali pa je prejšnji lastnik delal z njim kot svinja s koruzo ( kupil 5 let starega )
Napake si sledijo v razliki med 1000 in 3000 km
- ležaj v menjalniku
-stikalo luči
-ventili na glavi motorja ( slabo tesnili, vsaj večina od njih )
-regulator prostega teka ( na morju )
- katalizator - zružil keramični vložek
-tesnilo tlačnega voda goriva ( bencin po vsem motorju :!: )
-termostat in termo tipalo naenkrat ( spet na morju :( )
-ležaji alternatorja
-glavni ležaj v menjalniku ( obupal nad avtom :!: ) - zamenjal za novega ne boste verjeli Forda :D
Ford Focus 1,6
- v 2 letih brez napake

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jun 06, 2003 10:23 pm

Zoranwagen:

kakšne posledice so bile ko je na polotu vtrgalo zobati jermen??

Kak to da ga je vtrgalo, a se ne menja šele na 120 kkm??

Polo 1.0 letnik 97, 70 kkm (drugi lastnik)

Izredno menjano:

-podtlačna cevka zavor (vpoklic)
-cevi za odzračevanje motorja (častil VW)
-temp. senzor motorja (brezplačno, dali rabljenega, ker novega ni blo na zalogi, zenkrat dela BP :) )

- na naslednjem servisu (80 kkm), če ne že prej, bo potrebno menjat prednje diske

Golf 1.8 syncro letnik 96, prevoženih 78 kkm

Izredno menjano:

-Prednja dva ležaja (kolesna)
- zadnja amortizerja
- vložek ključavnice za vžig

Hyundai pony 1.5 letnik 94 (ge že dolgo ni več pri hiši)

Škrtanje menjalnika pri hitrejšem prestavljanju v tretjo, kriv je bil nek slabo obdelan (ali poškodovan, se ne spomnem več točno)) zobnik. Popravljeno v garanciji.

Lada niva 1.6 L letnik 95 (tudi ni več pri hiši)

polno nekih drobnih defektov, ki so bili sicer odpravljeni v garanciji, crknil RUSKI računalnik, zamenjali z BOSCH, pri prevpženih 25 kkm zdrobilo :evil: ležaj na prednjem levem kolesu (kolo je zablokiralo, ležaj pa ni prej nič tulil) - zaradi tega je šla od hiše.
Zadnjič spremenil RedBaron, dne So jun 07, 2003 8:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Pe jun 06, 2003 10:23 pm

V lasti sem imel že veliko znamk (japonce,italijane,nemce,francoze-skratka vse razen američanov in korejcev) in moram rečt da je vse skup tako-tako.Nobeden ni izstopal niti v dobrem niti v slabem smislu,tako da jaz pravim-ni toliko važno kaj je,važno je da je vzdrževano! Mercedes se ti lahko pokvari glih tak kot alfa,jamrajo in šimfajo pa pomojem itak povečini sam tisti ki nimajo denarja za vzdrževanje.
P.S.: Tukaj sem sicer nov,spremljam pa vaš forum že dlje časa in moram reč da ste da best,lep pozdrav vsem, blue

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 06, 2003 11:01 pm

RedBaron je napisal/-a:Zoranwagen:
kakšne posledice so bile ko je na polotu vtrgalo zobati jermen??
Kak to da ga je vtrgalo, a se ne menja šele na 120 kkm??

Polo je bil model 6N. Po izjavah mehanikov pri 90 kkm prvič ga resno pogledaj, pri 120 kkm tak kot praviš se ga menja. Od zunaj se jermeno ni nič vidlo. Je pa bil jermen take slabe kvalitete, da so se "zobi" enostavno odluščli.
Popravljali so ga v A2S v Celju, ker je bil tam kupljen in friziran. Zvilo je ventile in popravilo je takrat stalo cca. 200.000 sit. Sreča v nesreči je bla, da je jermen šel k vrgu zjutraj ko sem ga štartal-mali obrati. VW o kulanci ni hotel slišati!!!
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe jun 06, 2003 11:16 pm

Popravlu sem francoze in nemce (Pežo 106 in razni VW), in moram rečt da je orenk laži šraubat VWčke kot tisto 106tko.

VW Scirocco: Treba blo menjat sklopko. Avto ma čez 200k km

VW Passat G60: Crknu termostat, G60 kompresor še normalno dela (tok, tok po lesu). Tud čez 200k km

VW Kombi T3: elektronka ne dobi signala, kdaj je v prostem teku, izpušne cevi je blo treba pošvasat in cev ki gre od hladilnika za vodo je blo treba zamenat. Števc za km ima samo 5 mest, zato sklepam da ima 170k km

P 106: Treba blo spredno levo rokco zamenjat (luft), par elektronskih hroščkov pa štarter je zafrkavu. Avto ima 26 000 km (!) Je pa od babice.

Mel smo še:

VW Hrošča: Zaganjač crkavu, luft je mel...(spredaj 225 gume, zadaj 245 gume)

in VW Kombija T1 (letnik 63) z mašino od Hrošča 1303 LS (1,6L) ki je že 2x gorel mel kake 300k km pa še delu ko smo ga prodal.

Nam reku da so VWi najbolši avti na svetu (čeprav so :roll: ), sam so pa (po mojem) orenk bolši od babičinega Pežoja.
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 06, 2003 11:21 pm

TITan je napisal/-a:Nam reku da so VWi najbolši avti na svetu (čeprav so :roll: ), sam so pa (po mojem) orenk bolši od babičinega Pežoja.

...spet se je začelo...a je blo potrebno ???...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe jun 06, 2003 11:55 pm

Jst raje ne začnem pisat....

:twisted:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So jun 07, 2003 12:24 am

maš prav serđo...

bi si človek to sprintal, bi mel kr ene par večerov fajnega poučnega branja :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc :vc
Slika

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko So jun 07, 2003 1:45 am

DrSergioDJ je napisal/-a:Jst raje ne začnem pisat....

:twisted:

Dej Sergio napiš mal svoje dogodivščine z svojimi avti

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jun 07, 2003 10:01 am

zoranwagen je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:Nam reku da so VWi najbolši avti na svetu (čeprav so :roll: ), sam so pa (po mojem) orenk bolši od babičinega Pežoja.

SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan So jun 07, 2003 12:22 pm

zoranwagen je napisal/-a:

Sem mislu, da bote pogruntal, da sem se ZAJEBAVU :?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov