Debate, ki niso vezane na ostala področja...

andy77
Nov uporabnik

Kamionarji-mater jim...

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 8:07 am

Včeraj se je moj sorodnik z družino peljal po avtocesti proti Domžalam, kar na lepem s kamiona ki ga je prehiteval pade guma in rezultat, njegov avto totalka, v njega so prileteli še štirje, kaj mislite, kaj storiti tako malomarnemu poklicnemu vozniku??? Na srečo se je vse skupaj končalo z materialno škodo, jaz osebno bi takega malomarneža tožil tudi civilno, za vse možne poškodbe (mislim psihične) . Na splošno pa mislim da so kamionarji itak zelo objestni vozniki, v stilu boli me falus, men itak ne bo nič. Upam da se bo kmalu našel kakšen voznik osebnega avtomobila, ki bo ustrelil kakšnega takega frajerja v kamionu. Vem da tole zadnje ne deluje prav pametno, ampak sedajle sem izvedel kaj se jim je zgodilo in sem totalno razpizden!!!!!
Kaj menite, imate kakšno tako izkušnjo? Mislim da policija premalo nadzira te cestne morilce!!!!
Slika

BMW 528

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M So jun 07, 2003 8:37 am

Ja maš čist prov,vozjo tko k da jim je čist vseen za druge,glavno da tvojim sorodnikom ni blo nič,so srečo meli.Men je enkrat na avtocesti pred mano,ko sm se pelu 180 km/h,pred mano z SOS-a spelu en voznik šleparja,tko da sm sam hit na levi pas zavil,pa če ne bi bil z mojmu golfom,bi me sam zanašat začel pa v betonski ograji bi verjetno pristal.To bo treba neki ukrent glede teh kamionarjev. :!:

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 8:50 am

Ja se strinjam, nekaj bi bilo treba ukrent proti kamionarjem, ampak kaj?
Slika

BMW 528

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 9:12 am

Fantje to s kamioni je večna kregarija podobno kot avto-becikel.
Res delajo pizdarije finta pač je če te nabaše bo njemu šla luč tebi pa pol avta, tak, da se nima kaj dosti sekirat je pač najmočnejši v prometu.
Treba jih pa je tud razumeti konkurenca je huda in roki so vedno krajši. Tak, da če hočejo biznis se ne smejo držat omejitev, dovolj ur počivat in podobno.
...ne smem kar želim...

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 9:19 am

Saj to vem kako je s konkurenco, ampak to ni nobeno opravičilo za pobijanje po cestah, prej ali slej se bo našel nekdo ki bo ukrepal...
Slika

BMW 528

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 9:42 am

...in kaj bo potem, če bo eden kamijonžija vstrelu???...
a bojo potem vsi vozili po predpisih...
pozimi sem skijal v Krajski pa se peljem oni odsek avtobana od Jesenic proti LJ in je enemu ateju z strehe osebnega avta vrglo sanke...sreča samo, da je to blo čisto na začetku in še ni blo nekih hitrosti in smo se lahko vsi za njim še parvočaso umaknili...s tem, da to ni blo dovolj...ata je bil na levi špuri in ko mu je sanke dolj vrglo se je lepo zaustavil dal v rikverc in šel po sanke...kaj bi ga naj vstreli...???
tak pač je pomojem se nebo nič spremenilo...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So jun 07, 2003 10:01 am

Koliko izmed nas pa je nezmotljivih oziroma brez napak ? Vsak kdaj naredi kakšno napako in ob tem koga tudi ogroža , pa smo večinoma malo na cesti če se primerjamo s poklicnimi vozniki. Zraven tega pa se v avtomobilu v primerjavi s tovornjakom počutiš ogroženega zaradi razlike v velikosti. V vsaki skupini voznikov se najdejo izjeme ki izstopajo , ampak to še ne pomeni da je kompletna skupina " morilska " .
Tempo življenja strašno raste, promet raste , prevoz dobrin tudi in takšni dogodki se bodo dogajali vedno pogosteje pa čeprav za to ni opravičila . Popolne tehnike in popolnega človeka pač ni. Dejansko je edino kar nam preostane čim bolje predvideti možne dogodke in minimizirati možnost da se kaj zgodi ( varnostna razdalja , pri nasproti vozeči koloni s tovornjakom na začetku opazovati avtomobile za njim , če bo kateri nenadoma poskušal prehitevati in ne tovornjaka , ne lovit oranžnih luči na semaforjih , uporabljati vzratna ogledala pred prehitevanjem .... )

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 10:15 am

kdk, se čist strinjam s tvojim mnenjem, najboljša rešitev je predvidevanje, konec koncev smo pa vsi ljudje.
Slika

BMW 528

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M So jun 07, 2003 10:43 am

mate prav ja,ljudje smo in bomo skoz delali napake,sam predvidevanje ti pomaga da se kdaj ne zaletiš ker hitro reagiraš ker si pričakoval katero stvar.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok So jun 07, 2003 10:58 am

cakte, cakte. andy, najvec pizdarij na cestah nardijo (nardite, nardimo, whatever, nocm nubenga zalit, pa ceprav bom dobu bombo nazaj) AVTOMOBILISTI! vsi neki pluvate po motoristih (k majo po mojih izkusnjah najbl razvito kulturo v prometu!), sam sm pa vozu ze vse - motor, kasnej avto, pa tud tovornjaka. s tovornjakom sm ze prepotoval vec ko 50.000 km (fotr ga voz - pa ne d bi zdej koga branu).

ce si na motorju, te bo prvi izsilu prav avtomobilist (motorist me se nben nikol ni izsilu, tovornjak pa zlo redko), kao BMK, sj sn dost hiter, ne studira pa na to d je motorist hitrejsi, pa d more bremzat ko prfukjen d prezvi. tud tovornjakarji so na cesti zlo uvidevni, se umaknejo ce jih gres prehitevat, nuben me se ni hotu s ceste zrint (niti ni nikol prsl do take situacije, ce gres pa prehitevat kakga tastarga civica HB al pa CRXa (spet nocm nubenga uzalit al pa zmerjat - lastne izkusnje!) si loh pa 99% ziher d bo tip not potegnu do daske, ceprav nima sans prot motorju).

morte pa razumet d vedno vam, k hocte met celo cesto zase, ne morjo vedno se umaknt, k majo 2,5 metra sirine, in to nekok po zakonih fizike ne gre.

pa neb zdej o cestnih morilcih, moj fotr ma za sabo ze 20+ let tega biznisa, je mel pa eno nesreco s telesnimi poskodbami (v bistvu s smrtnim izidom), ko je en mulc prvi dan naredu izpit, drugi dan si je katrco kupu, tretji dan se mu je pa pod tovornjaka zapelu k ga je iz ovinka zabrisal (BTW, njegove gume so mele manj ko 0,5 mm profila!!). v povprecju ma eno nesreco na leto (al pa se majn ko eno), ponavad ni kriv. pa voz tovornjaka.

Na splošno pa mislim da so kamionarji itak zelo objestni vozniki, v stilu boli me falus, men itak ne bo nič.

najprej si zamisl kok ti vozis - ce mas hondo pol zihr ne vozis pocas pa po predpisih pa varno pa nevemkva. vecina avtov k me je izsill al pa se hotl primerjat z mano je blo tastarih civicov HB!

se neki - tole kar si napisu (citat) - to si js mislim o hondasih, k vecina jih misli d ce majo hitr avto d zdej pa boga za jajce drzijo pa izsiljujejo vse po vrsti - pr avtoh se gre, k se pocas pelejo, pr motorjih (pa ne mi rect d divjam, najprej se pel s cestakom, pol pa povej kaka brzina je na motorju divjanje!) pa je stvar mal drugacna, in ce bi se mal bl normaln vedl na cestah bi blo dost majn mrtvih.

moje mnenje.

sicer pa se popolnoma strinjam s KDKjem.

LP, Zok
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush So jun 07, 2003 11:22 am

Jaz proti motoristom nimam nič in jih na cesti tudi spustim mimo ker vem kako je težko brzdati in se počasi peljati z kako zverino.
Tovornjakarji so pa zgodba zase. To kr neki rinejo in rinejo, ker dobr vejo da se folk tovornjaka kr mal ustraši in se proba umaknit. Seveda to ne velja za vse ampak za večjo večino!

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M So jun 07, 2003 11:25 am

O.K.,se strinjam s tabo,vendar eno je tud da eni motoristi ne znajo vozt,se pelš pol pa k te gre prehitevat gre čist zraven tebe po tvojmu pasu,nj gre na nasprotni pas,tko kot vsi ostali,v stranska ogledala pa tud ne gledaš skoz,včasih greš mal bl levo,pa če ne vidš motorista k gre prehitevat čist zraven tebe se lahko naredi da ga boš zbil,pa mata srane.

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty So jun 07, 2003 11:27 am

AIRbrush je napisal/-a:Jaz proti motoristom nimam nič in jih na cesti tudi spustim mimo ker vem kako je težko brzdati in se počasi peljati z kako zverino.
Tovornjakarji so pa zgodba zase. To kr neki rinejo in rinejo, ker dobr vejo da se folk tovornjaka kr mal ustraši in se proba umaknit. Seveda to ne velja za vse ampak za večjo večino!

za kamionarje se strinjam, da je treba predvidevat, ceprav zal jasnovidni nismo in zlo hitr lohk "nasankamo" (sem nasla lepo besedo, ne?)

medtem ko motoristi: teh pa na cesti sploh sploh ne maram - take hitre premike (npr prehitevanje po dvopasovnicah ala Dunajska v LJ) kot zmorejo motoristi - tega pa ne mores predvidet in tut po kontroliranju po speglih in nazaj gledat, 1 2 3 ga lahko na tla zbijes.

tko da, osebno: motoristi na cestah - meni ne sede!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok So jun 07, 2003 11:59 am

Qwerty, po eni strani mas prav, res je, da se sam po dvopasovnicah ne vozim veliko, in da je moja najpogostejsa tura Ponikva-Smarje/Mestinje, kjer je sicer lepa, odprta cesta z veliko prometa, ki pa ima tudi veliko "izletnih con" (ravnine, kjer vse po vrsti tisi do daske), in ze nekajkrat se mi je pri 140+ km/h zgodilo, da me je kdo porinil na bankino, ko je sel pri kakih 100-120 km/h prehitevat, in ni pogledal nazaj, kao sj-sn-itak-najhitrejsi. eno je, ce motorist vesla med avtomobili in butl sam tvega svoj lajf (tu dam prav avtomobilistom), in tud mece slabo luc na motoriste :evil: , drugo pa je, ce nekdo divja in ker je kao najhitrejsi zanemarja promet za seboj, nasrka pa en k ga v bistvu po pravilih (razen hitrosti, ki pa je na tej relaciji itak ponekod skoraj nihce ne uposteva :wink: ) gre prehitevat.

aja, glede hondasev sem bil verjetno malo preglasen, a zadnji k me je zrinil na bankino je bil v Civicu HB, ko sma sla prehitevat enga cliota. :evil:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jun 07, 2003 12:11 pm

emmmm samo tako za vprašanje:kolikokrat pa ti pogledaš v stransko ogledalo?Tudo motoristi mislijo da so najhitrejši pol mu pa pohupam da se umakne mi pa pek začne mahat kao Kva pa ti men hupaš!
:wink: :twisted: :twisted:

sam tko v razmislek :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok So jun 07, 2003 1:06 pm

pri cestnih motorjih so vzvratna ogledala bolj ali manj neuporabna, lahko pa z mirno vestjo recem, da jih redno uporabljam, ne samo na kriziscih, odcepih, itd., tudi na ravnini, le med ovinki ne, k takrat en kaze nebo, drug pa asfalt, pa se varno ni. od zadaj sem do zdaj le enkrat dozivel presenecenje - ko sn kulega prehitu (130-140 km/h), se postavu pred njega, 10 sek. kasnej je pa mim mene padu en z R1 z VSAJ 200 km/h (glih tuk d sm vidu d je mel uno gigantsko nemsko tablo zadej pa d je mel od R1 zadnje lucke). :twisted:

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 1:06 pm

zok, kljub temu da vozim vti-ja ne počnem takih bedarij. V povprečju nismo vsi hondaši mulci ki tišijo in se dokazujejo, osebno vozim precej normalno, 90% vožnje vozim popolnoma enako kot ostali, včasih ga pritisnem zjutraj med vikendi ko grem na šiht, takrat je cesta čisto prazna in ni problema. Nikoli ne tekmujem s semaforja, ali pa prehitevam po desni... Moje izkušnje s kamionarji so pač slabe, vem pa da velika večina kamionarjev vozi veliko bolje kot večina nas.
Slika

BMW 528

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport So jun 07, 2003 3:13 pm

Jest bi sam dodal k tejle debati par stavkov.Ponavad je tak da je najlozi sam kritizirat pa pametvat.Priznam da so doloceni kamjoziti nesramni sam niso VSI!
Jest vem ka kamjon vozm pa vem kako je to!Pa kam bos prsu ce bi skoz po omejitvah vozu se bi rabu od Kopra pa do Maribora cev dan.Zakaj pa pol vi ne vozte z avti po omejitvah se pa vsi sam hvaljo da je cez 200 letel al pa do konca!
THE END! :twisted:

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So jun 07, 2003 3:14 pm

Res je da kamionarje dostikrat policaji ustavljajo, a po moje
se vedno premalo. Tista nalepka k jim pa 80 gor pise je pa itak samo
za okras, misljo da je cesta samo njihova, dostikrat sm ze mel bliznje srecanje z njimi
na kaksnih ovinkih!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok So jun 07, 2003 3:33 pm

SAFRANE je napisal/-a:mah ta policija pa itak da premal kontrolira......

pojma nimas kokrat so poklicni vozniki ustavljeni na mesec!! ziher vsaj 2x tok k ti v enem letu!! poleg tega pa tud statistike povejo svoje - moj fotr nardi z enim tovornjakom milijon kilometrov (to traja okrog 6 let), pa je do zdej sam enga stouku tk d je blo treba kaj popravlat, k mu je konj skocu na cesto! pomeni d majo tovornjakarji miljauzntkrat majn nesrec glede na kilometre ko avtomobilisti!

Tomekk, ce bi ti vozu tovornjaka, bi se na ovinku raj v grabn zapelu, al ostal na cesti?? ves, pr 40ih tonah mase se bankina en mal prej vdre ko pr 900tih kilah!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov