Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Po jul 17, 2006 11:19 am

se čisto strinjam s tabo

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Po jul 17, 2006 11:19 am

:x Jst postanem prou besen ko vidim kakšno novo udrtino al praskico na avtu. Ful pazim avto in tud ful gledam na to da kakšnega ne poškodujem ko odpiram vrata, vendar eni tega ne prakticirajo. I makes me very mad.
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jul 17, 2006 11:20 am

Seveda nas moti.. Sicer pa mislim da se da to cisto na kratko razlozit. Nekateri ljudje so se malomarni rodili in tako zivijo ze celo zivljenje. Pa ne vem a so tolk štorasti al jih pa pač boli k. Tak, ki zabije vrata v tvoj avto, ponavadi zaloputne tudi svoja, ima okoli kključavnice vse odrsano, pač ne pazi na stvari. Tak način življenja pač :)
:evil:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 17, 2006 11:21 am

To gre tud men zelo na jetra ker folk res ne mirka kako vrata odprejo pol maš pa ves avto popikan zarad tega. Zato se vedno trudm avto pred kakšnimi trgovskimi centri parkirat tko da je bolj oddaljen od vhoda ker je tam manj gužve, ker pr nas je taka kultura da se hoče vsak do vhoda trgovine prpelat in se pol tam gužvajo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 17, 2006 11:35 am

Eni so res nekulturni do drugih in jih boli ku**c za drug ali svoj avto....očitno se jim fučka ali pa živijo precej stresno življenje, naporen dan polno skrbi a kaj češ tako je bi pa lahko precej gledal na to da svojo jezo nebi prenašal na druge tako da bi pač enmu naredu škodo na drugem avtu....ko takole po lj. pogledaš avte so vsi neki poškodovani,obrajsani,obtovčeni.....kultura je slaba.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po jul 17, 2006 11:36 am

Se popolnoma strinjam s pisanjem predhodnikov, tud mene blazno znervira, če kdo butne z vrati v moj avto, sam zelo pazim tako na svoj avto, kot tudi na druge, in če kje parkiram blizu drugega avta in otroci lezejo iz avta, nastavim roko med moja vrata in drug avto, da ga ja ne bi poškodoval.
Ljudje so očitno, nekateri seveda, kratkomalo malomarni in taki tud ostanejo, ne moreš jih spremenit.
Pa še nekaj me lahko znervira in sicer da se nekdo na napol praznem parkirišču parkirta tesno zraven mene, kot da je samo tukaj prosto, tega pa res ne maram.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Kultura parikranja oz. odpiranja vrat

Napisal/-a nebivedu Po jul 17, 2006 11:40 am

Manfred01 je napisal/-a:Še najmanj pa razumem normalno razvite mlade ljudi, ki iz objestnosti in pijanosti ter nadutosti butajo po avtomobilih in delajo škodo. Pa če jim je že vseeno za svoj avto, bi bili lahko obzirni vsaj do zraven parkiranega avtomobila, ki ni njihov ampak ne ljudem se kratko malo j... za druge ljudi in tega res ne razumem več. Ne gre samo zato, da je avto poškodovan oz. za vdrtino, gre tudi in predvsem za princip, saj tudi na obisk ne prideš tako, da prvo vhodna vrata zbrcaš.

Takmu, če se mu ti njegovega avta dotakneš te hoče najmnaj ubit, ker njegov avto je pa zanj sveta zadeva.
Najboljša varianta za takega je da mu avto cel razbiješ - to ga bo bolj bolelo, kot da bi njega polomu.

Jst imam ponavad na vsaki strani avta vedno en prostor frej, ker je avto ves pobutan in si vsak misli, da ga bom še njemu butnu. Se pa trudin, da vedno dam roko med vrata in drug avto, da ga ne poškodujem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 17, 2006 11:50 am

Točno to se je meni zgodilo. Pri Leclercu sem parkiral čisto na samem daleč stran od vhoda. Park plac prazen, pa se gre en čist poleg mene parkirat :evil: Keri kreteni.

Sem razmišljal da bi en plakat naredil pa dal na obe sprednji šipi: V primeru nove luknje oz. udrtine, vrnem dvojno z nogo :)
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 17, 2006 12:10 pm

Ampak to še razumem, če se drugega avta dotakne le z gumo na svojih vratih, ki ne pusti sledi, ali pa če čisto narahlo prisloni vrata na drugega, saj takrat vem da se nebo nič poznalo; ampak najhujše je pa takrat, ko parkira stran od tebe in misli da je dovolj prostora. Takrat pa gredo vrata ne noter v avto, ampak vzdolž njega - in dobiš 3×4 cm pas barve na svoj avto :evil:

Seveda pa ne moremo mimo tistih nemarnežev, ki porinejo svoje kremplje v ta del vrat za kljuko, ko jih odpirajo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jul 17, 2006 12:22 pm

Samo čakam enkrat nekoga, da ga zraven dobim... Pol pa bo poslušal še za ostalih 10 vdrtin kaj jih imam.... :evil:

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Po jul 17, 2006 12:32 pm

Kaj naj rečem, upam da nimam samo jaz take nesreče
avto star 14 dni in ima že bojne rane iz parkirišč. Pa kaj lahko narediš ob takem primeru ? A zavarovanje parkirišča krije take ranice ? Počakaš na zadostno število in prijaviš zavarovalnici ?? Sam na glas razmišljam.

lp
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jul 17, 2006 1:03 pm

Sej mislim da se v tejle temi kr več al manj vsi najdemo...
Mene prav tako razkurijo vse prej omenjene situacije-sploh ko parkiraš povsem na samem, pa nekemu geniju vseeno uspe butnit avto z vrati kljub praznem parkingu! :evil:
Ni mi pa hujšega kot kakšna ženska s trivratnim avtom, ki še ni slišala za bočno parkiranje in se naparkira od prve naravnost (vsi vemo kako to zgleda:počez čez parkirno mesto, pa z voznikovimi vrati konča kljub praznemu parkingu manj kot pol metra od tvojega avta! :evil: ), potem pa na polno odpre vrata (ki so pri trivratnih avtih dolga kot ponedeljek!), se naguzi v njih da ti jih še dodatno nabije v avto in potem veselo z zadnjega zica ven vzame svojega malčka!Pri tem se seveda še z vso maso nasloni na svoj avto, tako da vrat nimaš le nabutanih,ampak imaš posledično še lepo par cm dolgo navpično prasko!! :evil: Takrat pa prekolneš vse po spisku-vsaj jst :P Tko da na parkingih mam že prov fobijo pred 3vratnimi avti z dvignjenim sprednjim sedežem... :?
Sam žal nimaš kej narest takim-predvsem ker večinoma tistih, ki ti butnejo vrata, ni več poleg ko to opaziš...sam sem že razmišljal da bi si omislil ščitnike vrat z jeklenimi konicami in takim "genijem" povrnil "uslugo" s speljevanjem s parkinga z na polno odprtimi vrati in tem "dodatkom" na njih... :evil: ...ampak kaj bi s tem dosegel:sej ni avto kriv če ga neandertalec vozi ;)
Sm bil pa prijetno presenečen enkrat v BTCju v parkirni hiši, ko sem sedel v avtu in poleg parkira mlajša družinica-sopotnica in otrok zadaj zlezeta iz avta in ob tem oba uspeta narahlo z vrati butnit v moj avto-presenetil me je pa odziv voznika tega avta, ko je to opazil in konkretno nadrl tako ženo(predvidevam)kot tudi sina in se mi osebno opravičil za dogodek-ampak takih je žal zelo malo...

PS: Se opravičujem da sm se tolk na dolgo razpisal! :P

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 17, 2006 1:06 pm

Ja očitno se bomo moral navadit na te nekulturne stvari in takorekoč požret...da bi se pa pričkal zarad ene odrgnine pa se po**val pa ni vredn tega....lp pa čim manj nesporazuma....
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po jul 17, 2006 1:12 pm

Thank god Audiju za 3 stopje odpiranja vrat. Samo ni dovolj če samo jaz pazim. Kot je že nešče rekel. Tak način življenja pač imajo ti ljudje. Tak odnos imajo do vseh stvari ne samo do avtomobilov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 17, 2006 1:18 pm

ja, nekateri tudi lepo kulturno vrata lepo počasi naslonijo na tvoj avto (do tu še vse v redu), potem pa se itak na vso silo zvrne v avto, avto zaniha in lepo scraaaaaaaatch po tvojem avtu.. sicer mam pa popikane obe strani avta, tut mamin avto je isti, edin od fotra je lep, samo on je več v srbiji ko doma (na vsake 2 tedna pride za vikend domou), kar vm pa tut lohk neki pove ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po jul 17, 2006 1:22 pm

na masovnih parkingih je to stalna praksa.

Jst mam 2 mesca star avto in ga tud slučajno ne parkiram pred blokom - že ves čas ga spravljam kam bočno, da ne more noben k****n zraven prit.

In kaj se mi zgodi? Na službenem parkingu mi ena opica pusti na vratih 5cm rajso od vrat. i**** je parkiral na mesto, kjer je prepovedano parkirat (ni parkirni prostor), poleg tega je komplet parking rezerviran in označen za našo firmo. Da bi ga dobil mu razlomim nos :evil: Ne moreš verjet idiotov.

Če je folku vseeno kako ravnajo s svojo lastnini, prav - zarad mene lahko svoje avte v prepad porinejo. Jst pa avta nisem kupil, da bom z njim igral blokado za njihova vrata. Niti ga nisem kupil zato, da ga bom lahko vsako leto štrihat pelal.

Enkrat sem bil z Ducatom od kolega v BTC-ju. Parkiram in lepo jem sendvič. Zraven parkira ena ženska z jugičem. Pride na sovoznikovo stran in BAM - vrata z vso silo odpre v kombi. Jst sm mislu, da jo bom na pol prelomu. Sem ohranil mirno kri in jo opozorim na to kar je nardila. Sem mislu, da jo bo treba na LJ-Polje odpelat, tako je ven padla. Po 10 sekundah njenega izlivanja žolča je pa men živc poču in v naslednjem trenutku babe ni bilo več videt na parkingu - tako hitro se je spokala. :twisted:

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po jul 17, 2006 1:35 pm

To kar se tega tiče tudi meni ne bo nikoli jasno, saj res ne vem kaj je avto naredil človeku. tu mislim predvsem maščevanje na način da se poškoduje osebkov avto namerno kot kazen za neko zamero. pač danes je tak na svetu da vsak ceni samo svoje stvari za vse ostalo pa tak ni važn, saj nisem jas kupil. js vedn pazim da ne butnem, a žal večina drugih ni tko obzirna
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jul 17, 2006 1:45 pm

Sej ne vem al je bla na tem forumu ideja enkrat da bi se dal natisnt kup nalepk z zahvalo za vdrtino ipd, ki bi jo potem takemu nadobudnežu lahko nalepil na šoferjevo stran vetrobranskega stekla? :twisted:
S tem namreč ne poškoduješ avta ampak sam raniš voznikov ego&mu daš mislt-bi blo za probat ;)

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po jul 17, 2006 2:06 pm

Mene pa to najbolj moti, k bi se vsak najraj kr v trgovino prpelu, da mu še z avta neb blo treba it...ful maš takih k čist pred vhod zapeljejo, pa neglede na to da pešcem zaprejo pot, na drugi strani pa tko bliz sosednega avta zapele, da un še not ne more... js sm se pa itk tko navadu da ponavad parkiram daleč od vhoda, bolj na samem če se da, pa par korakov več nardim...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 17, 2006 2:50 pm

Če kdo butne moj avto in to vidim, ga/jo vljudno opozorim na storjeno, če se lepo opraviči, je v redu, če pa mi še pametuje......ufff....no zato mam pa meglite v predalu, da koga naučim kulture, če je sam slučajno nima.
Sam nikoli ne butnem tujega avta. Vrata vedno držim, ko izstoam, jasno dam vedeti tudi sopotnikom, naj storijo enako. Če vidim, da ni dovolj prostora pač tam ne parkiram, ali pa rečem sopotnikom, da najprej izstopijo in ga parkiram malo bolj desno, seveda pod pogojem, da so na desni strani mojega vozila sovoznikova vrata sosednjega avtomobila, tako, da lahko voznik še vedno vstopi v svoj avto.
Če bi vsi pazili tako kot jaz, nebi bilo nobenih bušk od parkinga na avtomobilih.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov