Debate, ki niso vezane na ostala področja...

lost1
Novinec

Ma kdo clank o DARSu k uničuje druge avte zarad malomarnosti

Napisal/-a lost1 Ne jul 23, 2006 10:11 am

Ima kdo ta clanek?
Baje zaradi povozenih klemfixov na avtocesti,to zna bit pa kr nevarna zadeva.

me prov zanima kok folka nategne tale dars..

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Ma kdo clank o DARSu k uničuje druge avte zarad malomarn

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 23, 2006 10:40 am

lost1 je napisal/-a:Ima kdo ta clanek?
Baje zaradi povozenih klemfixov na avtocesti,to zna bit pa kr nevarna zadeva.

me prov zanima kok folka nategne tale dars..

Treba se je najprej vprašat zakaj za vraga je povozil "zadevščino" ;)
Iz mojih izkušenj - če bi jst odločal o odškodninah bi jim ne dal niti tolarja. Postavljeni so znaki, opozorila po radiu, TV in drugih mediji ... Zdej če "folk" ne zna vozit temu primerno in posledično povozi "zadevščino" naj vso škodo, ki je nastala zaradi njihovih neunosti, objestnosti, ... in podobnega lepo plačajo sami
In kdor ne verjame naj si zadevo ogleda "v živo" - čudili se boste kako malo nesreč je na naših cestah ;)

LP

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne jul 23, 2006 11:09 am

Kolikor jst razumem,je bial zadeva na VOZNEM pasu v temi.
Kako bos ti opazil klemfix podstavek v temi?
sploh ves kaj je to?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jul 23, 2006 11:19 am

Ok, priznam, da ne vem kaj je to klemfix! :oops:
Bi pa prosil nekoga da malce razloži zakaj se gre sploh pri vsej tej stvari. ;)
Lp
GiGi

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne jul 23, 2006 11:23 am

Slika
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne jul 23, 2006 11:36 am

eentox je napisal/-a:Slika

skoraj pravilno.
klemfix je tist črn podstavk k drzi to tablo in sicer je tist kr težko, ce ga pa povozis je pa enako kot bi na pločnik zapelju,ker se klemfix ne premakne.

pol si pa predstavlji da to povozis na avtcesti pri 100 na uro.

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK Ne jul 23, 2006 12:28 pm

in kako se je to znaslo na cesti :?:
NeVi@ + ToMaZ

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jul 23, 2006 12:55 pm

Cigani kradejo to za odpadno kovino...pa je možno, da so pozabili enega :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne jul 23, 2006 12:57 pm

kokr vem je to plastika not pa nafilan da je tesko!
Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne jul 23, 2006 1:00 pm

AudiRSboy je napisal/-a:kokr vem je to plastika not pa nafilan da je tesko!

ubistvu je to neka guma, notr pa nevem mogoče da je kakšna kovina
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Po jul 24, 2006 7:50 am

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po jul 24, 2006 8:09 am

KeXeK je napisal/-a:in kako se je to znaslo na cesti :?:

To je še najboljše vprašanje pri vsem tem. Kako kermu idiotu uspe zadet to tablo, tako da jo odnese na sredino pasu. :?:

In valda da človek tega ne pričakuje na cesti.

Jst sm enkrat nabasal na "kajlo", ki jo uporabljajo za fiksirat avte pri prevozu s kamionom. Zagledam neki kovinskega na cesti, se ognem in gledam nazaj, če se je unmu za mano uspelo izognit. V naslednjem trenutku pa BAM!
Men nč jasno. In seveda je bla še ena taka "kajla" na cesti. Jst sm jo povozil čist po robu in jo je vrglo v sopotnikova vrata. Škoda: udrta in opraskana vrata in zlomljena okrasna letvica.

Kljub policijskemu zapisniku nisem dobil nič. Zanimivo. Cestarji vedno v odgovoru, ki je sevada negativen, napišejo, da je šel preglednik ravno minuto pred dogodkom tam mimo in je bila cesta ok. :evil:

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po jul 24, 2006 8:18 am

zmeri sodijo v svoj prid ;)
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jul 24, 2006 8:26 am

e, da je nisam znao skupo bi je platio

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Po jul 24, 2006 8:30 am

Ma tudi ce je sel eno minuto prej... kej ma to veze tam na cesti je bila ovira ki bi lahko ogrozala clovesko zivljenje... oni so dolzni in placani za to da je avtocesta brezhibna ne pa polna neki lukenj in neprestanih del na cesti... na koncu je skoraj boljse ce gres po lokalni cesti :roll: porabis manj zivcev in casa :oops:

Mene dobesedno jezijo, kadar je najvec prometa grejo oni takrat vrtat ceste ter neki popravljat... k pa koncajo so tam se vecje luknje kot prej mah jst nevem...

Ko koncno naredijo novo cesto in je ta zares lepa ne traja veliko casa ko se ze zmislijo ma ja no bomo pa malo skopali kako luknjo... :evil:

Cene ce se vrnem na to temo, sem enkrat vozu po hitri cesti proti ajdovscini... nimam kaj rect cesta je zares lepa ter ni treba "se" placat cestnine... no kakorkoli.. bila je noc in pred mano sem zagledal neki svetlecega k se pocasi premika po cesti... zapeljal sm na prehitevalni pas in pocasi sol mimo... bilo je kolo od avtobusa, ki je bil parkiran par metrov naprej... in avto za mano jo je povozu na polno... samo wtf?? bilo je res kruto :evil: , pa ceprav so na tistem delu kamere po cesti...vseeno niso utegnili idmaknit kolo preden se je nesreca zgodila :evil: ceprav tukaj res niso meli dovolj casa... samo vseeno..
The Dark Emperor

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po jul 24, 2006 8:49 am

Glej. enkrat sm jst zbil gumo in feltno, ter zjebal optiko zarad prekopane ceste. Prišli policaji, napisal zapisnik in poslikal. Dokumentirano z vseh strani, da ni nobenga znaka ne nč. Nisem dobil nč. So se izgovarjal, da je za to odgovorna ena druga firma, pa da je itak blo vse lepo označeno. A na sliki se vid, da je znak ležal!!!! v živi meji.

Drug primer - sosed je isto stolkel feltno in gumo, ker je bila luknja v cesti. Dobil odgovor, da ni upravičen do odškodnine, ker so ravno prejšnji dan tist del štimal in so vse luknje zafilal, poleg tega je šel preglednik glih pol ure prej po tistem odseku.

Nakar čez en mesec moj fotr z mojim :evil: avtom zapelje v to ISTO luknjo. :roll:
Dobimo povsem isti odgovor kot sosed, le datumi so bili zamenjani. In to so trdili kljub slikam in dokazom, da je bila luknja globoka 12cm in široka 40cm.

Mislim, ne morem verjet kaki idioti.

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Po jul 24, 2006 9:18 am

Skoda k ni Trenj, bi Slak znal kej povedat o teh goljufijah pri DARS-u

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jul 24, 2006 9:20 am

Jest sem pa zbil gumo, zjebal optiko, feltna je hvala bogu bolj pri tatrdih, pa sem dobil oboje povrnjeno. Najprej sem dobil zavrnjeno, potem pa sem se pritožil na zavarovalnici in jim poslal slike, kako je cestar prišel takoj za tem, ko je policija odšla, popravit luknjo, potem pa so napisali, da je ocitno slo za napako cestnega podjetja in so priznali škodo.

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien Po jul 24, 2006 9:52 am

Odškodninski zahtevki se velikokrat zavračajo (tudi kje drugje, ne samo pri DARS-u) v upanju, da oškodovanci ne bodo šli v tožbo (če od 10 primerov samo 1 opusti zahtevek, že pridobijo). Ampak če je zadeva ustrezno dokumentirana (najbolj je pomembno, kar je napisano v policijskem zapisniku), potem ni razloga, da odškodnine ne bi izplačali - če ne izvensodno, pa s tožbo.

Če se le da, v takšnih primerih ne dajte zadeve AA, ampak se pozanimajte še kje drugje. Na internetu so dostopni zakoni, pravilniki, odloki... če pa niste ravno doma v tem, pa stopite kam po kakšen pravni nasvet.

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Po jul 24, 2006 10:02 am

ja to pa je zapletena stvar da preletiš u te
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost