Napisal/-a reber Pe jun 13, 2003 1:59 pm
Brez veze se je pretirano poglabljat v menjalnik. Dokler dela, dela. Lahko da ti kaj crkne, brez da prej ropota par mesecev.
Se mi je nekoč zgodilo, pri stoenki, pritisnem kuplengo, pa nič, pedal trd, ni se dalo pritisniti do konca, in sem moral pritisniti bremzo da sem se ustavil. Potem pa v prvo, zalavfam in tako speljem, pa menjam brez kuplenge, malo lovim z gasom in se pripeljem do doma. Ni blo druge izbire, kot da vzamem narazen. avto na jamo, menjalnik dol, in vidim, da je iz lamele sklopke padel ven federček . Menjam lamelo, sem dal kr eno staro, sestavim nazaj in gasa. vse skupaj je blo fertik v slabih petih urah. Potem ni blo več problemov. To je bila pa tudi edina večja stvar na tem avtomobilu. Pa prej ni nič ropotalo, edino ko sem pritisnil kuplengo, se je nekaj slišalo. To je bil potisni ležaj. Vem, ker sem ga preveril, bil je suh imel je luft, pa ga nisem menjal. Pa je šlo brez problema še naprej.
Aja, pa še en problem sem imel pri eni prejšnji stoenki. Se je pa slišalo med vožnjo eno pokanje pri pospeševanju. Razdrem menjalnik in res je bil hin en ležaj na osi od piramide. Zamenjal sem komplet piramido, ker je bil ležaj take izvedbe, da je bil en del sama os, drugi del pa so bili valjčki in ohišje ležaja. Moral bi menjati ležaj in os piramide, pa je blo zelo zajebano da bi prestavljal zobnike iz ene osi na drugo. Slučajno sem dobil en menjalnik s počenim ohišjem zaradi karambola, sem si mislil, ta menjalnik bo dobr za dele. Res je bil, pa sem vzel pol zobnikov kar iz tistega menjalnika. Sem mislil, zdaj pa bo rožljalo, ker je pol zobnikov takih, pol pa drugačnih, ker so uležani drugače. Pa ni nič rožljalo.
Zdaj pa nimam več veselja do takih podvigov, šmir, pa to..