Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Strešni prtljažnik v Obiju v MB

Napisal/-a AM Če avg 31, 2006 9:36 am

Mene samo zanima, če je kdo že nabavu on strešni prtljažnik za avto, ki so v Obiju v mariboru po 12 jurjev ??? Pa me sam zanima kak so. A so vredi sploh ???

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če avg 31, 2006 11:23 am

Kateri avto maš to? Keri letnik?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če avg 31, 2006 1:19 pm

Ne šparaj pri strešnih prtljažnikih! Tudi najdražji lahko odpovedo, kaj šele najcenejši!

Sm mel thulejeve prečke montirane na originalnih strešnih saneh. Na thuleja sem pa z gurtno dobro privezal surf desko.
Tisti dan sem se utrujen in slabe volje vračal iz obale proti notranjosti. Imel sem že dva karambola (en Italijan se mi je v portoroškem drevoredu zaletel v rit, potem mi je pa še nekdo na parkingu razbil in obdrzal cel bok), vreme je bilo čudno in nasploh je bil eden tistih dni, ko bi se najraje zaprl v klet in cel dan ne bi pogledal ven. Zato sem se lepo počasi, okoli 120 je kazalo na števcu, peljal proti domu. A glej ga zlomka, Murphy še ni odšel počivat in kar naenkrat je nekaj zaškrtalo in ko pogledam v ogledalo, vidim mojo desko, kako veselo leti nad avtocesto. Sreča je bila v tem, da jo je tisti za mano dobil v spodnji del odbijača in jo odbil na zelenico med pasovoma.
Ko sem prišel do nje, sem videl, da je sprednja thulejeva prečka še vedno privezana na desko, zadnja pa je bila čudno premaknjena in zavrtena. Na enem koncu odpadle prečke se je še vedno držala zaščitna guma originalnih strešnih sani.

Še danes mi ni jasno, kaj je popustilo, zakaj (navadno se je peljalo 160 km/h), kako, ...
Ne vem. Vem pa, da je bila prečka pravilno pritrjena, saj jih je na avto montiral oče nekaj dni prej, preden sem pa gor dajal desko, sem pa še enkrat preveril, če je dovolj zategnjeno in je bilo. Vem, da je bila deska na prečke dovolj privezana, saj sem jo vedno zategnil raje preveč, kot premalo.

Ne šparaj, ker se ne splača! Kaj če bi tista moja deska priletela vozniku v glavo? Kaj če ...
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Če avg 31, 2006 1:25 pm

avtodeli iz trgovin kova baumax, bauhaus itd.. mene ne zanimajo.
i'm too poor to by cheap. raj daj kakega jurja več pa boš dubu "preverjeno" kvaliteto.
če ti je do tega.
SlikaSlika
SlikaSlika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če avg 31, 2006 1:34 pm

V baumaxu, obiju in ostalih trgovinah tega kova, še izvijači, bormašine in ostale stvari ne veljajo ama ništa, kaj še le kakšni prtljažniku za na avto. :roll:

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če avg 31, 2006 1:56 pm

Pri teh rečeh se ne splača šparat, kupi Thule ali pa če je original kvaliteten, naj ti ne bo bo žal dat 10 jurjev več.
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če avg 31, 2006 2:43 pm

Torej mi odsvetujete te strešne prtljažnike.

Kaj mi priporočate ???

Thule .

Drugače kupujem za audija a4 letnik 99. Pa me zanima če kdo ve kolk so original taki prtljažniki ???

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če avg 31, 2006 3:17 pm

jz mam original stešne sani za passata. mogoče bi pasale tut na audija (na letnik 2002 ne pašejo). so pa nerabljene in v original torbi (dubu sem jih kot kompenzacijo).

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne sep 03, 2006 8:29 pm

Totalno zmotno se mi zdi razmišljanje da je poceni prtljažnik cool za občasno rabo. Če odleti dol ali poškoduje streho vozila bo prav malo pomembno koliko ga rabimo. Takrat bo štala in stroški precej večji od kakih 20 jurjev, kolikor več stane kvaliteta v primerjavi s kršem.

Tista, ko je prtljažnik čudežno odletel iz strešnih sani je pa malo bosa.
Če je bil razlog tehnična napaka prtljažnika, potem je to tudi 100% vidno, še posebej pri tvojem tipu prtljažnika. Nekaj je sigurno odlomljeno ali utrgano. Drugače je krivda izključno na napačni montaži. Takrat bi se moral obrniti na prodajalca prtljažnika in to uveljavljati kot reklamacijo, oziroma, da bi vsaj odkrili vzrok take hude napake. Glede zategovanja pa tole: Prtljažnik in vse kar je na njemu mora biti zategnjeno do ene zdrave meje in ne preveč. Imam izkušnjo, ko je možakar prišel uveljavljat reklamacijo za thuletov strešni kovček, saj naj bi mu ta tam kjer nalega na prtljažnik "čudežno" popokal. Plastika je bila resnično videti ukrivljena in belkaste barve. Na koncu smo ugotovili, da je bil kovček tako močno zategnjen na prtljažnik, da ga je ovilo okrog letve in je valda pametnejši (kovček) popustil. Pa tudi možakar se je sprijaznil, saj smo mu dokazali, da jo je pač zamočil.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne sep 03, 2006 8:51 pm

Ma se mi ne da razlagat od začetka, kaj in kako, uporabi iskalnik za debato o prtljažnikih, mimogrede fapa ne spada ravno v spodnjo kategorijo prtljažnikov, je pa gotovo svetlobna leta za Thuletom. Zato ni na mestu, da jo omenjaš pri debati o nakupu prtljažnika za 12 jurjev. Imam pa s fapo slabe izkušnje in verjemi mi, da sem na različne avtomobile namontiral zelo veliko število prtljažnikov, ker sem bil svoj čas aktivno v tem fohu. In če tudi ti lenivec nisi bil, potem sploh nimava kaj več debatirati.

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Ne sep 03, 2006 9:24 pm

pol pa kupujte še baby zice v obiju, pa motorno olje v merkatorju, pa športne dodatke v merkurju ITD... kvaliteta zagotovljena. :bonk

p.s. za občasno uporabo je dobro
SlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne sep 03, 2006 10:01 pm

Jaz imam prečke od tistega iz Podbrezij ... smo že pisali o tem ... in ... prečke so zelo kvalitetne.
Nosilce za bicikle pa imam najcenejše, tiste za švoh 3 jurje in ker jih rabim 1x ali 2x na leto, da peljem bicikle s sabo na morje, so čisto v redu. Malce sem predelal 2 nosilca, ker original ne prime debelih okvirjev ... zadeva je predelana še boljša kot original, ker dam gumo namesto plastike. In peljem normalno 120km/h s 5 bicikli na strehi, in noben bicikel se tut premakne ne.
Tko je to, malo pa mora lastna zdrava pamet pomagat in ocent ali je dobro ali ni. Da se pa kaj ne odšravfa, so pa vse sorte metode, od varnostnih matic in lepila, do namerne poškodbe navoja, da gre matica na trdo gor in še bi lahko našteval.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov