Danes sem kupil risalno tablo ki je bila prevelika za v avto in sem jo dal na strešni prtljažnik in veselo pritrdil s temi elastikami. Nič preveč niso bile našponane; glih da so držale. Peljem (k sreči čisto počasi, like 40) in mi je razfukalo elastiko, tabla padla na tla in se seveda uničla (seveda so potem še drugi malo čez peljali
Drugo elastiko ki je bla pripeta na to ki se je strgala je potem odf* v bočno šipo, ki je k sreči preživela, počlo je pa kot da je priletel vanjo kamjon
Po podrobnejšem pregledu elastik sem pa ugotovil da lahko s silo rok (sem računalničar :P ) zadevo tolk nategnem da končni zatič odpili stran (torej da gre elastika dobesedno narazen).
Grem v bauhaus, pokažem elastike, povem kaj se je zgodilo in jih opozorim da prodajajo škart robo ki je nevarna za avto in tovor..in modelka gleda, nategne z roko in se strinja, gre po šefa da si ogleda vse skupaj in model prijavi "ja veste to ni namenjeno da boste nategval pa šponal...to je čist za mal, na izi pripet; za kej več so gurtne". Pa ga gledam kot bi z lune padu in mu povem češ da niso ble našponane in če jih dam lahko z roko narazen že niso ok... se ni dal, češ da so njihove elastike kvalitetne in da jih jaz ne znam uporabljat
Tako da... jaz bom moral po novo tablo, za vas pa friendly advice- če vam je kaj do tovora in avta, ne kupujte elastik v BH