Debate, ki niso vezane na ostala področja...

heeroy
Nov uporabnik

Primadiesel-WTF

Napisal/-a heeroy Sr okt 11, 2006 9:12 pm

Grem tankat na Petrol,se ustavim,iščem eurodiesel,nikjer črne pisole ki sem jo vajen,sam primadiesel!!Grem not,vprašam kva je zdj to,prav tip da je neka BIO varianta! Kj več ni znal povedat! Mogoče kdo od vas ve kva je zmešan not in ali bo kj razlike zdj ko se približuje zima (vžiganje,zmrzovanje,pošpeski,poraba...)? Hvala za odgovore!
Zadnjič spremenil heeroy, dne Sr okt 11, 2006 9:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 11, 2006 9:17 pm

vir: www.petrol.si

Primadiesel - iz spoštovanja do narave.

PETROL Primadiesel je visokokakovostno dizelsko gorivo za vse vrste dizelskih motorjev. Narava bo do nas prijazna le, če bomo mi prijazni do nje. Iz spoštovanja do narave je nastal tudi novi Petrol Primadiesel – gorivo nove generacije, ki blagodejno vpliva na moč in delovanje dieselskih motorjev, njegova uporaba pa manj obremenjuje tudi okolje.

Je gorivo nadstandardne kakovosti, saj presega zahteve evropskega standarda za dizelsko gorivo EN 590. Zaradi nizke vsebnosti žvepla je primerno tudi za motorje, za katere veljajo najzahtevnejše emisijske norme (euro4). Petrol Primadiesel zagotavlja brezhibno delovanje in zaščito motorjev v vseh razmerah delovanja.

Primadiesel je dieselsko gorivo nove generacije, ki po svojih lastnostih presega zahteve običajnih, standardnih dizelskih goriv. Družba Petrol ga je razvila ob sodelovanju s svetovno znano korporacijo Afton Chemical iz Velike Britanije.

Primadiesel vsebuje posebne dodatke, ki zagotavljajo optimalno delovanje dieselskih motorjev in njihovo visoko zaščito skozi daljše obratovalne obdobje. Uporaba Primadiesla torej povečuje varnost obratovanja motorja, zmanjšajo se stroški njegovega vzdrževanja, manj obremenjeno pa je tudi okolje. Primadiesel odlikujejo tudi vse potrebne nizkotemperaturne lastnosti, kar pomeni, da njegova uporaba omogoča delovanje motorja tudi pri temeperaturah, ki so nižje od minus 20 stopinj Celzija.

Primadiesel - lastnosti in učinki

1. boljši čistilni učinek goriva
Primadiesel zmanjšuje možnost nastanka oblog na šobah, zagotavlja optimalno razprševanje in izgorevanje goriva, konstantno moč motorja, zmanjšano porabo goriva in nižje emisije škodljivih spojih v okolje.
2. izboljšana antikorozijska zaščita napajalnega sistema
Primadiesel ščiti ključne dele napajalnega sistema (šobe, črpalka, visokotlačna tlačilka) pred korozijo in mehanskimi poškodbami
3. večja sposobnost izločanja zraka iz goriva
Primadiesel se manj peni, s čimer se pri točenju v rezervoar zmanjša tudi možnost polivanja goriva zaradi povratnega udara, hitrejši je tudi sam pretok goriva.
4. izboljšane deemulzijske sposobnosti
Primadiesel odlikuje tudi hitrejše ločevanje produktov fizikalno-kemijskih procesov iz goriva (izločena vezana voda, kondenz …)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

heeroy
Nov uporabnik

Napisal/-a heeroy Sr okt 11, 2006 9:29 pm

Najboljsa se mi zdi tale 4. tocka:
4. izboljšane deemulzijske sposobnosti
Primadiesel odlikuje tudi hitrejše ločevanje produktov fizikalno-kemijskih procesov iz goriva (izločena vezana voda, kondenz …)
Kako naj gorivo samo locuje vodo in kondenz ce jo pa se sami dodajajo Ce bi bilo te vode res malo,bi ta 4.tocka mogoce se drzala,vendar pri nasem gorivu in vsebnosti vode v njem tesko da bo drzalo to kar trdijo :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 11, 2006 10:12 pm

ja pa nemorejo takih oslarij pisat glede tega z izločevanjem vode :lol: :bonk
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Sr okt 11, 2006 10:38 pm

Ja no to ke res mal blesavo...

Sam js sm prej skos na molu tanku pol sm šou pa zadnič iz lj pa sm pač na petrolu tanku (audi a4 tdI) in razliko sm opazu takoj. Avto je bol šou, bol potih je delu...
sm bil prijetno presenečen ker na petrolu zlo nerad tankam...
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če okt 12, 2006 11:47 am

A to si tankal ta Primadiesel? Ker jaz mam tudi slabe izkušnje s Petrolom, pa nevem al naj hodim zaj to tankat tja, al bom spet natankal pol kesla vode :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 12, 2006 2:02 pm

jst sem šel tankat zanalašč na obvoznico barje še v septembru, ko je melo sam ene par črpalk v Slo ta bencin, čeprav sem se do sedaj izogibal Petrola, če se je le dalo... Sem prijetno presenečen. Sem tankal za 10 čukov, pa se še danes vozim z istim keslom in to vsakodnevno. Mam filing, da avto res fajn laufa na tole, bolj uglajeno in to. Bomo videli na dolgi rok. Jaz od sedaj naprej tankam samo še primadiesel.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če okt 12, 2006 2:21 pm

je kje objavljen seznam črpakl s tem primadiesel-om?
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Če okt 12, 2006 3:33 pm

Moj fotr je zadevo tut ful pohvalu. Predvsem mu je usec to, da se pr nalivanju ne peni več, pa da hitrej svoj tanker natanka. :) Glede porabe pa še ne vem, vam sporočim čez kšnih 14 dni, k bo že več tankov za njim.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Primadiesel-WTF

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 12, 2006 3:58 pm

heeroy je napisal/-a:Grem tankat na Petrol,se ustavim,iščem eurodiesel,nikjer črne pisole ki sem jo vajen,sam primadiesel!!Grem not,vprašam kva je zdj to,prav tip da je neka BIO varianta! Kj več ni znal povedat! Mogoče kdo od vas ve kva je zmešan not in ali bo kj razlike zdj ko se približuje zima (vžiganje,zmrzovanje,pošpeski,poraba...)? Hvala za odgovore!

Trenutno imam v "tanku" prvič - bomo videli. Običajno točim na OMW - fejst punce + kofe za povrh ;)
Sicer pa bo več za povedat o "kvaliteti" pozimi, ko bodo temperature "udarile" krepko pod 10 stopinj - do sedaj je bil PETROL na tem področju kratko malo katastrofa.

LP

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 12, 2006 4:56 pm

Sigor je napisal/-a:je kje objavljen seznam črpakl s tem primadiesel-om?

Na vseh Petrolovih ga majo od 1.10. naprej.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če okt 12, 2006 5:07 pm

kot petrolova delavka vam povem da je ta diesel baje bolši in manj se peni to je pa vse....

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Če okt 12, 2006 5:42 pm

Zdravo :)
Moje skromno mnenje je da je bistvo tega dizla v tem, ker je petrol v preteklosti imel v k***u dizl, pa ne samo kar se zime tiče, zaradi njihovega zasvinjanega dizla so šle pumpe(regulatorji pritiska...), tudi šobe... Petrol si je nakopal ohoho tožb in tudi izplačal nekaj odškodnin... Ta primadiesel je njihova rešilna biljka, saj zaradi negativnih izkušenj in propagande vedno manj ljudi tam tanka...in prav je tako...:twisted:

Da ne boste mislili da samo nekaj nabijam, te informacije sem dobil od dveh servisov, znanca in pred enim mesecem tudi preizkusil na lastni koži, ko sem "po pomoti" tankal na petrolu(eurodiesel) in uničil regulator tlaka v moji pumpi, kar me je z raznoraznimi popusti stalo 95k SIT. :x.(serviser me je iz prve vprašal: "A si na Petrolu tankal?" ) Tega denarja najbrž ne bom nikoli videl saj nisem spravil računa iz pumpe(ki ga nikoli ne...).

Tak da mamu jim :) . Ne tankam tam tudi če imajo primasuperzakondiesel, sem pač zamerljiv ka čem :P .

Aja, o primadieselu konkretno ne vem nič :P

LP
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Če okt 12, 2006 6:05 pm

Ta finta s servisi... seveda so servisi spraševali, če si na petrolu tankal, če so servisi sami pošiljali ljudi naj grejo na petrol in rečejo, da so tam tankali in bo pumpo plačal in razne bosch pumpe plačal petrol. Petrol je od začetka plačeval in potem, ko se jim ni dalo dokazovat nasprotno, ker je človek nekje dobil račun, da je pred tem tankal na petrolu, tankal pa je mogoče prav drugjje (na agipu, molu al omv-ju). In tako so ljudje popravljali avte, z lažmi.

Serviserji pa so tudi kekci, se jim je.be. Rečejo ljudem, dobite račun, pa rečite, da ste tam tankali, mogoče bo ratalo, pa bo petrol plačal. Mogoče še zraven stranki dodajo "probat ni greh". Stranka pa seveda, če tako serviser reče... potem pa res ne.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če okt 12, 2006 6:27 pm

Lumpy_ je napisal/-a:A to si tankal ta Primadiesel? Ker jaz mam tudi slabe izkušnje s Petrolom, pa nevem al naj hodim zaj to tankat tja, al bom spet natankal pol kesla vode :evil:

Ponavadi pomaga menjava avta, ne pa bencinske črpalke. In problemov ni več ...

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Če okt 12, 2006 6:27 pm

kromfelna je napisal/-a:Ta finta s servisi... seveda so servisi spraševali, če si na petrolu tankal, če so servisi sami pošiljali ljudi naj grejo na petrol in rečejo, da so tam tankali in bo pumpo plačal in razne bosch pumpe plačal petrol. Petrol je od začetka plačeval in potem, ko se jim ni dalo dokazovat nasprotno, ker je človek nekje dobil račun, da je pred tem tankal na petrolu, tankal pa je mogoče prav drugjje (na agipu, molu al omv-ju). In tako so ljudje popravljali avte, z lažmi.

Serviserji pa so tudi kekci, se jim je.be. Rečejo ljudem, dobite račun, pa rečite, da ste tam tankali, mogoče bo ratalo, pa bo petrol plačal. Mogoče še zraven stranki dodajo "probat ni greh". Stranka pa seveda, če tako serviser reče... potem pa res ne.

Vse to je mogoče res, samo dejstvo je pa vseeno, da več kot eno leto nisem na petrolu tankal, pol pa pač enkrat tankam na enem takem miniatrurnem petrolu(2 "pumpi") in ko začne tank iti proti koncu(lučka) avto crkne -> regulator tlaka je šel zaradi umazanije v gorivu -> cena pa je taka kot pač je....

Ne zagovarjam nobene bencinske in tudi nisem na nobeno posebej navezan, ampak to da je petrol mel za en dr*k nafto je javno znano dejstvo(lansko zimo je blo celo na 24ur se mi zdi...), tak da ja :D

LP
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če okt 12, 2006 7:41 pm

flegmato je napisal/-a:
kromfelna je napisal/-a:Ta finta s servisi... seveda so servisi spraševali, če si na petrolu tankal, če so servisi sami pošiljali ljudi naj grejo na petrol in rečejo, da so tam tankali in bo pumpo plačal in razne bosch pumpe plačal petrol. Petrol je od začetka plačeval in potem, ko se jim ni dalo dokazovat nasprotno, ker je človek nekje dobil račun, da je pred tem tankal na petrolu, tankal pa je mogoče prav drugjje (na agipu, molu al omv-ju). In tako so ljudje popravljali avte, z lažmi.

Vse to je mogoče res, samo dejstvo je pa vseeno, da več kot eno leto nisem na petrolu tankal, pol pa pač enkrat tankam na enem takem miniatrurnem petrolu(2 "pumpi") in ko začne tank iti proti koncu(lučka) avto crkne -> regulator tlaka je šel zaradi umazanije v gorivu -> cena pa je taka kot pač je....

Ne zagovarjam nobene bencinske in tudi nisem na nobeno posebej navezan, ampak to da je petrol mel za en dr*k nafto je javno znano dejstvo(lansko zimo je blo celo na 24ur se mi zdi...), tak da ja :D

LP

LOL! Eni se sploh ne zavedate kaj govorite. Jaz pa bi po tvojem pripovedovanju lih drugače sklepal. Kako lahko trdiš, da je diesel lih tiste ben. črpalke kriv, da je tebi to crknilo.Umazanija se po mojem mnenju dalj časa nabira in ne po prevoženem "keslu". Daj no!!! Prej bi rekel, da si celo leto tankal nekvalitetno nafto in ti je zato crknilo!!! Razmisli malo svoje izjave!
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če okt 12, 2006 7:58 pm

Zadnje čase so posamezniki skovali neke teorije zarote, da je Petrol kriv, da jim je avto crknil. :bonk
Folk, raje si priznajte, da ste kupili drvarnico od avta in vam niti najkvalitetnejšo svetovno gorivo ne more pomagati. Kot sem že omenil ... raje razmislite o nakupu pravega avta, kot pa da razmišljate o menjavi bencinske črpalke. :P

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če okt 12, 2006 8:11 pm

Torej ste tudi drugi opazili,da so naši traktorji po tem primadizel gorivu precej manj glasni.Ta občutek sem tudi jst dobil pa sem mislu,da se to samo meni tko zdi ampak res je avto malo bolj tih in ni tistega zaletavanja.Glede porabe pa nebom nič reku,ker ga mam premal časa v rezervoarju.Glede "konstantne moči" pa tut nebom komentiral,ker nisem nič opazu.
Mogoče pa so res pri Petrolu spoznali,da bi blo lepo narodu ponudit boljše gorivo.
Zj sam še čakamo na konkurenco kaj si bo izmislila :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 12, 2006 8:42 pm

milankregar je napisal/-a:Zadnje čase so posamezniki skovali neke teorije zarote, da je Petrol kriv, da jim je avto crknil. :bonk
Folk, raje si priznajte, da ste kupili drvarnico od avta in vam niti najkvalitetnejšo svetovno gorivo ne more pomagati. Kot sem že omenil ... raje razmislite o nakupu pravega avta, kot pa da razmišljate o menjavi bencinske črpalke. :P

Več kot očitno slabo poznaš zadeve - "crkovali" so novi oz novejši avtomobili, ki so bili še v garanciji. In ne samo pri nas tudi v nekaterih drugih državah npr. Italiji - kjer je bila cela afera okrog tega, "padale" so tožbe ipd.

"Problem" je v tem, da so novejši avtomobili oz njihova tehnika na kratko povedano veliko bolj občutljivi na kakovost goriva ("čistost", vsebnost vode ... ).
Pri recimo starejših dizlih tipa GOLF 2, MB 123 "linija" in podobni si lahko točil veliko slabše gorivo in si se kljub slabšemu delovanju v večini primerov še vedno pripeljal do delavnice - danes pa običajno enostavno "crkne", če imaš veliko srečo ti elektronika kot rečemo "vrže v rezervni program" - zmanjša zmogljivosti, da se nekako pripelješ do mehanika.
Znani so recimo problemi pri MB razreda A, ki je imel poseben sistem dovoda goriva - v primeru slabe kakovosti je bil dovod slab ali celo onemogočen, za kar je bilo treba "podret" rezervoar in ga sčistit, kar pa je pri A-ju pomenilo ogromno časa in naporov.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov