Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali bi bil pripravljen odšteti 100 eur za udeležbo na privat dirki

Glasovanje se je zaključilo dne Po nov 06, 2006 11:46 pm

da
28
50%
ne
9
16%
a si nor
11
20%
nerealno
8
14%

Skupaj glasov : 56

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

privatna dirka na dirkališču Grobnik...

Napisal/-a bridgestone Pe okt 27, 2006 11:46 pm

zanima me če so kašni resni interesenti, da se dobi 3-4 dobra vozila, s katerimi bi se pol cel dan lahko podili po dirkališču. Glede števila oseb, bi bila najprimernejše okoli 10.
Skupna cena najema dirkališča, 3 hudih vozil in 300L benza bi bila cca 1000 eur, torej 100 eur po osebi.

največji problem bi bil le pri zavarovanju vozil ob primeru kreša, zato se bom pozanimal če to zavarovalnica krije, oziroma če se da tako zavarovnje sklenit za razumno ceno. Vsa vozila bi se laho našlo in priskrbelo v bližin Reke, tako da ne bi nabijali kilometrov na poti od lj do reke in nazaj.

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Pe okt 27, 2006 11:51 pm

Sem ze bral v uni drugi temi kaj bi naredil pa se mi zdi da vec kot pol folka ne ve zakaj se tukaj gre. Sam sem zato glasoval ne, ker nimam pojma kaksno je to dirkalisce in kje je.
Drugace bi pa dal 100E ce bi jih imel za tko dat, mogoce drugic, aja pa ideja ni slaba tudi ce bi najel kaksne "slabse" avtomobile kot si jih tam nastel ;)
O cepec jaz mal pozna ura je pa nisem videl da je v Reki, no potem pa pozabi :oops: :oops:
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So okt 28, 2006 7:18 am

BlažB je napisal/-a:Sem ze bral v uni drugi temi kaj bi naredil pa se mi zdi da vec kot pol folka ne ve zakaj se tukaj gre. Sam sem zato glasoval ne, ker nimam pojma kaksno je to dirkalisce in kje je.
Drugace bi pa dal 100E ce bi jih imel za tko dat, mogoce drugic, aja pa ideja ni slaba tudi ce bi najel kaksne "slabse" avtomobile kot si jih tam nastel ;)
O cepec jaz mal pozna ura je pa nisem videl da je v Reki, no potem pa pozabi :oops: :oops:
Lp

grobnik je u reki...hrvaska
hm...samo 100 eurov je vstet samo najem...al? tudi avte in benz? in kje bi vse to najel in kupil? na dirkaliscu?
LP
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So okt 28, 2006 9:15 am

Že v prejšnji temi sem ti napisal svoje pomisleke glede stroškov najema. V tej temi pa še ena zadeva. Govoriš o avtomobilih ki so 300+ KM. Za 100EUR na dan se ti bo prijavilo kup nadebudnih 18 letnikov, ki nimajo niti približno pojma kako se pelje takšen avtomobil, še manj pa o tem kako hitro odpelješ kakšen zahteven ovinek z 200+ km/h.

Torej lahko pričakuješ tudi kakšen težji izlet s steze. Ob vsem skupaj pa si pozabil še na nekaj. Ob celodnevnem priganjanju po stezi rabijo takšni avtomobili malo več kot en set gum. Po moji laični oceni vsaj 3 sete gum.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone So okt 28, 2006 3:58 pm

18 letnikom sigurno ne bi vozil dajal. sicer pa se jest tega ne bi lotil na lastno pest, ker je pol boljš da naredim reklamo in zberem avte + zakupim dirkališče za en dan in pobiram vstopnino.

razmišljanje je tako, da se najde cca 10 ljudi, ki so resni in imajo vsaj malo pojma, ter se odgovornost razdeli med več kot enega. Torej vsak odgovoren za določeno zadevo. Serijske gume se ne znucajo tako hitro kot dirkalne, drugače pa sej se ne bo dirkalo 8 ur brez prestanka, malo se da tudi merkat, da ga ne tiščišč vseh ovinkov skozi na polno.
ideja je da probaš na pravem dirkališču kašen je občutek če si v malo bolj solidnem serijskem vozilu, od tega kar vsakodnevno vozimo, ter druženje.

sej pravim poizvedet je treba kaj obstoječe zavarovanje krije, ter kašne bi bile ponudbe za individualno zavarovanje. (predvsem mislim da sme vozilo voziti le tisti ki avti prevzeme, ob predpogoju da neenamerno ne uničuje vozila).

poleg tega pa je v Grobniku, (cca 1ura iz ljubljane) zelo grob asfalt in so povsod v bolj strmih ovinkih izletne cone, tako da ni tako kot na mobi krogu, kjer priletiš v odbojno ograjo, če imaš preveliko brzino.

kar se cene tiče:
300L benza=280eur
najem dirkališča za en dan=180eur
najem carrere za en dan (do 100km)= 250eur
najem bmw 325i (raje kaj druzga)= 200eur
najem audi rs4 (rent a car ne ponuja vsaj jaz nisem našel, lahko pa se zmeniš z zastopnikom za razumno ceno) recimo cca 230eur.
+ zavarovanje (to bi bilo treba vprašat na različne zavarovalne hiše, če bi bili pripravljeni za razumo ceno to zavarovati) recimo za max 400eur
torej 1260eur oziroma 120eur/na 10 udeležencev

vozila bi se probala priskrbet v bližini Reke, sem pa slišal da imajo nekaj vozil tudi na Grobniku in pomojem bi bil lastnik pripravljen tudi tista posodit za razumno ceno.

seveda dejstvo pa je da se tu ne bi sprobavalo vozil in sposobnosti voznikov do ivice, ker pol je dejstvo da bodo leteli ven. v takem primeru pa se lahko podpiše da je odgovoren tisti ki ga je skrešal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 28, 2006 10:28 pm

Js sm takoj za, pa tud dost iz našga kluba bi jih pršlo na kej takga.
Slika

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Ne okt 29, 2006 9:23 am

Pugi je napisal/-a:Js sm takoj za, pa tud dost iz našga kluba bi jih pršlo na kej takga.

samo gledat, al bi bil kdo od vas pripravljen sodelovati pri udeležbi, torej tudi najemu tako vozil kot dirkališča?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne okt 29, 2006 9:33 am

Ja halo, a mislš da bom šu tja gledat kako se ti slineš po porscheju :P Itak da bi vsak cankarja al pa 2 vrgu za tako stvar.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne okt 29, 2006 10:35 am

veš kaj nared. Ti se podrobno pozanimej pr teh rent-a-car-ih, kako je z zavarovanjem, z zavarovanjem na dirkališču, kaj je zavarovano, v kakšnem stanju mora bit avto ipd. Če mi daš linke do teh izposojevalnic, lohk tut jest se mal pozanimam. Ne vem, če je vse tko rožnato, k se sliš, ker je kar mal prelepo da bi blo res :D

treba bi blo zvedt še pri katerih zavarovalncah so ti avti zavarovani in se še pri njih pozanimat, kako je kaj tudi v primeru prometne nesreče.

pa še, kako je urejeno na dirkališču. če ti dajo za podpisat, da furaš na lastno odgovornost si ga naj****, ko se skrešaš.. (ne samo zato, ker bi se najbrž pri visoki hitrosti in bil napol mrtev, ampak tut zarad zavarovalnce)

pa še, hrvaške zavarovalnce delujejo na mal drugačen način kot naše, ni vse tako urejeno kot pri nas, marsikaj slabše

lp
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne okt 29, 2006 10:54 am

Ti avtomobili so vsi že kasko zavarovani. Vendar kasko ne velja znotraj dirkališča. V primeru nesreče se pač ne prizna. Torej bi bilo potrebno gledati na kako doplačilo kasko zavarovanja v primeru nesreče znotraj dirkališča. Se mi pa zdi, da je taka zadeva kar malo dražja kot okoli 100+ ojrov na posameznika :roll:
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po okt 30, 2006 11:11 am

avto za na dirkališče se ne more zavarovat! pa sej niso zavarovalnice nore!
drugače jz in še ene par kolegov bi bili takoj za. pa še kakšanega TT bi lahko zrihtal.

torej se premika kaj?
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line To okt 31, 2006 11:35 am

kaj zdaj bo kej?
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To okt 31, 2006 12:24 pm

pejte u nemčijo

nurburgring je ubistvu zaprta cesta in tam velja tud navadni kasko

pa ni šans, da da rentacar firma auto za na dirkališče, sploh pa ne neke makine
že tko skleneš pogodbo na osebo in nesmeš posojat avta

za 100 eurou grem tud jst dirkat s tujim avtom
sploh ker bi me več stal bencin, štartnina, gume če bi šel s svojim

300L bencina, to je pri porabi 15-20 litrou 1500-2000km
pol če auto pokur 2 seta gum(na grobniku sploh) dimenzij vsaj 205/xx/17 je to ogromn keša
pa da moraš organizirat prvo pomoč, gasilce...

1000 eurou my ass, razn če boste dirkal s karti
podpis

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Napisal/-a lipnik[b] To okt 31, 2006 12:32 pm

180 eur zakup celotnega dirkališča ... to ti pa skor ne morm vrjet. A si že klicov na grobnik kej???
Kukr jes vem se z motorjm 6 ur vozs za 100 eurov. Ampk to se vozs tko da so zravn še vsi ostali ljudje na pisti k so tist dan pršli pa odštel vsaj 45 eur za eno uro.

Kukr vem zavarovalnice crasha na dirkališču ne krijejo. Vsaj pri motorjih je tko. Če maš kasko pa padeš na dirkališču ne dobiš nč.
Slika
Slika

b76vrc
Nov uporabnik

Napisal/-a b76vrc To okt 31, 2006 4:07 pm

Najem grobniske piste za 1 URO je 845 eurov. Za gasilce in resevalce pristej se 200 eurov za vsakega od teh. To so stroski med sezono (maj - oktober).

Kaksne so cene izven sezone, ne vem. Vendar izven sezone, ce je mrzlo vreme, bo asfalt tudi slabo prijel. Glede na to, da je letos november zaenkrat se precej topel in da je pista v blizini morja, bi slo se tudi novembra. Vendar ce se ohladi in zapiha mrzel veter, potem gume primejo slabo.

To o najemu avta in tisanjem je bolj tako tako. Mislim, da ni realno, ker kdo ga bo najel, mi ni jasno. Ker bo treba obvezno placati posebno zavarovanje, kljub temu, da so rent-a-car vozila ze defaultno kasko zavarovana. Tak kasko namrec na dirkaliscu ne velja. Ce se bodo vozili ljudje, ki niso se vozili mocnih avtov, potem je itak vse skupaj vprasljivo... :lol: Pa ene tri nove komplete gum se bi rabilo za "celodnevno" voznjo.
Precej bolj realna varianta je, da greste na Nurburgring, kjer je vse skupaj precej lazje. Vsaj kasko vam velja.

Evo pojutrisnjem (2. novembra) hrvati organizirajo amaterski event na grobniku, ce koga zanima.

PS 100 eurov za voznjo na grobniku, se posebej ce je res za cel dan, je super ugodno. Voznja v Monzi (1-2 ure) je cca 250 eurov, pa se s svojim avtom moras pridet. Se pravi 250 eurov vkljucuje samo vstopnino - gume, avto, zavarovanje "ali morebitno razbijanje nok nok", bencin, ni vkljuceno v teh 250 eurov.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line To okt 31, 2006 5:56 pm

beh, potem pa si bomo sposodli novega swifta ;)
gassssssssssssssssss
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov