INFINITI je napisal/-a:Hm veste kaj se sprašujem ko takole gledam ta poročila o nesrečah - koliko jih je dejansko na račun divjanja, ali stanja ceste in koliko na račun kakšne šlamparije na servisu.
Evo moj primer:
Evo recimo meni je na avtu llani pozimi nekaj nenehno cvililo zadaj. Ko sem stisnil zavoro pa je ponehalo. Sem šel na servis (HAT) in jim rekel naj pregledajo zavore.
So "KAO" pogledali in da je vse kul in super - avto je drugače redno servisiran na HYUNDAI AVTO TRADE. Se odpeljem in mi vrag ni dal mira, zato sem šel čez par dni nazaj naj res pregledajo vse kar se tiče vrtljivih delov in seveda zopet zavore. So tipi na avtotrejdu majali z glavo da je vse OK, saj so pakne bile zamenjane dva meseca nazaj za nove.
OK jebiga, mogoče pa je materijal umazan, pa še zima je - sem si mislil.
Nakar mi med bremzanjem na izvozu iz obvoznice na križišče rudnik naenkrat zablokira zadnje kolo in je bila res jebena sreča, da nisem odletel v ograjo ali kakšno drugo vozilo.
Ko smo pregledali avto, sem videl kaj je bilo - pakne so bile razlepljene, tako se je ena zagozdila v zavorno čeljust in feltno in bi se zaradi idiotov na HAT skoraj ubil. Ali mislite da so priznali svojo napako? - Ne; še kregali so se z mano ali so to sploh originalne pakne in nekaj raziskovali. Na koncu sem jih lepo odjebal in vzel EBC zavore pa mam mir.
Tako da ni treba skos krivit mlade voznike itd; včasih je k****n na servisu več kot kriv za kakšno nesreču ala "iz neznanega razloga zapeljal iz cest"
Da ne rečem kakšne jebade imam z njimi sedaj ker so menjali polosovine
Tako da čuvajte se servisov ala Hyundai avto trade
Polo78 je napisal/-a:Dejstvo je, da je velikokrat neprilagojena hitrost tista, ki ubija pa čeprav mnogi na tem forumu drugače govorijo.
esem je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Dejstvo je, da je velikokrat neprilagojena hitrost tista, ki ubija pa čeprav mnogi na tem forumu drugače govorijo.
Dejstvo je, da ne ubija neprilagojena hitrost, ampak "prehitro prilagojena". To, da se ne strinjamo s policijskimi poročili o nesrečah glede tega "vzroka" (neprilagojena hitrost), je pa zaradi tega, ker nas za razliko od policije, Žlendra in še koga zelo skrbi varnost na naših cestah. Neprilagojena hitrost ima lahko samo en način reševanja - splošno omejevanje hitrosti.
To je seveda najlažji način obravnavanja vzrokov nesreč, žal pa tudi kontraproduktiven, saj prikriva dejanske vzroke nesreč in s tem onemogoča delovanje, ki bi bilo bolj učinkovito, ki je nujno potrebno (tudi današnji primer, žal) in ki ga očitno še dolgo ne bomo deležni. Zato postaja civilno-družbena iniciativa nuja in očitno edina rešitev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov