Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Kako Očistiti madeže od apnenca

Napisal/-a Dr. Hardlove Po nov 13, 2006 1:20 pm

Lep pozdrav vsem,
upam da mi lahko kdo pomaga. :oops:
Imam rdeč avto (lupo) ki je bil parkiran v podzemni garaži, nad njem pa odtočna kanalizacijska cev, ki je puščala.
Posledica so beli fleki (packe) na vetrobranskem steklu in na strehi avtomobila, ki z navadnim pranjem ne grejo dol. Probal sem tudi že z cilit-om, ampak nič.

Če ima kdo rešitev mi naj prosim pove, ker nevem kaj naj naredim. :cry:

Hvala in LP

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po nov 13, 2006 2:10 pm

mal polir paste ??..pa probi dol scohat

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. Hardlove Po nov 13, 2006 3:21 pm

Ja sej sem že študiral da bi ga dal enmu spolirat,sam to je kr drago kokr vem.

Valda če drugač ne gre je to še vedno ceneje kot menjava šipe itd.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po nov 13, 2006 3:45 pm

ja hmm...nism glih mislo da bi ti enmu dal....ce mas moznost kje dobit pasto, al pa jo kupi, pa probaj sam.....pa uzames uno najmanj grobo....bi skor da moglo it

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po nov 13, 2006 5:15 pm

kokr jest vem voda apnenc topi.. sicer ne hitro.. ampak lohka pa namočiš gobo in držiš nekaj časa gor al pa polivaš z vodo po madežu...
a si prepričan da je apnenc

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 5:21 pm

Da ne boš mislu da te hecam, ampak to gre dol tudi z wc račko. Sem to ži sam probavau k sm pred davnimi časi delal malo u avtopralnici :D. Verjetn je pa tud to odvisn kok časa je madež že gor, in tok nahitr oz. na trd pa pol ta reč gre dol. Lohk pa probaš tud z purol pasto tak narahl, vendar ahtej da ne boš prenatrd da lohk pol še z fino polir pasto na fino spoliraš.

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. Hardlove To nov 14, 2006 7:37 am

Ja madež je že nekaj časa gor ja.
Ne vem če je to glih čist apnenec, ampak to je voda iz kanalizacije, v scavnici pa kolkor vem je dosti apnenca. :-P

A praviš da bi še wc račko probal, hm... a pa bi mal pustil gor in potem zdrgnil...

zanimivo

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To nov 14, 2006 7:55 am

veš kako pravjo klin se s klinom zbija še mal apnenca posuj po avtu pa bo šlo dol :lol: (joke) sicer zaminivo kako ti rata parkerat tako da ti dejankso scavnca po avtu teče :roll: drugač pa za vodni kamen mam jaz doma en čistilo in je majka lepo pošpricaš mal počakaš pa pobrišeš :) pa pol z vodo spereš in postopek ponoviš še ene 2 krat ;)
....

_cash_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash_ To nov 14, 2006 8:47 am

Neyo-Neyo je napisal/-a:veš kako pravjo klin se s klinom zbija še mal apnenca posuj po avtu pa bo šlo dol :lol: (joke) sicer zaminivo kako ti rata parkerat tako da ti dejankso scavnca po avtu teče :roll: drugač pa za vodni kamen mam jaz doma en čistilo in je majka lepo pošpricaš mal počakaš pa pobrišeš :) pa pol z vodo spereš in postopek ponoviš še ene 2 krat ;)

Da se tako parkirat ne boš verjel....tip ma sigurno parkiran avto v naselju SPB v Domžalah...tam teče s stropov kot v postonjski jami.

Svetujem,da greš v domžalske avtopralnice povprašat ,tam bodo vedeli.....je bila včasih ena prav v kleti SPB-ja....samo ne vem več če še obstaja.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To nov 14, 2006 9:22 am

Po šipi bi lahko zelo previdno poskusil zdrgniti z britvico (tako jaz odstranjujem vodni kamen v akvariju in se na šipi nič ne pozna, samo to je navadno steklo).
Verjetno se je ta apnenec že preveč prijel, da bi ga lahko stran spravil s cilitom. Drugače je za vodni kamen OK tudi bref pena - samo pusti, da nekaj časa deluje, še prej pa skrbno preberi navodila, ali to lahko kaj poškoduje lak. Ali pa zadevo res namoči, kot ti je nekdo svetoval - daj čez zelo mokro krpo, postopek večkrat ponovi, in bi potem morali nekako iti stran. Potem pa vsak dan sproti, kot pridne gospodinje v reklamah...
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To nov 14, 2006 9:59 am

Ko sem jaz kupil avto so bile šobe za pranje šipe čist zapacane z vodnim kamnom, pa ga cilit zelo dobro raztopil. Sam če praviš da ne gre, pa lahko probaš z kisom, tistim za solato. Baje pomaga.

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. Hardlove To nov 14, 2006 10:46 am

Ja za SPB v domžalah sem že slišal da so mel te probleme, al jih še majo. No jaz nisem mel tam avta.

V glavnem nekaj za vodni kamen morem dobit in mal namakat stvari...
Bomo probal če bo ratal

hvala
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov