Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Dvigalka za avto

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 5:51 pm

Zanima me kakšne dvigalke za avto uporabljate vi, gre se pa predvsem za tiste ki imate spuščene avte? Mam tud js spuščenga za 3,5cm in orginalna dvigalka ne gre pod avto. Če lohka kiri mrbit prlima kr kako slikco gor pa pove kaki tip je, kje se dobit pa kaka je kej cena.
Sprašujem pa zato ker sem si malo prejle hotu zamenat lita platišča z letnimi gumami dol in navadna z zimskimi gumami nazaj, pa sem orginal dvigalko mogu mal na trd skup potegnat da sem jo dobu pod avto, pol k sm pa avto dvigval pr drugmu kolesu je šlo pa tk na trd gor in dol da sem vse skup pustu pr miru. Pol sem pa gledu in sm očitn malo navoje pobrau.
Pa hvala za kako uporabno informacijo 8)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Dvigalka za avto

Napisal/-a Mad Po nov 13, 2006 6:14 pm

pinny je napisal/-a:Zanima me kakšne dvigalke za avto uporabljate vi, gre se pa predvsem za tiste ki imate spuščene avte? Mam tud js spuščenga za 3,5cm in orginalna dvigalka ne gre pod avto. Če lohka kiri mrbit prlima kr kako slikco gor pa pove kaki tip je, kje se dobit pa kaka je kej cena.
Sprašujem pa zato ker sem si malo prejle hotu zamenat lita platišča z letnimi gumami dol in navadna z zimskimi gumami nazaj, pa sem orginal dvigalko mogu mal na trd skup potegnat da sem jo dobu pod avto, pol k sm pa avto dvigval pr drugmu kolesu je šlo pa tk na trd gor in dol da sem vse skup pustu pr miru. Pol sem pa gledu in sm očitn malo navoje pobrau.
... Kupiš si Krokodila - enkrat ga plačaš, pa si rešen... dvigneš lahko tudi 45 cm visoko in hitreje opraviš kot z avtodvigalko - dobiš jih pa tudi že za 6000 sit tiste cenejše ... čeprav moj je do 7.5 T - kupil profesionalnega - heavy duty ... od nekoga, ki ga ne rabi več ex meho ;) ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 6:19 pm

K nism lih neki mehanik, a krokodil praviš unim dvgalkam k so na kolesih pa k pumpaš da dvigneš? Pa kulk kej je tista reč visoka, k neb smela bit višja od 15,5cm ker je pol pod avto ne dobim

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po nov 13, 2006 6:26 pm

pinny je napisal/-a:K nism lih neki mehanik, a krokodil praviš unim dvgalkam k so na kolesih pa k pumpaš da dvigneš? Pa kulk kej je tista reč visoka, k neb smela bit višja od 15,5cm ker je pol pod avto ne dobim
mojega ne bi direktno podložil z njo - lahko pa daš en kos lesa pod avto in na dvigalo in ga privzdigneš toliko z tem vzvodom med avtom in krokodilom, da pol podložiš nekaj spodaj dokler porineš krokodila notri ... imaš pa tudi tiste manjše oziroma nižje z 8 cm višine ... L.p. mad

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po nov 13, 2006 6:49 pm

pinny je napisal/-a:K nism lih neki mehanik, a krokodil praviš unim dvgalkam k so na kolesih pa k pumpaš da dvigneš? Pa kulk kej je tista reč visoka, k neb smela bit višja od 15,5cm ker je pol pod avto ne dobim

Tako dvigalko sem nabavil v OBI-ju za 4k. Dela vredu glede na ceno

Lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 7:00 pm

U tenks tenks, zdej pa ži vem kaku pa kej 8)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 7:02 pm

Ku bom pa kej nabavu bom pa pokazu kaku pa kej to deluje :lol:

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po nov 13, 2006 7:11 pm

NIKOLI ne kupuj poceni dvigalko! - SAFETY FIRST!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 7:15 pm

Brez skrbi, tukej pa nem lih gledu na vsaki tolar :D. Tulk bom pa že pogledu da nau ista reč od enga do drugega kake par jurjou dražja :lol:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po nov 13, 2006 7:17 pm

DonFilipo je napisal/-a:NIKOLI ne kupuj poceni dvigalko! - SAFETY FIRST!
... ni nujno, da mora bit draga ... naj bo konstrukcijsko močna ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Po nov 13, 2006 7:21 pm

Ma ja za gume menjat mas krokodilcke pocen, sam ce se kej dost pod avtom valjas mal drazjega vzem da ne bos kot jaz skor avto na glavo dobu.
Aja pa ce ne gre jaz dam pod gume 2 dilce pa gor zapeljem pa je glih prov ce dvigas na sredini
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po nov 13, 2006 7:24 pm

jst sem prejšnji teden kupit takšno dvigalko v Interdiskontu za 4k (do 2toni).. ..nekaj sem že dvigoval avto in zaenkrat deluje BP. bo pa sam čas povedal ali je bil vredu nakup. je pa res, da si ne upam uležt pod avto, če je avto dvignjen samo s dvigalko (to le ni profi roba, ki ima xy varoval), tako da vedno po avto podložim še kakšno klado (za vsak slučaj).

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 7:31 pm

Ja ja, sej Interdiskont je pa tud men znan. Poceni roba, sm kvaliteta je pa verjetn bl tk tk :lol:

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po nov 13, 2006 7:35 pm

pinny je napisal/-a:Zanima me kakšne dvigalke za avto uporabljate vi, gre se pa predvsem za tiste ki imate spuščene avte? Mam tud js spuščenga za 3,5cm in orginalna dvigalka ne gre pod avto. Če lohka kiri mrbit prlima kr kako slikco gor pa pove kaki tip je, kje se dobit pa kaka je kej cena.

Malce domišlije je treba uporabit:
Odrežeš si od fosna 5 cm debeline in mere recimo 20 cm X 20 cm ki jih daš na tla in preprosto zapelješ z kolesi na ta dva odrezana konca potem pa komot lahko dvigneš avto ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 13, 2006 7:39 pm

Pa če je dvigalka kaput tak da mi tud 10cm debeline fosna nič ne hasne. Tak al tak pa je orginal dvigalka bl kurčeva na žalost :lol:

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po nov 13, 2006 9:01 pm

Jaz se ne bi vlegel pod avto, tudi če stane dvigalka s katero je vzdignjen 50k. Vedno dam dve kladi spodaj. Mislim, da tudi v navodilu piše, da moraš dat kaj spodaj, če se nameravaš valjat pod avtom

Sicer pa tista iz OBIja dela brezhibno. Ko sem menjaval gume, sem avto pustil 10 minut vzdignjen, pa se ni spustil niti za mm. Vzdigne pa 2 toni in tudi drugače izgleda kar spodobno narejena

Lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po nov 13, 2006 9:05 pm

Black_Racer® je napisal/-a:

Malce domišlije je treba uporabit:
Odrežeš si od fosna 5 cm debeline in mere recimo 20 cm X 20 cm ki jih daš na tla in preprosto zapelješ z kolesi na ta dva odrezana konca potem pa komot lahko dvigneš avto ;)
... jaz sem še bolj inovativen - zapelješ po fasadi :P :P :P

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po nov 13, 2006 9:16 pm

pinny je napisal/-a:Ja ja, sej Interdiskont je pa tud men znan. Poceni roba, sm kvaliteta je pa verjetn bl tk tk :lol:

Kvaliteta je pod nulo tam.

Jest sm kupu 2T dvigalko tam.Prvič dvignem yugota s tisto dvigalko,odšraufam prva kolesa dol,grem ključe iskat v delavnico,pridem ven in evo...yugo na tleh :P

Tesilo je spustilo

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Po nov 13, 2006 9:55 pm

Jst mam tut dvigalko iz interdiskonta in je bila uporabljena najmanj 40x pa nikoli se zatajila. Upam da tko tut ostane. Ko bo pa sla bomo pa pac novo kupil :D Za par gum zamenjat pa kdaj se kej druzga je cist OK.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po nov 13, 2006 10:18 pm

jaz mam tud dvigalko iz obija smo dvigal že boga in pova pa dela brezhibno je pa res da u avtu vozm tud plohe da k hočem avto dvignt podložim plohe pa gor zapelem da je avto višji drugač ne dobim dvigalke spodi :lol:
....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov