Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

homologacija mocnejsega motorja ter druge sasije

Napisal/-a Dariooo Če nov 16, 2006 6:20 pm

Zivjo....upam da ni v napacni temu :)
no situacija je taka:imam sasijo, ki je v gnjilem stanju in sem iz italije z odpada pripeljal isto sasijo katero bi uporabil z mocnejsim motorjem. torej od od gnile sasije imam kupoprodajno pogodbo, od sasije ki bi jo uporabil imam tudi neke papirje, ki mi jih je tip na odpadu dal (se mi zdi da so iz obcine in tam pac pisejo podatki o avtu, ter kje je bil vse registriran) in od mocnejsega motorja imam pac tudi kupoprodajno, ker sem kupil cel avto. torej to se bi dalo homologirat, ter kaj se potrebujem poleg potrdila o strokovni montazi ki itaq ga nimam?
aja motor je bil prej 1.6 8V (115 konjev)zdaj pa bo 1.9 16v (160 konjev).
se me zanima kako je s homologacijo kletke v avtu, ter sirjenih blatnikov?
pa se me zanima, ce mi nekdo lahko da link od strani, kjer lahko postavljas vprasanja glede homologacije?
pa bi prosil predvsem podatke, ki so 100%, ce na pa nekih buc kot npr...meni se zdi...sem slisal....predvidevam.... rad bi da se javijo tisti ki so to ze poceli ;)
Lep pozdrav pa hvala za pomoc
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če nov 16, 2006 6:39 pm

Če bos hotu homologirat kletko, bos avto registriral kot grupo N, ce se ne motim, imas samo FIA certifikat in je ne mores homologirat v "navaden" avto.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če nov 16, 2006 6:45 pm

AXioN je napisal/-a:Če bos hotu homologirat kletko, bos avto registriral kot grupo N, ce se ne motim, imas samo FIA certifikat in je ne mores homologirat v "navaden" avto.

jah sej nema veze ce je grupa N itaq oni imajo tudi tablice, tko da se tui js lahko s homologirano grupo N lahko vozim po cesti..?! ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Če nov 16, 2006 8:22 pm

Ni problema, kar na LPP, bojo vse uredili, smo pripeljali Rover 75 šasijo z dizelskim motorjem, tukaj pri nas pa je bila razbita z najšibkejšim bencinskim motorjem... motor ne vpliva. Treba je imeti overjeno kupoprodajno pogodbo in dokumente od obeh avtov.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če nov 16, 2006 9:08 pm

Tayfun je napisal/-a:Ni problema, kar na LPP, bojo vse uredili, smo pripeljali Rover 75 šasijo z dizelskim motorjem, tukaj pri nas pa je bila razbita z najšibkejšim bencinskim motorjem... motor ne vpliva. Treba je imeti overjeno kupoprodajno pogodbo in dokumente od obeh avtov.

Nic vec? a samo kupoprodajne pogodbe in caw?
pa se neki me zanima....to staro zarjavelo sasijo bi se je rad znebil...kaj jo kr peljem na odpad...a rabim kako potrdilo da sem pravilno se znebil odpadne kovine al to ne igra nobene vloge? al si samo stevilke sasije dol odfleksam tko da je 100% da ni bla sasija kje drugje uporabljena?
LP
Slika

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Pe nov 17, 2006 8:53 pm

Številke šasije od starega avta boš moral odrezat in zraven nest na homologacijo, tam se dajo te številke s kopijami dokumentov v arhiv, tako da ni več možno avta uporabit v SLO.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So nov 18, 2006 7:50 pm

Tayfun je napisal/-a:Številke šasije od starega avta boš moral odrezat in zraven nest na homologacijo, tam se dajo te številke s kopijami dokumentov v arhiv, tako da ni več možno avta uporabit v SLO.

a pol pa samo odfleksam stevilke in sasijo lahko na odpad zapeljem???

ej kam se lahko postavlja uprasanja glede homologacije? ima kdo link?
LP
Slika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač So nov 18, 2006 8:07 pm

pa da se jaz postavim vprasanje kolk mocmejsi motor pa bojo se prebavl na lpp-ju :?: da mam zdaj 100 km not vpisano pa prisvetim z 250 km(ali vec) motorjem :?: kaj bo?me bojo vljudno pospreml (na psihiatrijo) :idea: al...
Zadnjič spremenil sablač, dne So nov 18, 2006 8:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So nov 18, 2006 8:09 pm

he he...al na stezo od formule :P
ne vem no...bi se treba kej pozanimat ja ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So nov 18, 2006 11:43 pm

Ce motorja serijsko ni blo v takem avtu .. je to ovira?
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 19, 2006 7:43 pm

CockroaC je napisal/-a:Ce motorja serijsko ni blo v takem avtu .. je to ovira?

NE vem...sej moj motor tudi ni bil serijsko v ta avto ki gre, ampak pase vijak na vijak nosilec...

a ima kdo link, da postavim kr na lpp vsa ta vprasanja?????? prosim!!! ;)
LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov