Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nissanp20
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

pregrevanje?

Napisal/-a nissanp20 To jun 24, 2003 12:22 pm

pozdrav!

Imam en problem z Nissan Primera 2.0 SLX l. 91. Avto se mi zacne pregrevati. Pregreva se mi ce imam priblizno 10 minut prizgano klimo (samo v vrocini), ko klimo izklopim se mi kazalec za temperaturo spusti na normalen nivo. Sem pa opazil, da se pregreva tudi, ce ga vozim hitro po avtocesti pri cca. 180 km/h se mi zacne temperatura dvigovati, ko pa spustim gas pa temperatura zopet pade na normalno.
Ko sem se oglasil na nissan servisu so rekli, da za kaj takega se niso slisali.

najlepsa hvala za pomoc

Njoko
Novinec

Re: pregrevanje?

Napisal/-a Njoko Sr jun 25, 2003 8:02 am

nissanp20 je napisal/-a:pozdrav!

Imam en problem z Nissan Primera 2.0 SLX l. 91. Avto se mi zacne pregrevati. Pregreva se mi ce imam priblizno 10 minut prizgano klimo (samo v vrocini), ko klimo izklopim se mi kazalec za temperaturo spusti na normalen nivo. Sem pa opazil, da se pregreva tudi, ce ga vozim hitro po avtocesti pri cca. 180 km/h se mi zacne temperatura dvigovati, ko pa spustim gas pa temperatura zopet pade na normalno.
Ko sem se oglasil na nissan servisu so rekli, da za kaj takega se niso slisali.

najlepsa hvala za pomoc

Hmm, nekaj je narobe z hladilnim sistemom, ce ne s tem, pa vsaj z merilnikom/senzorjem temperature. Ce ti niso nasli napake na omenjenem servisu, je dobro poiskusiti drugje. Pregretje motorja zna biti draga stvar, zato je bolje rec prepreciti, kot pa potem sraufati po notranjosti motorja.

L.p.

Njoko

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Sr jun 25, 2003 8:34 am

Malo poglej, kakšna je hladilna tekočina, če ni slučajno preveč umazana.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Sr jun 25, 2003 8:59 am

probi mal hladilnik od zuni spucat (z glavnikom gre baje kr dobr), drgac se pa tut men mal bol avto segreje tm ene 3 črtice čez 90 polet če se vozm po hribih al pa v mestu, sam na avtocesti mam pa vedno konstantno temperaturo (mislm da klima nima upliva na to), pa sm mehanika prašu pa je reku da je to ok sam da mi ventilator dela pa je uredu

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Sr jun 25, 2003 9:27 am

Ja, če je hladilnik umazan ali zaprašen, ga je potrebno spucati. Najboljše s kompresorjem.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov