Vse lepo in prav, samo recimo toti v filmčku je bil pomoje bolj sposoben udeleženec prometa, kot pa razni jezni, zaspani, nonstop na mobitelu(modri zob al pa ne...), zblojeni in površni(iz raznih razlogov) vozniki, ki izsiljujejo prednost, prehitevajo tam kjer se absolutno ne da(v ovinek,...), trobijo še preden rumena ugasne na semaforju(to vela posebej v Lj), itd...
Ne zagovarjam niti zadetosti, še manj pijanosti(sm že dve felge zvil zaradi mojstrov v soboto zvečer, ki so se pripelali polnega po levi strani...) za volanom, bi blo pa smiselno uvesti nek postopek, da tisti, ki si zvečer v zavetju doma privoščijo kak dim, ne bi zaradi tega brezveze nastradali čez nevem 3 dni recimo.
Predlagam sledeče. Če te policaj že pelje na test za droge je tam prisoten zdravnik, ki te tudi pregleda, se pravi reflekse, hodiš po črti itd. Sej to je že praksa. Hec je v tem, da če se zdravnik takrat odloči, da si ti sposoben za vožnjo, te ne bi smeli kaznovati za THC v krvi, saj po slovenskih zakonih samo uživanje ni kaznivo, kazniva je vožnja pod vplivom.
V bistvu tak zakonik že zdaj je, torej če bi meni zdravnik napisal da sem sposoben za vožnjo(to dejansko napiše, sposoben//nesposoben), nimajo osnovnih pogojev da mi napišejo kakršno koli kazen za THC v krvi. Seveda ti naši organi kazen kljub temu pošljejo, pritožba press.
Če bi zgoraj omenjeno upoštevali tudi naši organi bi lahko lepo ločili zrno od plevela. Zadeti vozniki bi bili kaznovani, "nič-krivi rekreativci" pa ne bi bili diskriminirani.
P**** sm pametn :P