Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Amblendanje- pozor radar

Napisal/-a Josephe Ne jun 29, 2003 9:57 pm

Ta vikend se vozim po hrvaški, ko mi lih en na ovinku amblenda ( sreča na hrvašken ni potrebno da svetijo luči tud podnev in se takoj vid ), takoj zmanjšam hitrost iz 80 na 50 kolikor je bila omejitev. 1 sekundo zatem že vidm policaja k mi maha, ampak k sreč se je dobr končal. Še zdej sem hvaležn tistu italjanu k mi je amblendu.

Zato bi vse ki obiskujejo ta forum pozval k temu, da vsakič ko vidijo radarja, da meri nasproti vozeča vozila, nadalnjim voznikom amblenda. Jst počnem vedno in sem pomoje tud že rešu kakšno denarnico ( najpogosteje v trebnjem ). Sej vem da se pr nas, ko morajo luči goret cel dan ne ve, al je un zapelu v jamo, al je amblendu. Jst zato pri nas amblendam z meglenkami.

Še enkrat pozivam vse k temu da amblendajo, pa poskuste pripričat tud kerga prijatelja da bo.

Zdej pa če mi loh poveste kolk od vas pa jih amblenda?

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Ne jun 29, 2003 9:59 pm

Am...a si hotu rečt blendat? Amblendat še nikol nism slišu...pa sej mislm d folk to kr počne...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Ne jun 29, 2003 10:01 pm

OK, :oops: sorry, to sm mislu ja BLENDAT.

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Ne jun 29, 2003 10:02 pm

Blendat=amblendat=isti falus
Jst vedno!

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jun 29, 2003 10:04 pm

kokr naletiš na koga...
jest zmer blendam (tko mi rečemo), je pa res da zmer se najde ful modelov, ki te pol pozdravjo, ker mislijo da ti tud pozdravlaš :P
Sej na nasledni ravnini spoznajo svojo zmoto...
Drgač pa opažam da zmer manj folka to dela :x pa ne da bi blo manj polcajev na cestah -> sam folk tega al ne ve (mladi šoferji), al je pa tko prvoščljivih :roll:

Vsekakor pa pozdravlajm tole temo. Da se ve kako je treba delat 8)

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Ne jun 29, 2003 10:05 pm

Jaz vedno ablendam nasproti vozečim vozilom če vidim kje radar. Žal pa opažam da zadnje čase zelo malo ljudi to naredi (v zadnjem tednu 3x radar na skritem mestu pa ni noben ablendal, čeprav jih je dosti prišlo nasproti).
Upam da bomo vsaj vsi s foruma to počeli, pa čeprav je baje kaznivo.

Ajde

P.S: Shatzy: mi na štajerskem govorimo 'ABLENDAT', mogoče pa v kerih drugih predelih slovenije drugače govorijo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jun 29, 2003 10:08 pm

misty je napisal/-a:kokr naletiš na koga...
jest zmer blendam (tko mi rečemo), je pa res da zmer se najde ful modelov, ki te pol pozdravjo, ker mislijo da ti tud pozdravlaš :P
Sej na nasledni ravnini spoznajo svojo zmoto...
Drgač pa opažam da zmer manj folka to dela :x pa ne da bi blo manj polcajev na cestah -> sam folk tega al ne ve (mladi šoferji), al je pa tko prvoščljivih :roll:

Vsekakor pa pozdravlajm tole temo. Da se ve kako je treba delat 8)

ja odvisno kako... blendas.. hitr tko 10x v 5sek :) to pomen policaje al pa kej hudga na cesti ...ce pa doooooolgo svetenje.. 3x dolga svetenja ...pol pa khm.. nimas luci przganih al pa kake napake.. vizelne na vozilu...
blendamo pa zmeri! to pa
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Ne jun 29, 2003 10:14 pm

To blendanje me je že dosti krat rešilo.. zato hvala tistim! :D
Sem pa tudi sam marsikaterega tudi rešil.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jun 29, 2003 10:16 pm

MacTron je napisal/-a:
ja odvisno kako... blendas.. hitr tko 10x v 5sek :) to pomen policaje al pa kej hudga na cesti ...ce pa doooooolgo svetenje.. 3x dolga svetenja ...pol pa khm.. nimas luci przganih al pa kake napake.. vizelne na vozilu...
blendamo pa zmeri! to pa

še to sm pozabu povedat... če me pozdravljajo (al pa butast gledajo), pol zmer z roko pokažem naj upočasnijo (radar) al pa jim pokažem na luči ;) -> to ponavad pomaga.

Sicer pa za luči ne blendam pr sončnem dnevu.. ...več... k se mi zdi že brez veze (razen če so policaji). Full preveč folka to pozablja... moje dolge luči pa tud stanejo čez 5k SIT :twisted:

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Amblendanje- pozor radar

Napisal/-a kr3mn1 Ne jun 29, 2003 10:28 pm

alfa331.5 je napisal/-a:Ta vikend se vozim po hrvaški, ko mi lih en na ovinku amblenda ( sreča na hrvašken ni potrebno da svetijo luči tud podnev in se takoj vid ), takoj zmanjšam hitrost iz 80 na 50 kolikor je bila omejitev. 1 sekundo zatem že vidm policaja k mi maha, ampak k sreč se je dobr končal. Še zdej sem hvaležn tistu italjanu k mi je amblendu.

Zato bi vse ki obiskujejo ta forum pozval k temu, da vsakič ko vidijo radarja, da meri nasproti vozeča vozila, nadalnjim voznikom amblenda. Jst počnem vedno in sem pomoje tud že rešu kakšno denarnico ( najpogosteje v trebnjem ). Sej vem da se pr nas, ko morajo luči goret cel dan ne ve, al je un zapelu v jamo, al je amblendu. Jst zato pri nas amblendam z meglenkami.

Še enkrat pozivam vse k temu da amblendajo, pa poskuste pripričat tud kerga prijatelja da bo.

Zdej pa če mi loh poveste kolk od vas pa jih amblenda?

ja pametno ja, pridem pol k tebi ce dobim kazen ker se opozarjal ljudi na radar?
sej lepo pa to....sam ne pozivat k temu. kakor vem je v ZVCP lepo napisan kako kazen dobis..okrog 50.000 tisoc. vsaj ko sem bral je blo tolk. ce se motim me lepo prosim popravite.

lp, kr3mn1

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Ne jun 29, 2003 10:41 pm

kr3mn1 je napisal/-a:ja pametno ja, pridem pol k tebi ce dobim kazen ker se opozarjal ljudi na radar?
sej lepo pa to....sam ne pozivat k temu. kakor vem je v ZVCP lepo napisan kako kazen dobis..okrog 50.000 tisoc. vsaj ko sem bral je blo tolk. ce se motim me lepo prosim popravite.

lp, kr3mn1

Mah,j*** ga ,pač rečeš policaju da si lih enga pozdravu-al so že tud to prepovedal???

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Napisal/-a kr3mn1 Ne jun 29, 2003 10:42 pm

blue je napisal/-a:
kr3mn1 je napisal/-a:ja pametno ja, pridem pol k tebi ce dobim kazen ker se opozarjal ljudi na radar?

lp, kr3mn1

Mah,j*** ga ,pač rečeš policaju da si lih enga pozdravu-al so že tud to prepovedal???

kakor vem je ves blendanje prepovedan :)
ali pa j vsaj omejen
lp, kr3mn1

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Ne jun 29, 2003 10:50 pm

Ma kremni prov sm neki cajta nazaj plaču k sm na rudniku blendu da majo radar in mi je napisu 10000 SIT

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Ne jun 29, 2003 11:44 pm

največji asi pa so eni ko po radarju še 10 ali pa 15km blendajo...popizdiš:)

lp

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Po jun 30, 2003 6:53 am

jaz se vedno obesim na rocico dolgih luci..
eh o kazni se bi dalo komentirat..
smao primer...
radio belvi
"no tokrat zopet radarska kontrola... in neboste verjeli.. policisti so nas sami poklicali kje stojijo"

:rofl :noro

hehe nimajo nic proti
V8 POWER

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Po jun 30, 2003 6:57 am

kr3mn1- glede tega da te kaznujejo ne vem, sam sej se loh zgovoriš rečmo da je un mau zapelu na nasprotni pa pa si mu (am)blendu- si ga poznal- si pomotama zadel ročico :-P

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po jun 30, 2003 7:14 am

alfa331.5 je napisal/-a:kr3mn1- glede tega da te kaznujejo ne vem, sam sej se loh zgovoriš rečmo da je un mau zapelu na nasprotni pa pa si mu (am)blendu- si ga poznal- si pomotama zadel ročico :-P

To sm tud jest probu pa me ni j.........u 5% vse kr je blo je nepravilna uporaba dolgih luči v naselju

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Jesus Po jun 30, 2003 7:31 am

zmeri poblendam sem pa vesel ko tud kdo drug blenda, sam dostikrat mi pa ni jasn k ti kaksen blenda pa sploh nc ni, luci mas przgane, radarja ni :?

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po jun 30, 2003 8:48 am

kr3mn1 je napisal/-a:kakor vem je ves blendanje prepovedan :)
ali pa j vsaj omejen

Ko sem bral tale topic sem kar cakal kdaj bo kdo tole omenu...
ja ja kazen glede tega je, kokr jz vem ne sicer direkt za blendanje ampak za nepravilno uporabo dolgih luci v naselju k je blo ze napisan...
vendar to je ZAL to...
AMPAK, a se res tako zelo drzimo vsega iz ZVCP... :?: :!: :twisted:
Sej kr3 :wink: verjetno ti je kdo ze kdaj blendau in si mu bil lahko pol upraviceno hvalezen...
Zato pa ponavad (se spodobi) tut mi drugemu prihranimo kak tolar al pa 2... :D
(No ja na rudniku k je ravna cesta in se vid dalec naprej in nazaj je res reskantno).
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jun 30, 2003 9:24 am

hm glede blendanja zarad neprižganih luči: js blendam sam kermu ko mi je simpatičn , če nima luči pržganih ker folk zadne cajte full pozabla luči in bi lahk kr skos blendu!! :)

če so pa kepsi pa itak požmrkam, ka pa veš... mogoč bo pa kdo drug tud men! :wink:

kar se pa kazni za blendanje tiče pa: naj grejo kepsi rajš tiste lovit ko se po conah za pešce z skuterji vozjo pa bo več koristi !!!! :twisted: kepsi nori :evil:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov