Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Diagnostika vozil

Napisal/-a mega_ne To feb 13, 2007 4:51 pm

Zanima me kakšne imate kaj izkušnje (ali pa kakšne so govorice) o testerjih za avte v rangu par 100€? Ali je tak dovolj za brisanje lučk in odkrivanje vzrokov prižiganja le teh, ali je to povsem stran vržen denar. Vem da nekaterih napak še na original servisu ne odkrijejo, na kakšnih avtodiagnostičnih servisih pa imajo opremo vredno več tisoč €, zato me zanima koliko si bom res lahko pomagal s testerjem za dobrih 300€? Ali res ponuja vse, kar obljubljajo v oglasih - in ali je to sploh dovolj? Zanimam se sicer za --TEGA--. Pri temu je recimo možno posodabljanje prek spleta - ali to potem še dodatno stane? Obstaja v tem cenovnem rangu kaj boljšega? Glede kratic OBD1 in OBD2=EOBD sem si že razjasnil - kaj pa pomeni CAN - ali je to isto ali kaj drugega?

Dobrodošle vse informacije

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To feb 13, 2007 6:22 pm

jaz sem na bolhi prodajal obd2 testerje za 300eur, deloval je na vsa vozila od letnika 96 dalje Check engine lučko si lahko ugasnil, ugotovil napake na O2 senzorju, abs, vsi senzorji... res pa je da imaš teh testerjev od 200eur pa vse do 5000+ eur.
In ta oglas kaj ga gledaš to jaz prodajam :) Lp
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy To feb 13, 2007 9:27 pm

Obstajajo tudi vmesniki za priklop na računalnik in preko računalnika upravljaš z zadevo. Take naprave so tudi cenejše, ker dobiš samo vmesnik in cd.
Screenshot enega od takih programov
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To feb 13, 2007 9:31 pm

jay je napisal/-a:jaz sem na bolhi prodajal obd2 testerje za 300eur, deloval je na vsa vozila od letnika 96 dalje Check engine lučko si lahko ugasnil, ugotovil napake na O2 senzorju, abs, vsi senzorji... res pa je da imaš teh testerjev od 200eur pa vse do 5000+ eur.
In ta oglas kaj ga gledaš to jaz prodajam :) Lp

a se da dobit to tudi za starejse vozilo (letnih 93) ki imajo 16v injection?
LP
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To feb 13, 2007 9:36 pm

robo dobim komaj konec marca...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne To feb 13, 2007 10:10 pm

xyxyxy je napisal/-a:Obstajajo tudi vmesniki za priklop na računalnik in preko računalnika upravljaš z zadevo. Take naprave so tudi cenejše, ker dobiš samo vmesnik in cd...

tud to sem že videl. potem je isto, kot če bi mel "tester", samo da podatke namesto tam gledam na računalniku (in seveda upravljam preko računalnika namest prek testerja)?

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Sr feb 14, 2007 7:17 pm

Isto kot če bi imel univerzalni tester, kot je tisti na bolhi. Tovarniški testerji imajo veliko funkcij, ki jih univerzalni nimajo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov