Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali je Škoda enakovredna Audiju po kvaliteti?

da
15
27%
ne
36
65%
ne vem
4
7%

Skupaj glasov : 55

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Škoda vs Audi po kvaliteti!?

Napisal/-a avtomobil Ne feb 18, 2007 11:10 pm

Zanima me kako mnenje imate o Škodinih vozilih.
Ali je enakovredna Audiju po kvaliteti?
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Ne feb 18, 2007 11:14 pm

Pjt se pelat pa boš takoj vidu :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Škoda vs Audi po kvaliteti!?

Napisal/-a esem Ne feb 18, 2007 11:18 pm

avtomobil je napisal/-a:Zanima me kako mnenje imate o Škodinih vozilih.
Ali je enakovredna Audiju po kvaliteti?

Preciziraj, kakšni kvaliteti - izdelave, vožnje (občutka s ceste), opreme, motorjev, gum...

Škoda je malo slabša in dosti cenejša, tako da je po kvaliteti nakupa boljša od Audija.

Seveda je pa po znački dosti slabša, za tiste, ki vam to toliko pomeni, da daste roko v ogenj za Audija in njegovo ceno (da ne bo spet kreganja).

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne feb 18, 2007 11:40 pm

Ja, vprašanje je mišljeno na splošno, glede trpežnosti materijalov najbolj.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne feb 18, 2007 11:47 pm

Mislim, da se zna kvaliteta razlikovat tudi od modela do modela.Na splošno... Jah za tisto ceno bi pričakoval, da bo Audi bolj kvaliteten.

Tole na splošno... težko rečt, nekaj mi pravi, da naj takoj rečem, da je Audi boljši. Dejansko ne vem kateri se bolj kvarijo (ma kdo statistiko? kak ADAC?), za izdelavo in opremo bi pomoje lahko rekel da Audi, za občutek na cesti ne bi vedu, motorji pa... spet težko rečt, nekaj si jih delijo, ostali pa niso v istem rangu. Mislim, težko primerjat 4.2 V8 s Škodinim 2.0. Po drugi strani pa bi rekel da sta 1.8T motorja pri obeh znamkah enako kvalitetna. Kar se pa tiče kvalitete nakupa pa se strinjam z esemom. :)

Uglavnem, je preveč splošno pomoje no... Glasujem za "Ne vem".
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 19, 2007 12:42 am

če znaš nemško, si preberi te primerjalne teste, kjer Audi A4 (ne A3 !!) vedno popuši proti Octavii . Pazi - isti motorji in podobna oprema!

A4 Avant : Octavia Combi (cca 20 % cenejša)
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=7971

Octavia RS : A4 - oba 200 KM
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... l_id=12122

test Octavie RRS - 341 KM, 273 km/h.
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=5834

še primerjava med Passatom, A4 in Octavio, kjer je Octavia za A4 in pred Passatom - tehnični podatki na tretji strani so pomešani!
http://www.auto-motor-und-sport.de/test ... _14140.hbs

Je dovolj ali maš še kakšno vprašanje o Audiju, Škodi in značkah?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po feb 19, 2007 12:42 am

Avtomobil tuki maš en link http://www.honestjohn.co.uk/index.php?u ... /index.htm
kateri ti v bistvu pove samo kateri model ( Škoda -npr. octavia ali Audi -npr. a4; nekako istega razreda po dimenzijah) ima več napak tako da bi se dalo soditi po napakah, se pravi tisti ki ima več napak oz. da so napake nekako dražje za popravilo je slabši.

Moj glas gre za Audi zaradi uporabe kvalitetnejših materialov ( malo manj plastike v notranjosti).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 19, 2007 12:46 am

adis je napisal/-a:Moj glas gre za Audi zaradi uporabe kvalitetnejših materialov ( malo manj plastike v notranjosti).

Ta le malenkost boljša plastika in seveda značka te v vseh primerih stane od 3000 do 7000 €. Malo? Za nekatere nerazumno malo!

V gornjih testih primerjajo Audi A4 z Octavio, ki je narejena na osnovi Golfa oz Audija A3 in vseeno je tudi za Nemce Octavia večinoma boljša. Zaradi take lastne konkurence ji tudi ne povečujejo proizvodnje, kot bi ji lahko, hkrati pa ji zvišujejo ceno (pri začetnih Octaviah je bila razlika v ceni večja).

Sklep
Ne, je boljša!! :!: :P

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po feb 19, 2007 6:42 am

esem je napisal/-a:Sklep

:cry :cry :cry :cry šaljivec :lol:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po feb 19, 2007 6:58 am

Patrik_A3 je napisal/-a:

pa še kako zelo to ni bila šala :rofl :rofl :rofl :woohoo :woohoo :woohoo

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po feb 19, 2007 7:21 am

Tale tvoja tema sodi bolj v rubriko "Nima zveze z avtomobilizmom"!

Fak kere prjavljate eni in pa kake primerjave dajete. Pa testi gor in testi dol...jeb0 jih teste...
Jst se lahk sam nasmejem. Odločitev o nakupu je itak vaša. Vozite se s škodo, jaz pa z lepa ali z grda ne grem z Avdija. Eni že veste kaj govorim, samo ste žal (ali pa na srečo) v veliki manjšini...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po feb 19, 2007 8:41 am

Patrik_A3 je napisal/-a:

Top Gear je ravnokar objavil rezultate raziskave zadovoljstva uporabnikov z avtomobili v letu 2006 in mogoče malce nepričakovano je na prvem mestu med znamkami prav Škoda, medtem ko Audi zaseda 15 mesto med 35. znamkami.
http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/features/08/2.html

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po feb 19, 2007 8:52 am

Ja in jst sm lahko zadovoljen tudi z R 5, če nimam keša za boljši avto. Ker za v trgovino in za v službo bo dost dober. Zakaj pa ne? Lahko sem zadovoljen uporabnik tega avta. Crkuje ne, mal popije, za tak denar je super avto, torej sem zadovoljen... Ampak pričakovanja so pa tudi drugačna, kajne?

Kaj hočem povedat? Škoda je vsekakor soliden avto, dosegljiv množicam. Ne poznam pa nobenega lastnika avdija,mercke in BMW, da bi ga prodal in si kupil novo škodo, ker pravijo eni neumni testi, da so vozniki škode najbolj zadovoljni. Nehite no! Zakaj tudi meni ne pride to na misel? Mnenja nekaterih, da se dražji avti kupujejo zarad imidža, so zgolj predsodek in nimajo zveze z realnostjo.

Over and out!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po feb 19, 2007 9:14 am

dejvi je napisal/-a:Kaj hočem povedat? Škoda je vsekakor soliden avto, dosegljiv množicam. Ne poznam pa nobenega lastnika avdija,mercke in BMW, da bi ga prodal in si kupil novo škodo, ker pravijo eni neumni testi, da so vozniki škode najbolj zadovoljni. Nehite no! Zakaj tudi meni ne pride to na misel? Mnenja nekaterih, da se dražji avti kupujejo zarad imidža, so zgolj predsodek in nimajo zveze z realnostjo.

imaš prav - vendar povej mi, v čem je nova Škoda Superb slabša od Mercedesa razreda C, naj bo starega ali novega, razen v "imidžu"? Če ti rezultat testa ni všeč ga je pač najboljše razglasiti za neumnega.

Drugače pa so pri tem testu primerjali tudi absolutne lastnosti avtomobilov kot so zanesljivost, kakovost izdelave in občutek med vožnjo in npr. pri zanesljivosti je A3 dobil 3 zvezdice, Octavia pa 5.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po feb 19, 2007 9:30 am

Audi ali Škoda? Tud škoda postaja dobra znamka :) Glede audija je pa takole. Je dobra znamka ampak jo smatramo kot za višji sloj prebivalstva. No tudi tko se da dobiti avto samo gledamo nove avtomobile ki se jih kupi. Audi je pač audi. Kako že pravijo kdor vozi audi da išče pozornost al pa je kakšen čuden tip ali ženska. No vsak po svoje misli. Ampak tudi škode se ne bi sramoval nove RS octavie če bi se moral odločati med A4 in Octavie. Je pa res da si bolje opažen z audijem kot pa z navadno Octavijo. Glede kvalitete pa mislim da se more nekaj malega razlikovati med njima. Vsaj je cena precej različna med njima. Sam audi je bolj luksuzna znamka kjer pa pri škodi lahko pričakujemo dobro kvaliteto za tak denar. Priznam škode še nism vozil sm pa vozil audije in je vse kar pričakuješ od takšnega avtomobila. Materiali so dobri če ne odlični in sm navdušen samo vprašanje je ali je smiselno preplačati avto ko pa isti trenutek ko zapelješ na cesto izgubiš precejšen del "denarja". Pač je stvar okusa sam sem mnenja da če je vse nad 8M (bivših) da bi dali za avto popolnoma izguba denarja. Ne vem okey če bi na let dobil ne vem 100 M ali več potem je res da tistim je vseeno ampak to je slaba investicija. Ampak pustimo to tukaj se govori o kvaliteti. Hja vsak novi avto je dober ampak kvaliteta se pokaže po parih letih ko avto voziš. Zato tisti avtomobili ki so precej dražji se po toliko km vozijo skoraj isto kot pa novi in to mi je všeč. Drugače pa je dobro imeti v glavi da je avto potrošniški material in da po toliko letih je dobro zamenjati. Ampak vsak se odloči po svoje. Težko pa se predstavljam da bi nekdo ki bi vozil BMW ali Audije presedlal na Škodo. No ja edino če bi kupil ne vem kakšno različico Škode (RS octavije) da bi imel vso dodatno opremo in ne vem kaj še.... vsak ima svoj okus ;)

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po feb 19, 2007 9:45 am

dejvi je napisal/-a:Ja in jst sm lahko zadovoljen tudi z R 5, če nimam keša za boljši avto. Ker za v trgovino in za v službo bo dost dober. Zakaj pa ne? Lahko sem zadovoljen uporabnik tega avta. Crkuje ne, mal popije, za tak denar je super avto, torej sem zadovoljen... Ampak pričakovanja so pa tudi drugačna, kajne?

Kaj hočem povedat? Škoda je vsekakor soliden avto, dosegljiv množicam. Ne poznam pa nobenega lastnika avdija,mercke in BMW, da bi ga prodal in si kupil novo škodo, ker pravijo eni neumni testi, da so vozniki škode najbolj zadovoljni. Nehite no! Zakaj tudi meni ne pride to na misel? Mnenja nekaterih, da se dražji avti kupujejo zarad imidža, so zgolj predsodek in nimajo zveze z realnostjo.

Over and out!

tudi vozniki ferarijev, porschejev, ne vem česa prestižnega že ne grejo na škodo. prvič, ker si pač lahko privoščijo dosti več pa vozijo tisto, drugo dobiš nekaj ugleda z znamko, užitek v vožnji ipd. vse je čisto odvisno, sama kaka je dejanska razlika v kvalitetah izdelave in kvalitetah materialov pa pač ne vem če je komu znana. Kar hočm povedat je, da tistim, ki vozite audije in če se vam finančno stanje nespremeni na slabše, boste tam ostali (ali šli na primerljiv avto) in se ne obrememjevali, da kar ste več plačali za audija ni šlo linearno kvaliteta/cena. ker pač si lahko to privoščite in date na to nekaj več.

Drugače pa če bi recimo škoda pa audi naredila identično kvalitetna avta z identičnimi voznimi lastnostmi, materiali in opremo pa zaračunali audija 10k eurov več in bi bila škoda mogoče celo malo lepša pa bi dali ljudem, ki so do sedaj vozili isti model Škode ali Audija, oba avta na uporabo za en teden, da se odločijo za novega, se procent med znamkama ne bi kej preveč spremenil ;)

lp

P.S.:

@CERES nakup kakega statusnega simbola (dober avto, dobre obleke, fancy pisarna z najboljšo opremo) je dostkrat dobra investicija, saj se s tem naredi nek vtis na stranko. Je razlagal zanč kolega, ko je delal za nekoga, ki je nategoval ljudi in so morali da so bili sprejeti v krog ne vem česa že, dati današnjih 1000 evrov, so najprej bli vsi vdvomih, ko pa so stopili v pisarno z najbolj fancy opremo, pohištvem, z uslužbenci v fancy oblekah, spredaj parkirani dobri avti, po mizah so razf*kani ležali ZLATI kuliji, ko da so reklamni od NLB in jih lahko vzame vsak, so ljudje pogledali kot otroci ko dobijo liziko in veselo začeli pisati čeke.. Še klicali so mamo pa dedke pa brate, da je to čist hudo, da se splača da se bo ziher obrestovalo pa dobili še njih ;) brez da bi sploh vedeli v kaj vlagajo in kam gren jihov denar
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po feb 19, 2007 10:24 am

to da ima škoda iz leta v leto oz. iz modela v model boljšo notranjost me ne preseneča ker jo na koncu koncev proizvaja (načrtuje,.......) prav Nemec - skupina WV. Drugače je kot avto čist enak drugim vsaj po lastnostih, ki naj bi jih imel avto. Avto kot avto.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po feb 19, 2007 10:46 am

Ja je statusni simbol. Seveda je meni tudi všeč da se peljem normalno in da nism v strahu če se kdo zaleti v vame da bom še stal pokonci :roll: Vem da vsak avto ki se pelješ 100 km/h ali več in da se kdo zaleti ali se ti zaletiš da ne odnese dobro. Pač usoda ima svoja pota. Tko da raje pa vidim takle avto kot pa da se vozim recimo v katrci ker varnost je pa ja le pomembna. Da ne bo kdo mislil da mam kaj proti katrci za svoj čas je bil super avto ampak čas gre naprej tko da treba je gledati na svojo varnost. Sem pa mnenja da je Audi precenjen in da za značko preprlačaš. Moje mišljenje :)

Sam na žalost postajamo materialistična družba kjer te upoštevajo samo kaj nosiš kaj voziš itd. In se mi zdi da to ni vredu. Dost žalostno ampak resnično. Ne vem kaj naj si mislim. Ampak audi je dobra znamka in kvalitetna. Je deloma vredna svojega denarja ampak se mi zdi da malo pretiravajo glede cene končnega produkta ;)

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po feb 19, 2007 11:39 am

jah tko je.. če maš ti neko vplivno firmo pa se pripelješ na poslovno večerjo v Škodi Octaviji, te pomojem sploh notri ne spustijo ;) oz. narediš slab prvi vtis (ki ga sicer potem lahko popraviš, samo še vedno bo ta prepreka v glavi za ostale), če pa se ti pripelješ v novem Audi A8 4.2 te pa šele normalno pogledajo.. da pa še s čim dražjim pa še tolko več spoštovanja pa zaupanja vzbudiš.. in ja, svet danes kar dobro stoji na teh vtisih, zato vozniki audija nikoli ne bojo vozili škode (razen če si pač ne morjo več privoščit)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 19, 2007 11:48 am

Đabe ti je met audija za 7 mio če pa doma pol nimaš kej v lonc dat, ješ star kruh in pozim gledaš da v stanovanju nimaš več kot 18° ker moraš šparat :lol: Sam ste pa najdl primerjavo, a ne bi blo bolj smiselno primerjat VW pa audi?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov