Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Prodaja avta v tujino...

Napisal/-a Stasky Po feb 19, 2007 12:29 am

ok debat kako avto iz nemčije je bilo že na milijon...
kako pa bi recimo js prodau avto v nemčijo???
Konkretno tega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1291408
Kupec me je že kontaktirau iz nemčije, je zainteresiran in naj bi mu tudi cena ustrezala... zdej js bi ga rajši prodal v slovenijo in zajebancije ni ampak če ne dobim u kratkem kupca, meni se mi pa mudi zaradi druzga nakupa me zanima kako stvar poteka.
Namreč kto plačilo navaja ček, ki se ga js nekako otepam... dosti je blo govora o ne kritih čekih in podobno.
zanima me kako na najlažji način in z najmanj zajebancije avto prodat v tujino pa kaj veste o plačilih s čekom oz. kako preverit, če je ček krit, ker baje ti npr. banka koper ne more povedat če je ček krit če ček ne prihaja z znotraj banke...

vnaprej hvala za odgovore, vsaka informacija mi bo koristna...

LP, Stasky

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 19, 2007 12:55 am

Tudi o tem se je že pisalo. Ene variante so bile težek nateg (kar nekaj takih), eni so pa avto normalno prodali. Ne daj ključev brez denarja v roki, tudi če je ček, ga prej vnovči, preden gre avto. Nekateri sleparji dobro obvladajo in ti bodo prikazali tako, da boš na koncu bolj zaupal njim kot sebi. V tem primeru si adijo. Če je nekdo resen kupec, bo že dvignil denar.
Poskusi z iskanjem
lp

trafo66

Napisal/-a trafo66 Po feb 19, 2007 1:10 am

to ti niso čisti posli. pa še ček ti vsiljuje. ne ga srat . v nemčiji maš takih avtov kot dreka in še cenejši so. pazi da ne ostaneš brez denarja.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Po feb 19, 2007 1:29 am

Načeloma lahko prodaš avto v nemčijo isto kot da bi ga prodal v sloveniji.

malo pa pazi s plačilom, če je tko zainteresiran, bo že prišel v slo z denarjem.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Po feb 19, 2007 6:35 am

sej problem je v tem, da vsiljuje ček pa tudi če ga vnovčim na banki pravi... meni pa neki ni jasno, js lahko pridem na banko, ček vnovčim, dnar meni nakazan... sam a je ček krit al ne se ne izve takoj če se ne motim, ker na banki pravijo da v tuje banke nimajo vpogleda... mene vseeno skrbi, jasno pa mi je da ključev brez dnarja ne dam... no mogoče maste prau, bom rajši na slovenskega kupca počakau...
vseeno hvala!

LP, Stasky

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN To feb 20, 2007 8:32 pm

Ti ček vnovčiš, oni naročijo prenos denarja, če ček ni krit ga ne dobiš.
To pa ti lahko povedo šele čez nekaj dni 3-5. :?
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 20, 2007 11:58 pm

čeki hm ne diši najbolje, drugače nemci plačujejo z gotovino mar ne? ali se motim ? :D sm mislil da na to foro delajo samo angleži ki so hoteli kupiti avto od znanca isto na to foro z čekom pa eni prevozi z ladjo so bili omenjeni tako da ni nič bilo od tega ga je kar enmu znancu prodal pa še gotovina na roko :D

skratka previdno

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 22, 2007 4:12 pm

Ne vem v čem je problem....

Problematika čekov je jasna. Kritja ni. Zamik zaradi vnovčevanja čekaj je jasno 5 dni. Če kupec na vsak način vztraja pri čeku naj pa čaka na avto še 10 dni, da ti banka potrdi kritje čeka. V primeru, da ti to ne diši, kupec pa ne želi nostit denarja v žepu čez pol EU, še vedno obstaja klasično elektronsko bančništvo (ne preko Western ali kakega drugega money transfer servisa) temveč klasično nakazilo, kot ga večina navadnih smrtnikov uporablja za plačilo položnice. Seveda bo kupec moral za to v verjetno v banko, bo pa zadeva zate sigurna in nepovratna. Ko je denar na tvojem računu ga kupec ne more več zahtevati nazaj.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če feb 22, 2007 4:28 pm

Ne bit naiven, denar (gotovina) in pika !
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če feb 22, 2007 4:51 pm

Naj ti pa nakaže na račun ;) najbolj varno... pazi se tud kakšnih ponaredkov...

LP
Slika

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 To avg 14, 2007 12:23 pm

Mene pa zanima kako bi se lahko prodalo avto med (začasnim) bivanjem v tujini-on plača, narediš kupoprodajno in jo overiš, pobereš tablice-prometne tam ne moreš odjavit-pošta se pa zavleče...
Sem še kaj pozabil?
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 So sep 08, 2007 7:52 pm

Nobeden ne ve?
SPEED?!-NO PROBLEM!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov