Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Notranje obloge - pomoč

Napisal/-a Sale Pe avg 02, 2002 12:43 pm

Rad bi naredu notranje obloge (tapaciranje) v avtu. V bistvu je poden zdej popolnoma gol (pleh) zato bi ga rad izoliral in potem dal čez te tekstilne obloge (originalnih nimam). Zdej me pa zanima iz kakšnega materiala naj to nardim. Vesel bom tut nasvetov glede izolacije. Skratka kakršenkoli nasvet je dobrodošel.
Za lažjo predstavo pa še slikca.
Slika
Sliko sm si pa sposodu na enem drugem forumu (upam da ne bo nč narobe :) )
Slika Slika

G-4S

Re: Notranje obloge - pomoč

Napisal/-a G-4S Pe avg 02, 2002 9:06 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo So avg 03, 2002 7:12 am

Hi

Takole izolacijo se ponavadi dela zaradi zvoka, da v avto ne pride prevec zvoka od zunaj. Uporabljajo se kake dynamat folije, kaki drugi premazi (alukor) ipd. Pozanimas se lahko pri kakem monterju avtoakustike v tvoji blizini.

Kar se tice potem tapeciranje cez je pa najbolje da se oglasis pri kakem tapetniku, ti bo verjetno najbolje lahko svetoval glede materiala, tips&tricks. Ce si iz Ljubljane je baje en zelo dober na Vicu, od Dolgega mostu proti Brezovici.

Vec o tem lahko zves na www.avtoakustika.com

LP
David
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So avg 03, 2002 8:09 am

DavKo, hvala. :) Bom upoštevu tvoj nasvet in se najbrž res kr pr kakšnem tapetniku ustavu (ti najbrž misliš Kermavnarja na brezovci - on mi je enkrat delu strop na fičkotu, je majstr). Pa tut kakšnga avtoakustika bom obisku.

Ja men se gre predvsem zarad toplotne izolacije - original izolacija je namreč popolnolma odstranjena, tko da vročina (pa tut mraz) ful prbija od spodaj, seveda se pa ne bom branu če bo pomagal tut pr zvočni izolaciji. ;)

Sm mal pregledu forum avtoakustika.com in sm vidu da je že mal tekla debata o teh izolacijah. Jst bi v bistvu rabu une plošče iz steklene volne ( URSA AKP1/v, al pa Tervol TP), ki jih je nekdo tam omenju. A kdo ve kje se da to kupit v manjših količinah in ne v ogromnih paketih za gradbeništvo).

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 03.08.2002 ob 08:25 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So avg 10, 2002 11:51 pm

No zdej sem mal mal raziskal te zadeve, predvsem kar se izolacije tiče in sm prišel do zalkjučka, da je še najbolš uporabit kar filc (samo ne, če gre za avtoakustiko, pol se ravnajte po DavKu), za pod tapeciranje. V bistvu je teh filcov miljon vrst, tko da je zihr kakšen taprav. Dobijo se v podjetju Filc v Mengšu (ob cesti-se ne da zgrešit).

Jst sem vzel enga centimeter debelga (filc namreč :D )in kr precej čvrstega. Se mi je zdel najbl primeren in ful pocen. Zdej pa veselo na delo.

LP ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr avg 14, 2002 9:08 pm

Bom še mal nadaljeval tale monolog, hehe.

V glavnem dons, sem se skor cel dan (no ja 4 urce) ukvarju s tapeciranjem. Sem zdej končno "natlaču" v avto ta filc in moram rečt, da je zadeva kr precej user friendly, se da lepo oblikovat in tut lepo prekrije neravnine. Glih prov je trdo in debelo, upam da bo tut kej izoliralo. Je blo pa treba seveda sedeže in podobne stvari ven zabrisat (začasno).

Skratka je ql, zdej bo pa treba sam še "tepih" čez, pa bo fertik. Bom kakšno fotko pol naredu pa sem gor obesu. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe avg 30, 2002 8:17 am

Končni izdelek boste lahko videli na Avto Showu Grosuplje - če bo koga kaj konkretno zanimalo naj me tam pocuka za rokav in rade volje bom posredoval kakšno informacijo. Bom pa vesel tut kakšne kritike, še bolj pa pohvale ;).
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov