AM je napisal/-a:Sicer moja izkušnja ni v zvezi z servo volanom ampak podobno.
No ne bom neki pametoval al pa kaj. Sam povedu bi rad, da sem neki časa nazaj v hyundai pony letnik 91. v zavorno tekočino vlil neko navadno zavorno olje, to pa zato, ker so mi zadnje zavore malo slabš prijemale in sem seveda zrak ven pumpal. No . Ko sem vlil to navadno zavorno olje notri, je dihtunge v roku dveh, treh mesecev tako napihnilo, da to ne moreš verjet, da je to mogoče. Recimo tista dihtunga, ki je bila v pokrovčku, jo je tako napihnilo, da jo je ven vrglo in jo nisem mogel več nazaj dobit. Sem jo moral obrezat. To sem prvič videl. Pa še razdelilnik ki razdeli moč zavor na sprednja in zadnja kolesa mi je nekako zabilo in ga nisem mogel več spihati oz. očistit... Sem moral nabavit drugega...
Pomoje je kar važno kakšno olje vlivate notri. Samo toliko o mojem mnenju.
nebivedu je napisal/-a:Sam sem imel 87 letnik saaba 9000, bil je 2.0 16V turbo. Za servo sem uporabljal vseh 250.000km kar sem ga imel kar navadno petrolovo ATF olje in ni bilo nikoli nobenih problemov.
Na tvojem mestu bi malo maj o takih bedarijah razmišljal. Saab popije vsako olje, pa ne crkne - preverjeno.
GTA lover je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Sam sem imel 87 letnik saaba 9000, bil je 2.0 16V turbo. Za servo sem uporabljal vseh 250.000km kar sem ga imel kar navadno petrolovo ATF olje in ni bilo nikoli nobenih problemov.
Na tvojem mestu bi malo maj o takih bedarijah razmišljal. Saab popije vsako olje, pa ne crkne - preverjeno.
Ne obsojaj takih stvari kar takoj na bedarije. Svetujem obisk portala www.saabnet.com , kjer boš uvidel, da to niso bedarije. Stvar se definitivno lahko zgodi, saj je na mojem 1991 9000 isto. Nekje mi servo olje pušča, avto ima 240.000 km, in je bil zadnjih cca 40.000 km na klasičnem ATF-u (največkrat prav Petrolovem). Pač, bedarija, ampak tako je. Tale mehanik, ki to govori, pa 100% nima interesa menjat dihtung, ker za tak minimalen denar, kot dela on, bi jaz raje gledal v luft. Pač je totalen zanesenjak na področju klasičnih Saabov in gotovo največji strokovnjak za njih pri nas. Pooblaščeni Saab servis pa ni vreden počenega groša niti pri novejših Saabih - kaj šele pri klasiki, kjer popolnoma odpovedo.
Aja, zdej ko si navedel ta prava olja - veš tudi kje se jih pri nas dobi?
{Grega} je napisal/-a:Milsim, da je serviser kontaktiral uvoznika za Valvoline in Castrol, pa se tega olja ni dalo dobiti ali naročiti. Bom pa definitivno skočil v BTC pogledat.
Servis za Saab-e na Brezjah (Ciril Markelj) ne deluje več ... serviser, ki smo ga tu omenjali pa je zagotovo najboljši za klasični Saab 900 in 9000.
{Grega} je napisal/-a:Za Saab letnik 1992 potrebujem za servo olje oznake GM 9985010 (Valvoline, Castrol), vendar ga pri uradnih uvoznkih, v trgovinah itd. ni moč dobiti. Če bom nalil notri navadno olje, mi bo to uničilo tesnila, potem bom moral pa celoten "servo rack" obnoviti.
Ali kdo ve še kak prav tako "eksotičen" način kje bi dobil tovrstno olje? Mi ga morda kdo lahko zrihta?
Se za vsak nasvet zahvaljujem.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov