Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bojch1980
Nov uporabnik

Kamera za vzvratno vožnjo.

Napisal/-a bojch1980 Ne feb 25, 2007 10:35 pm

Živjo!

Na avto imam namen namestiti kamero za vzvratno vožno, ker imam vedno probleme parkirati npr. tik do stene, pa še tako nepregledno je ker ima avto zadek in kar položno zadnje steklo, da zadaj ne vidim nobene ovire.

Zanimajo me izkušnje glede kamere, če je občutek dokaj realen, na kaj je treba biti pozoren, skratka vse kar moram vedeti pred nakupom.

Že vnaprej hvala za odgovore!!!

Lp,
Bojch

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne feb 25, 2007 10:40 pm

Na kameri ne boš imel rako realnega občutka za oddaljenost; bolj kot temu je namenjena temu da vidiš kaj je za tebo- za določit globino rabiš stereovizijo, kot pri človeških očeh.

Da ne boš naslonil zida, bolj priporočam kak senzor oddaljenosti- na piskač, ali pa kakega boljšega na display z izpisom oddaljenosti.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 25, 2007 10:45 pm

sam lahko da senzor-piskač stane več kot sama kamera, ker so senzorji večinoma odzadi in jih je več potrebno imeti vsaj 2 (leva in desna stran).
kamera pa ti bo vzela več časa za namestitev glede kablov pa to pa še rabil boš kaka screen pa to........ skratka stvari so lahko kr drage

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne feb 25, 2007 10:56 pm

Kaj pa ko bi malo potreniral in se navadil na avto. Pa tudi, če je treba med parkiranjem izstopit in pogledat koliko je še do zidu... vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. ;)
Pa še zastonj je :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Ne feb 25, 2007 11:05 pm

mah to bol pride upoštev za šleparje zgleda nekak tko Slika

tko da bol da kšne senzorje notr naštimaš
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Ne feb 25, 2007 11:11 pm

jz mam za prodat eno kamero (ma tud night vision) pa lcd enkran vgrajen v vzratno ogledalo, če te še zanima.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po feb 26, 2007 1:54 am

Senzorji sploh niso tak dragi. Kolega nabavo za 100 eurov 4 senzorčke + display za na armaturko, na katerem kaže barvno od zelene proti rdeči barvi črtice kolk si blizu, zraven pa kaže na centimetre natančno oddaljenost. Če je pa 100 eur predrago, pol pa raje hodi peš, če ne znaš parkirat. :twisted: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 8:24 am

Čaw!

Ne me prosim kritizirat tko hitro. Izkušnje z vrzvratno vožnjo imam odlične, vendar pa so pred hišo takšni pogoji za obračanje, da je treba videt kaj je za avtomobilom, žal pa mi velik zadek in položna zadnja šipa tega ne dopuščata. Finta je pa še v tem, da je avto kr širok (veliko bolj od prejšnjega) in je treba it na centimeter blizu da lahko obrneš. In ne samo zadaj tudi ob straneh. V enem letu še nisem ruknu avta. Kamera bi bila samo za preventivo in za lajšanje zajebancije pri obračanju.

P.S.: Fajn bi blo da mi kdo napiše izkušnje, ki ima kamero montirano in jo uporablja.

Lp,
Bojch

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po feb 26, 2007 8:54 am

kamera je dobra zadeva, jo prakticira znanec v mariboru, ampak se je treba nanjo navadit, tako kot recimo na vzvratna ogledala. posledično se izkaže kot super zadeva. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po feb 26, 2007 9:08 am

Kamera je super stvar, sam jo imam v kombinaciji s senzorji in ti povem da je zadeva absolutno bomba. Senzorji vcasih opozarjajo na stvari ki jih sploh ni v blizini avta, medtem ko na kameri tocno vidis kaj in kako.

Senzorje sem jaz nabavil po ceni 80 € komplet 8 + display, kamere pa preko ebaya za 30 €/kom (imam 90 stopinjske kamere)

Priporocam!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 9:17 am

No super tole slišat..... Sam tko si napisu, kot da imaš več kamer!?!?! A sem te prav zastopu???

Jaz sem na ebay-u gledu kamero ki se jo pritrdi na okvir tablice in ima brezžični display... Vodoravni kot ima 110°, navpični pa 80°, stane pa 145€. Upam da je to uporabno.

Lp,
Bojch

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 10:57 am

Vem.....Sej sem napisu da ima brezžični display....s tem sem mislu LCD...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po feb 26, 2007 10:59 am

Jaz imam spredaj eno in zadaj eno, povezani na CarPC.

Daj link od te tvoje kamere na bayu prosim.

LP
Slika

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 11:03 am

Tole je link:

http://cgi.ebay.co.uk/WIRELESS-Backup-R ... dZViewItem

Upam, da se tole ne smatra kot oglaševanje!!!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po feb 26, 2007 11:55 am

Zgleda vredu zadeva, ceprav jaz bi na tvojem mestu pogledal na nemskem ebayu.
Slika

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 12:09 pm

Ma ja sej sem gledu vsepovsod pa se mi tale najbolj dopade... Pa še full neopazna kamera je.... One velike, ki imajo 2 cm premera in so dolge ene 3 cm mi ne pridejo v poštev. Tole pa komot skriješ zadaj, pa še nobenih kablov ni treba vlečt do ekrančka... To mi je tud full pomembn, da ko kdobiš, lahko sam namontiraš v parih minutkah, ne pa da iščeš in plačuješ druge ljudi da ti zmontirajo.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po feb 26, 2007 12:44 pm

Ja kable bos vseeno mogo potegnit, vsaj do akumulatorja, oziroma kamero vezat nekam da dobi strom. Prav tako monitor.
Slika

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 12:49 pm

Ja to je res, vendar je zadaj dovolj možnosti za elektriko....od zadnjih luči do lučk za osvetljevanje tablice ipd..... Spredaj pa itak tudi ni problema.... Štroma kolk češ. ;)

Mislim, da se bom kr za tole varianto odloču... Drugač pa me je bolj zanimal kakšne so izkušnje glede na samo uporabo pri parkiranju...

Pa vseeno hvala vsem za odgovore... Ne bom pa nič jezen če še kdo kaj napiše!!!

Lp,
Bojch

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Po feb 26, 2007 1:36 pm

no ja, po eni strani se mi zdi kamera na osebnem avtu oslarija, razen če nimam kakšnega kombija, drugače pa se mi fajn zdi tista lupa al kaj je tisto ko prlepiš na šipo za mrtvi kot, tisto imajo enoprostorci ko nimajo riti! za avtomobile pa pač parksenzorji ali pa dobro narihtana stranska vzratna ogledala da vidiš kam ti gre rit avta in ob čem!
Jaz nimam težav z 17 meterski vozilom tak da avto še manj, priznam pa da sem navajen na stranska ogledala ki pokrivajo mrtvi kot pri kamionu, kar pa pri avtu ni!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov