Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:GPS (global positioning system), dejansko ni kotička na svetu, kamor ti tat lahko skrije avto. Če pa najde oddajnik signala, je pa druga zgodba.
vincent je napisal/-a:za osnovbno zaščito je definitiovno najboljša opcija vragdnja alarma. Že nalepka marskiraterega priložnostnega tatiča odvrne (npr. kaki junkiji ki gledajo za avtoradiji).
Če bi rad pa še kaj zraven pa si daš vgraditi Immobilizer (le. blokada motorja na 2 mestih - pride pa 38 jurjev z delom - zelo dobra in učinkovita zadeva - priporočam!)
vincent je napisal/-a:na koncu imaš zgolj 1 lučko ki utripa...drugega ni videti.
Blokira elektriko na štaraterju in šena računalniku (2 mesti). Ti pa imaš magnetno kartico (a la bančna kartica) s pomočjo katere pritisneš na sprejemnik (nekje je skrit)...in tako prekineš blokado.
KO daš kluč iz ključavnice se le ta spet čez čas aktivira.
tako da..tudi če ima kdo ključ in obrne...je avto mrtev. PA tudi če ima kartico mora vedeti kje je sprjemnik...tako da....solidna zadeva za dokaj malo denarja.
st-maverick je napisal/-a:Baje se dobi tudi mehanska zaščita za menjalnik, s katero zakleneš menjalno ročico, tko da avta ne morejo odpelat, tudi če že vdrejo vanjga! Mislm pa, da je to zaenkrat možno samo za AUDI,VW,SEAT, pa mogoče še za katere nemške avte!
Polooo je napisal/-a:st-maverick je napisal/-a:Baje se dobi tudi mehanska zaščita za menjalnik, s katero zakleneš menjalno ročico, tko da avta ne morejo odpelat, tudi če že vdrejo vanjga! Mislm pa, da je to zaenkrat možno samo za AUDI,VW,SEAT, pa mogoče še za katere nemške avte!
To mislm,da ni samo za te modele...reče Lock Defender,ga mamo na Plusu in ti blokira menjalnik
Warthog je napisal/-a:Živjo!
Zanima me, če mi lahko kdo kaj več pove glede alarmov? Se splača montirat oz. kakšna je najboljša zaščita proti kraji? Slišal sem, da nekateri dajo stikalo, da izklopijo dovod nafte. Se dobi kakšen alarm, da ne tuli ampak ti npr. pošlje SMS na mobitel?
bass je napisal/-a:GPS (global positioning system), dejansko ni kotička na svetu, kamor ti tat lahko skrije avto. Če pa najde oddajnik signala, je pa druga zgodba.
Polooo je napisal/-a:Warthog je napisal/-a:Živjo!
Zanima me, če mi lahko kdo kaj več pove glede alarmov? Se splača montirat oz. kakšna je najboljša zaščita proti kraji? Slišal sem, da nekateri dajo stikalo, da izklopijo dovod nafte. Se dobi kakšen alarm, da ne tuli ampak ti npr. pošlje SMS na mobitel?
Pomojm se mi zdi boll cenovno ugodno,da si skrijes nakm stikalo za dovod goriva...tud zlo
dobra zaščita
Misak je napisal/-a:Polooo je napisal/-a:Warthog je napisal/-a:Živjo!
Pomojm se mi zdi boll cenovno ugodno,da si skrijes nakm stikalo za dovod goriva...tud zlo
dobra zaščita
Jest mam v avtu stikalo, ki sem ga zvezal na modul od centralca (dobrih 10 min stromarskega dela), ki prekine elektriko za benz pumpo. Skratka, dokler avto ne dobi signala iz daljinca in se odklene (stikalo v avtu ne pomaga, mora bit dalinc) ne dobi bencina in lahko i**** vergla dokler ne bo spraznu akumulatorja. Za vsak slučaj pa imam dvojno varovalo in sicer stikalo skrito nekje v avtu in ga enostavno vklopim ali izklopim, ima pa isto funkcijo. Stvar funkcionira stane pa vse skupaj mn k 5 jurjev, vključno z rundo za električarja...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov