Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Zaščita vozila - alarmi

Napisal/-a Warthog Pe mar 02, 2007 7:04 am

Živjo!

Zanima me, če mi lahko kdo kaj več pove glede alarmov? Se splača montirat oz. kakšna je najboljša zaščita proti kraji? Slišal sem, da nekateri dajo stikalo, da izklopijo dovod nafte. Se dobi kakšen alarm, da ne tuli ampak ti npr. pošlje SMS na mobitel?
LP!

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe mar 02, 2007 7:37 am

Ja imaš tud alarme (nevem kok se mu že reče)ko ti prek satelita pošlje na neko napravco ki jo daš recimo na ključe in ti piska ko se ti alarm vklopi...
Naj ti pove kdo drug ko kj več ve o njem ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe mar 02, 2007 7:44 am

GPS (global positioning system), dejansko ni kotička na svetu, kamor ti tat lahko skrije avto. Če pa najde oddajnik signala, je pa druga zgodba.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Pe mar 02, 2007 8:23 am

bass je napisal/-a:GPS (global positioning system), dejansko ni kotička na svetu, kamor ti tat lahko skrije avto. Če pa najde oddajnik signala, je pa druga zgodba.

popravek: avto lahko skrije pod zlo gostimi drevesi, v vsaki garazi, v tunelih,.... skrije ga lahko povsod, kjer oddajnik/sprejemnik ne more locirat satelitov. druga zgodba je pa povezava z gsm enoto. ta je pa sposobna posiljat tut iz garaz,... kej vec o tem pa naj napise nekdo ki bolj obvlada to sceno da ne bom zavaju ljudi.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Pe mar 02, 2007 9:48 am

za osnovbno zaščito je definitiovno najboljša opcija vragdnja alarma. Že nalepka marskiraterega priložnostnega tatiča odvrne (npr. kaki junkiji ki gledajo za avtoradiji).

Če bi rad pa še kaj zraven pa si daš vgraditi Immobilizer (le. blokada motorja na 2 mestih - pride pa 38 jurjev z delom - zelo dobra in učinkovita zadeva - priporočam!)

Warthog
Nov uporabnik

Napisal/-a Warthog Pe mar 02, 2007 11:00 am

vincent je napisal/-a:za osnovbno zaščito je definitiovno najboljša opcija vragdnja alarma. Že nalepka marskiraterega priložnostnega tatiča odvrne (npr. kaki junkiji ki gledajo za avtoradiji).

Če bi rad pa še kaj zraven pa si daš vgraditi Immobilizer (le. blokada motorja na 2 mestih - pride pa 38 jurjev z delom - zelo dobra in učinkovita zadeva - priporočam!)

kako pa zgleda Immobilizer? Kaj se to blokira dovod goriva al elektrika? Kako pa se aktivira, je to na dalinca pol al kako? Kje pa to montirajo? Sej vem, da veliko sprašujem ampak kaj čmo :lol:
LP!

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Pe mar 02, 2007 11:31 am

na koncu imaš zgolj 1 lučko ki utripa...drugega ni videti.

Blokira elektriko na štaraterju in šena računalniku (2 mesti). Ti pa imaš magnetno kartico (a la bančna kartica) s pomočjo katere pritisneš na sprejemnik (nekje je skrit)...in tako prekineš blokado.

KO daš kluč iz ključavnice se le ta spet čez čas aktivira.

tako da..tudi če ima kdo ključ in obrne...je avto mrtev. PA tudi če ima kartico mora vedeti kje je sprjemnik...tako da....solidna zadeva za dokaj malo denarja.

Warthog
Nov uporabnik

Napisal/-a Warthog Pe mar 02, 2007 11:58 am

vincent je napisal/-a:na koncu imaš zgolj 1 lučko ki utripa...drugega ni videti.

Blokira elektriko na štaraterju in šena računalniku (2 mesti). Ti pa imaš magnetno kartico (a la bančna kartica) s pomočjo katere pritisneš na sprejemnik (nekje je skrit)...in tako prekineš blokado.

KO daš kluč iz ključavnice se le ta spet čez čas aktivira.

tako da..tudi če ima kdo ključ in obrne...je avto mrtev. PA tudi če ima kartico mora vedeti kje je sprjemnik...tako da....solidna zadeva za dokaj malo denarja.

In kje to prodajajo/ montirajo? Hvala za razlago...
LP!

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Pe mar 02, 2007 12:18 pm

V lj...na slovenčevi:

TA DA
Slovenčeva 93
565 55 55
051 229 229
www.tada.si

Tja vozijo od Autodelte montirat alarme.

Če boš a hodil tja....ko se pelješ po slovenčevi smer iz Centra proti Ježici...ko prečkaš AC takoj za semaforjem levo, med (dobesedno) barake ....pelješ do konca (50 m). Tam imajo delavnico/prostor. So pa zelo korektni in v redu...tako da z moje strani pohvalno.

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Pe mar 02, 2007 1:13 pm

Baje se dobi tudi mehanska zaščita za menjalnik, s katero zakleneš menjalno ročico, tko da avta ne morejo odpelat, tudi če že vdrejo vanjga! Mislm pa, da je to zaenkrat možno samo za AUDI,VW,SEAT, pa mogoče še za katere nemške avte!

Za tiste ki vdrejo v avto zaradi avtoradija je dost da imaš alarm, če ti bo pa kdo hotu avto ukradit, mu bo pa itak uspelo, ker tisti ki kradejo avte to kr dobr obvladajo, pa tud če imaš alarm ;)
Zadnjič spremenil st-maverick, dne Pe mar 02, 2007 1:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe mar 02, 2007 1:17 pm

st-maverick je napisal/-a:Baje se dobi tudi mehanska zaščita za menjalnik, s katero zakleneš menjalno ročico, tko da avta ne morejo odpelat, tudi če že vdrejo vanjga! Mislm pa, da je to zaenkrat možno samo za AUDI,VW,SEAT, pa mogoče še za katere nemške avte!

To mislm,da ni samo za te modele...reče Lock Defender,ga mamo na Plusu in ti blokira menjalnik

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Pe mar 02, 2007 1:20 pm

Polooo je napisal/-a:
st-maverick je napisal/-a:Baje se dobi tudi mehanska zaščita za menjalnik, s katero zakleneš menjalno ročico, tko da avta ne morejo odpelat, tudi če že vdrejo vanjga! Mislm pa, da je to zaenkrat možno samo za AUDI,VW,SEAT, pa mogoče še za katere nemške avte!

To mislm,da ni samo za te modele...reče Lock Defender,ga mamo na Plusu in ti blokira menjalnik

Ja sej nism bi sigurn za katere modele vse imajo!
O.K. še tolk boljš, če imajo tud za druge avte, ne pa sam za izbrane modele ;)

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe mar 02, 2007 1:22 pm

To je opcijsko na pooblaščenih servis,sam nism 100% da so oni uvoznik,tud drugje montirajo...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Re: Zaščita vozila - alarmi

Napisal/-a Pollo Pe mar 02, 2007 1:23 pm

Warthog je napisal/-a:Živjo!

Zanima me, če mi lahko kdo kaj več pove glede alarmov? Se splača montirat oz. kakšna je najboljša zaščita proti kraji? Slišal sem, da nekateri dajo stikalo, da izklopijo dovod nafte. Se dobi kakšen alarm, da ne tuli ampak ti npr. pošlje SMS na mobitel?

Pomojm se mi zdi boll cenovno ugodno,da si skrijes nakm stikalo za dovod goriva...tud zlo
dobra zaščita

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 02, 2007 1:33 pm

bass je napisal/-a:GPS (global positioning system), dejansko ni kotička na svetu, kamor ti tat lahko skrije avto. Če pa najde oddajnik signala, je pa druga zgodba.

skrit se ti ga da pred dvoriščem lastne hiše ;) vsede se v avto z motilcem signala pa ga ne vidi več noben na tem svetu ;) (prek gps-a seveda)

lp
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe mar 02, 2007 4:18 pm

Se opravičujem za nevednost.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po mar 05, 2007 12:17 am

Polooo je napisal/-a:

Pomojm se mi zdi boll cenovno ugodno,da si skrijes nakm stikalo za dovod goriva...tud zlo
dobra zaščita

Jest mam v avtu stikalo, ki sem ga zvezal na modul od centralca (dobrih 10 min stromarskega dela), ki prekine elektriko za benz pumpo. Skratka, dokler avto ne dobi signala iz daljinca in se odklene (stikalo v avtu ne pomaga, mora bit dalinc) ne dobi bencina in lahko i**** vergla dokler ne bo spraznu akumulatorja. Za vsak slučaj pa imam dvojno varovalo in sicer stikalo skrito nekje v avtu in ga enostavno vklopim ali izklopim, ima pa isto funkcijo. Stvar funkcionira stane pa vse skupaj mn k 5 jurjev, vključno z rundo za električarja... :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Warthog
Nov uporabnik

Napisal/-a Warthog Po mar 05, 2007 10:29 am

Misak je napisal/-a:
Polooo je napisal/-a:

dobra zaščita

Jest mam v avtu stikalo, ki sem ga zvezal na modul od centralca (dobrih 10 min stromarskega dela), ki prekine elektriko za benz pumpo. Skratka, dokler avto ne dobi signala iz daljinca in se odklene (stikalo v avtu ne pomaga, mora bit dalinc) ne dobi bencina in lahko i**** vergla dokler ne bo spraznu akumulatorja. Za vsak slučaj pa imam dvojno varovalo in sicer stikalo skrito nekje v avtu in ga enostavno vklopim ali izklopim, ima pa isto funkcijo. Stvar funkcionira stane pa vse skupaj mn k 5 jurjev, vključno z rundo za električarja... :)

Hvala vsem!
LP!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po mar 05, 2007 12:37 pm

ključavnica za zaklep menjalnika.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 05, 2007 12:54 pm

v zadnjem Avto-Fokusu je en člank tud, kako lahko slediš svojmu avtomobilu z eno napravo (če bi ti to tud kj koristl). www.avto-fokus.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov