Debate, ki niso vezane na ostala področja...

georges
Novinec

Kraj: krško

problem s klimo

Napisal/-a georges Po jul 07, 2003 3:45 pm

Kaj bi lahko bilo narobe? danes sem imel avto na servisu pri enem mehaniku. Ne erjamem če je njegova krivda, ker po klimatski napravi ni nič stikal. Zamenjal je le mikrofilter in ostale filtre na avtomobilu. No ko sem se pol peljal in vklopil klimo je zašumelo bolj kot ponavadi in tudi ves čas se je slišal šum v armaturi( kot bi nekdo hropel) pa tudi hladila ni dovolj, približno od 6 do 8 stopinj manj je pihalo iz ventilacije. Kaj bi lahko bilo narobe? Avto ma 100.000km letnik 99, če je bla žekdaj dofilana ne vem ker mam avto eno leto.

Njoko
Novinec

Re: problem s klimo

Napisal/-a Njoko Po jul 07, 2003 7:30 pm

georges je napisal/-a:Kaj bi lahko bilo narobe? danes sem imel avto na servisu pri enem mehaniku. Ne erjamem če je njegova krivda, ker po klimatski napravi ni nič stikal. Zamenjal je le mikrofilter in ostale filtre na avtomobilu. No ko sem se pol peljal in vklopil klimo je zašumelo bolj kot ponavadi in tudi ves čas se je slišal šum v armaturi( kot bi nekdo hropel) pa tudi hladila ni dovolj, približno od 6 do 8 stopinj manj je pihalo iz ventilacije. Kaj bi lahko bilo narobe? Avto ma 100.000km letnik 99, če je bla žekdaj dofilana ne vem ker mam avto eno leto.

Najprej preglej "zamenjani" mikrofilter.
Vkolikor je OK, začni delat paniko, ker bo potreben podrobnejši (beri dražji) poseg. :)

L.p.

Njoko

georges
Novinec

Napisal/-a georges Po jul 07, 2003 7:44 pm

No ti ki si napisal naj pogledam filter. Filter je sigurno nov ker sem videl starega novega pa tut preden je šel noter. A je možno da je kako narobe vstavljen pa pol zrak prav ne piha? Ve kdo kaj o tem?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jul 08, 2003 5:56 am

možno, da ga ni pravilno vložil in da se ni vsedel v ležišče?
Slika

Uporabniški avatar
SilentBob
Nov uporabnik

Napisal/-a SilentBob Po jul 14, 2003 12:32 pm

imam čisto isti problem

ve kdo kaj bi to bilo?
ali ima klima kake posebne ventilatorčke?
kak veš če je kompresor zanič?

lp, motoRola

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Po jul 14, 2003 1:24 pm

Če je kompresor zanič, se ponavadi čuti na vkolpu klime (težji zakon, zdrs jermena, težji tek motorja kot ponavadi) vsaj to je bilo pri meni. Da ne omenim ropota iz klime. Ker je kompresor glavni del klime me je le ta prišel zaradi sreče in VIP samo 63.000 sit. Drugače so pa novi od 150 pa do 270.000 Sit

Lp

Uporabniški avatar
SilentBob
Nov uporabnik

Napisal/-a SilentBob Po jul 14, 2003 1:52 pm

aja pa še to prej se je pri mestni vožnji vklapljal ventilator-tisti pred mašino zdaj pa se ne več>zdaj se še samo pri visokih temperaturah motorja---je možno da so šle kake varovalke

lp, motoRola

georges
Novinec

Napisal/-a georges Če jul 17, 2003 8:51 am

No men je plin ven spustil na eni cevi. Je že zrihtan zdaj. Cev so zamenjali vse skupaj me je pa stalo 29000SIT, sem se bal da bo več. Zdaj je pa spet lušno po soncu se peljat. lep pozrav!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov