Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Svinjarija na cesti

Napisal/-a Kritik To mar 13, 2007 9:53 am

Lep pozdrav vsem skupaj. Mene zanima če še koga razen mene moti svinjarija na cesti, ki jo za seboj pustijo traktorji. Namreč živim v ulici po kateri kmetje veselo vozijo svoje traktorje na njive, ki se nahajajo kakšen kilometer naprej. Do tu vse lepo in prav... ko gredo pa nazaj z njive pa pustijo tako svinjarijo na cesti da je za popiz... Sploh če se po ulici zapodi več traktorjev. Blata in trave je na kilograme, sploh tam, kjer zapeljejo čez ležeče policaje. To je še bolj očitno ta čas, ko vsi veselo gnojijo njive. A ne obstaja nek zakon, da ne smejo svinjat cest? No sej če obstaja je itak brez veze, ker se ne izvaja nadzora, tako kot vedno v naši državi. Rešitev bi bila pranje gum..... samo spet je tu težava kje na njivi bi jih prali :rofl Načeloma bi se dalo naredit eno betonsko korito pred izvozom na cesto, notri pa eno cisterno vode, glih tolk da čez zapelje.... Zdej že kompliciram :lol: lahko bi tud samo en krog po travniku naredu :bonk A sem edini ki ga moti ta svinjarija?
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 13, 2007 9:57 am

jaz sem se včeraj peljal na relaciji ljubno ob savinji-šentrupert za tovornjaku s kontejnerjem za odpadke, na celotni relaciji so z njega leteli razni papirji, vrečke, ... po moje je pol kontejnerja zgubil, sam se nč ni sekiral :P

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To mar 13, 2007 10:01 am

jaz sem se včeraj peljal na relaciji ljubno ob savinji-šentrupert za tovornjaku s kontejnerjem za odpadke, na celotni relaciji so z njega leteli razni papirji, vrečke, ... po moje je pol kontejnerja zgubil, sam se nč ni sekiral

Ja se pa že šoferju ni dalo gor natikati tiste mreže... pač j**e se mu. Sicer sem že doživel, da je fina dama v narekovajih, na obvoznici skozi okno odvrgla vrečko iz McDonald's -a.... pa kaj jim češ, pač nimajo kulture.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To mar 13, 2007 10:22 am

V bistvu ni tako, da ne smejo posvinjati ceste. Če jo posvinajo, jo morajo spucati. Koliko svinjačev jo pa res spuca za sabo pa sam vidiš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 13, 2007 10:30 am

To se na zapadu plača kazen, da glava peče pa kultura je druga. ampak sem ugotovil, da samo doma. Včasih vidim kako dojčland reg. ko veselo leti iz avta kaj jim je na poti. Aja pa kadilci tudi mečejo skoz okno vsak čik ki ga skadi. To je najbolje v sušnem obdobju.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To mar 13, 2007 10:47 am

tle nimaš kej, dokler bodo kmetje, bodo ceste svinjali...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To mar 13, 2007 11:14 am

Pri nas kmetje veselo vozijo skozi vas po asvaltirani cesti in jo svinjajo kolikor jim dusa da ... ceprav bi se lahko do svojih polj peljali po makadamski cesti (ki je speljana skoraj vzporedno s cesto skozi vas) in bi se tako izognili voznji skozi vas!!! Ampak NEEEEEEEEEEE... oni se raje vozijo po asvaltu in stresajo vse zivo iz svojih prikolic, gum ... na cesto :evil: :evil: :evil:

Na koncu skoraj vozim slalom po cesti med njihovimi "odvrzenimi" svinjarijami :roll:

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To mar 13, 2007 11:18 am

Perica je napisal/-a:Na koncu skoraj vozim slalom po cesti med njihovimi "odvrzenimi" svinjarijami :roll:

če bi ti bil kmet bi se isto po cestah vozil, edino če bi se ti raje zraven ob cesti peljal

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To mar 13, 2007 11:54 am

fiatpowered je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:Na koncu skoraj vozim slalom po cesti med njihovimi "odvrzenimi" svinjarijami :roll:

če bi ti bil kmet bi se isto po cestah vozil, edino če bi se ti raje zraven ob cesti peljal

A misliš da škodi traktorju, če se pela po makadamu? Pa če pravi da vzporedno letita cesti, bi se lahko po makadamski vozli poleg tega pa bi prišparali na svinjariji na asfaltu.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To mar 13, 2007 12:00 pm

Če bi slučajno jaz vozu trahtor, nimam "j**c", da bi celo cesto posvinjal. Nek bonton pa moraš vendarle imet!!! :ne

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 13, 2007 12:04 pm

LOL ludi,peljite se tukaj dogoše-brezje kjer avtocesto delajo.Kako šele je tukaj,ko tovornjaki blatni pridejo na cesto pa kr leti drek z njih....kot da bvise potem po njivi pelal. Jaz bi tako tak hudo kaznoval da brezveze ne.... Pa tudi tistim ki s traktorji pridejo na cesto in delajo tako svinjarijo tudi tistim bi stisno pošteno kazen,ker ni res da ne more vsaj malo ščistit z gum dol blata..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 13, 2007 12:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:LOL ludi,peljite se tukaj dogoše-brezje kjer avtocesto delajo.Kako šele je tukaj,ko tovornjaki blatni pridejo na cesto pa kr leti drek z njih....kot da bvise potem po njivi pelal. Jaz bi tako tak hudo kaznoval da brezveze ne.... Pa tudi tistim ki s traktorji pridejo na cesto in delajo tako svinjarijo tudi tistim bi stisno pošteno kazen,ker ni res da ne more vsaj malo ščistit z gum dol blata..

ne vem kak je tam ampak na takih gradbiščih svaj pr fotru majo tko da vedno skozi edn cesto puca za tovornjaki vsako uro pa še recimo operejo...

če pa je res tko se morte pa pritožit (največkrat zaleže že pogovor z izvajalcem)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To mar 13, 2007 12:35 pm

TUkaj samo nekej palamudiste, če bi bli v koži kmeta bi drugače govorili. Sam neki pluvat znate.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To mar 13, 2007 12:42 pm

to se bo pa začelo v teh mesecih ,ko bodo njive bolj obiskane,morali bi biti bolj strogi do takih packou ,ki svinajo cesto :/:o:/ :ne :clapclap :ne
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To mar 13, 2007 12:46 pm

SlaYeR je napisal/-a:TUkaj samo nekej palamudiste, če bi bli v koži kmeta bi drugače govorili. Sam neki pluvat znate.

No pa se ti postavi v kožo motorista, ki zapelje v ovinek keri je polni blata ;)

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To mar 13, 2007 12:47 pm

Tudi mene to moti, se posebej ce ornk spucam avto in se moram izogibat dreku na cesti...vintam levo in desno :roll:

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit To mar 13, 2007 1:08 pm

Res je sam svinjajo naše ceste!
Da ne govorim o tem kako se nasekani zvečer z blatnimi traktorji, da se jim še zadne luči ne vidjo (al pa sploh ne delajo) furajo po cesti ko kralji :!:

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To mar 13, 2007 1:43 pm

fiatpowered je napisal/-a:

Makedamska cesta se zacne na zacetku nase vasi in lepo pelje mimo vseh polj na desni strani vasi. Ponovno pa se ta cesta prikljuci glavni cesti na koncu vasi! Ampak kmetje raje najprej prepeljejo celo vas po asvaltirani cesti in se potem sele na koncu vasi spravijo na to makadamsko pot in se potem odpeljejo po tej makedamski poti na zemljisce, ki je dejansko cisto blizu zacetku vasi (se pravi tam kjer se zacne makedamska pot). Potem pa obrnejo svoje traktorje in gredo zopet po makedamski poti do konca nase vasi (tja kjer so na zacetku zapeljali na to pot) in se ponovno kotalijo cez celo vas po asvaltu v.

Jest ne vem no .... zgleda da imajo prevec casa in zraven se prevec denarja za nafto :roll:

za boljso razlago pa se kratka animacija zgoraj napisanega:
Slika
Zadnjič spremenil Perica, dne To mar 13, 2007 2:06 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To mar 13, 2007 1:46 pm

ja madona no .... pa tko sm se matrov :evil:

A kdo ve zakaj se za tistim rumenim krogcem na sliki pojavljajo "popacenja"??? A sm kej narobej objavu al je kej druzga???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 13, 2007 1:57 pm

ČE bi vedel, da se kmetje tut dostikrat skregajo zaradi poti, bi ti bilo jasno, zakaj se nekateri vozijo naokoli - da se jim ni potrebno kregat in da prišparajo kak tolar, ko jim tiste makadamske poti ni treba urejat(ker ne vozijo po njej - ponavadi če jo uporabljaš, moraš sofinancirat urejanje).
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov