Valjo je napisal/-a:zanima me, če lastniki turbo avtov kdaj upazte da vm avto mn vleče, kdr je zuni vroče pa soparn tko k recmo dons (30 stopin)
pa saj intercooler ne more nevemkako ohladiti zraka, saj je samo malo pleha in cevk!? po mojem ga niti toliko ne shladi kolikor je temperatura zraka, preden pride do avtaValjo je napisal/-a:ja sej pomoje ce je vroce je se veci pritisk v turbini, ker je zrk redkejsi pa ga je lazi stisnt no tko jez mislm. Sej men se tut zdi da ce je vec k 25C se to kr pozna na turbotu ceprov ma interkuler
Mihc je napisal/-a:ej ce ti pr 220 slabo slabse vlece potem mas intercooler zapacan snemi ga pa ga z kako stvarjo speri znotraj in zunaj ker pri 220 je dost pretoka zraka da se nebi smelo poznati
ok nisem bral do konca reku si da si mel 2 intercoolerja sedaj mas pa samo se enega zelo verjetno je da ti tako ne vlece vec ker mas prevec duseno ker 1 intercooler lahko samo do dolocenega pretoka zraka normalno funkcionera potem pa zacne dusiti kar pomeni da je tlak pred intercoolerjem visji posledicno more turbo bolj delat da je tlak za intercoolerjem tak koker je zeljen no zaradi tega ker turbo bolj dela se zrak vec segreje ... to je kot ene vrste avsuh k jih velik folka mena in dobijo dodatno tok in tok konjckov zato ker masino ne dusi toliko kot manjsi avspuh
Valjo je napisal/-a:zanima me, če lastniki turbo avtov kdaj upazte da vm avto mn vleče, kdr je zuni vroče pa soparn tko k recmo dons (30 stopin)
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov