Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Ali prepoznate svoj avto

Napisal/-a sonček Po apr 02, 2007 9:58 pm

Živjo
Nisem se mogu zadržat in sem mogu odprt temo pač, če prepoznate svoj avto, ki ste ga imeli recimo pred tremi leti v lasti sedaj pa se prodaja preko oglasa recimo na avto.net-u, no jest mam en tak identičen primer.
Tole je bil moj swift pred tremi leti sedaj pa so v treh letih .....zamenjala že dva lastnika
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1369893#

No prva slika je pač bil moj avto pred tremi leti

Druga slika pa pač se prodaja
Priponke
Dsc00045 (Small).jpg
1.jpg
Osu gre samo enkrat na led.lp

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Po apr 02, 2007 10:11 pm

Na prvi sliki ima še lepo barvo medtem ko na drugi ima že čist zbledelo Daj povej kolk je imel kilometrov ko je šel od tebe

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Po apr 02, 2007 11:04 pm

ubistvu ga nimam šanse prepoznat ker prvi avto sm v prometni nesreči predelav v totalko in ga ni več na cesti, o drugem avtu se ne govori(ga ubistvu tud ni na cesti) tretji avto pa je sedanji z katerim se vozim 8)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 02, 2007 11:16 pm

naceloma ne iscen po netu avtov ki sem jih ze imel in se jih znebil :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 02, 2007 11:17 pm

Moji pa so vsi postali zemlja ali pa jih imam še zdaj...

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To apr 03, 2007 6:14 am

no ja....rdeče barve so sploh problematične.

samo to ni merilo....če zadevo spoliraš bo avto tak kot ob nakupu - predvem pa mnogo lepši kot na tvoji sliki :twisted:

na cesti dobesedno ne vidiš starejšega rdečega avtomobila, ki ne bi bil zbledel.
važno so predvsem druge zadeve.....kaj je z motorjem (in vzdrževanjem) a je bil kaj pritisjen (podvozje?), rjavenje,....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To apr 03, 2007 6:39 am

Jz avte samo kupujem...prodajam pa ne. :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 03, 2007 7:12 am

vincent je napisal/-a:no ja....rdeče barve so sploh problematične.

samo to ni merilo....če zadevo spoliraš bo avto tak kot ob nakupu - predvem pa mnogo lepši kot na tvoji sliki :twisted:

na cesti dobesedno ne vidiš starejšega rdečega avtomobila, ki ne bi bil zbledel.
važno so predvsem druge zadeve.....kaj je z motorjem (in vzdrževanjem) a je bil kaj pritisjen (podvozje?), rjavenje,....

Se dobi tudi kakšen starejši rdeče barve, ki je "kot nov" - jst imam 17 let starega pa je barva na kratko odlična - avto izgleda "kot nov"

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 03, 2007 7:56 am

Rdeča barva je res take sorte, ker se obšlesanost bolj vidi. Jaz imam 10 let starega Berlingota in bi bil že povsem obledel, če ga ne bi redno polirali, kmalu pa tudi to ne bo več zadosti. Parkiranje na prostem naredi svoje.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 03, 2007 9:55 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Rdeča barva je res take sorte, ker se obšlesanost bolj vidi. Jaz imam 10 let starega Berlingota in bi bil že povsem obledel, če ga ne bi redno polirali, kmalu pa tudi to ne bo več zadosti. Parkiranje na prostem naredi svoje.

Malo počakaj, da najdem kakšno sliko - boš videl kako zgleda 17 let stara rdeča barva, ki je bila če me spomin ne vara vsega 1x polirana ;)

LP

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To apr 03, 2007 10:20 am

miha....pač kako drugače srkbiš za redno vdrževanje.

ko enkrat barva zbledi jo je potrebno spolirati - seveda če hočeš spet stari sijaj.

če jo redno vzdržuješ niti ne bo zbledela oz. tudi poliranje ni potrebno (vsaj ne s tega naslova).

Seveda pa mo~no zavisi ali je avto cel dan pod milim nebom, garaži, pod nadstreškom....na primorskem,....pa seveda...za kater avto gre. Boljše znamke imajo tudi bojlšo bravo...ki seveda tudi po XY letih dobro (če ne odlično) izgleda.

(primer: moj foter ima vato praktično 24 ur dnevno v garaži...torej konstatna temepratura, dokaj temno...na plano pa gre zgolj za vožnjo...te pa je 10.000 km letno. Jaz pa imam obratno avto 24 ur na dan zunaj....pada po njemu, dež, sneg ga tolče, mraz, rosa, ivje, ptiči, cvetni prah, smog.....ni da ni....in z leti se mora to nekje poznati).

Čeprav sem na lastne oči videl Porcheja 911 rdeče zbledele barva - sicer star je bil verjetno vsaj 20 let...vendar je obledelost bolj stvar lastnika (oz. njegove brezbrižnosti).

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 03, 2007 10:42 am

Slike - 17 let stara rdeča barva

Slika

Slika

Slika

Vzdrževaje barve- nič posebnega - ko je umazan ga opereš + obrišeš

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne To apr 03, 2007 10:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 To apr 03, 2007 10:45 am

Mojster Miha, ne bi se ravno strinjal. Jaz sem svojo rdečo toyoto kupil staro sedem let in pol in je imela že tedaj pošteno obledelo streho. In tega nisem mogel nič več popraviti zgolj s pravnem in brisanjem. Najbrž avto ni bil garažiran in zato izpostavljen vremenskim vplivom. In zdaj mi dol visi za to, kakšne kakovosti je barva, ker bom itak nabavil novega, starega pa ne bom prodajal, ampak bo ostal pri bajti za kratke proge (kdorkoli ga bo že imel).
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To apr 03, 2007 10:47 am

Ja kaj ne poveš, da gre za golfa II. Klasika, best avto ever made... :tomidelej: Mislim, da se bo po teh fotkah Sonček dokončno odločil in prodal tisto Cordobo :P

Mimogrede, morda bi lahko Sonček malo spremenil naslov teme v: kako zelo je obledela moja rdeča barva na avtu :D

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To apr 03, 2007 10:49 am

ne vidi se dobro.....

je to navadna rdeča ali kovinsko rdeča?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 03, 2007 10:51 am

vincent je napisal/-a:ne vidi se dobro.....

je to navadna rdeča ali kovinsko rdeča?

Navadna rdeča

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 03, 2007 10:55 am

Jorgi je napisal/-a:Ja kaj ne poveš, da gre za golfa II. Klasika, best avto ever made... :tomidelej: Mislim, da se bo po teh fotkah Sonček dokončno odločil in prodal tisto Cordobo :P

Mimogrede, morda bi lahko Sonček malo spremenil naslov teme v: kako zelo je obledela moja rdeča barva na avtu :D

Ma saj počasi ga "masiram" in prepričujem naj si kupi HONDO - pa bo imel OK avto (poleg tega bi si naredil odlično uslugo , ker bi nekaterim s foruma, ki mu skozi glavo "polnijo" in ga zafrkavajo dobro "zaprl" gofljo) ;)

Zdej je namreč postal že pojem oz bolje rečeno zguljena fraza forum-a : SONČEK = GOLF 2 D

LP

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To apr 03, 2007 12:36 pm

Moja bivsa se tudi prodaja:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1340387

Sicer mi je po eni strani zal, da sem jo prodal. Ce bi bil vsaj kaksen posten Alfa servis, bi jo verjetno se imel. Vsekakor pa, ce bi bila diesel ;)

Zdej:

Slika

Pa prej:

http://www.avtomobilizem.com/modules/carshow/car_detail.php?car_id=7346

Pa zjutraj se peljem v sluzbo in me na obvoznici prehiti ravno ena taka (ni bila spuscena in brez temnih sip) in mene kr... matr je lepa :oops:

LP
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To apr 03, 2007 5:25 pm

fiatpowered je napisal/-a:Na prvi sliki ima še lepo barvo medtem ko na drugi ima že čist zbledelo Daj povej kolk je imel kilometrov ko je šel od tebe

Milim, da jih je imel 140 tkm, sam je bi sprednji odbijač mal počen cca 10 cm no na tukajšnji sliki se tega ne vidi ne na prvi ne na drugi.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To apr 03, 2007 5:37 pm

sam tko glupo temo lohk pa samo ti odpreš :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 35 gostov