ovinkar je napisal/-a:Čez 1 mesec mi poteče registracija Golf 2 diesel. Zaradi slabega pleha ne bom več podaljšal...
Razmišljam da bi kupil golf 3 bencinar in v njega vgradil dizel motor od golf 2.
Zanima me:
- stroški zamenjave mašine
- ali klima od golfa 3 paše na mašino golf 2
- kje in kakšni so stroški legaliziranja predelave
- ostali stroški ali stvari, ki ne vem za njih?
Sem iz Bele krajine
LP
AXioN je napisal/-a:soncek spet si pameten.
mk3 1.9d
4.3 relacija
6.5 mesto
mk2 1.6d
4.8 relacija
6.3 mesto
kje je tukaj liter porabe vec?
vuko87 je napisal/-a:Pa tud ce bi bla poraba za en liter vecja (ceprov NI ) je vseen 100x bol met golfa 3 kokr dvojko.Pr trojki bos se dobu neki opreme zravn,bolj varen avto je,vizualno lepsi,pa tud delov za trojko dobis kokr hocs tko da je moj glas definitivno gre da kups golfa 3 dizel,naredis en u izi servis in sam tankas in se vozs
Golf 2 pijejo isto al jih goniš al pa ne morda za 0,3 litra razlike, spet dokazano imel dva golfa
sonček je napisal/-a: delno imaš prav delno pa tud ne slišal sem od drugih, da trojke pijejo od 6-7l/100km, če delaš servise sam doma če pa pelješ na uradni servis pa ti priključju na aparate in neki naredi da potem porabi manj cca 5l. Dokazano kot še bolj trden dokaz, brat si je kupil pred kratkim golf 3 diesel navaden motorl.97 in mu pije 6-7l mu je pa rekel na servisu, da je potrebno motor prključit na tester.
AXioN je napisal/-a:sonček je napisal/-a: delno imaš prav delno pa tud ne slišal sem od drugih, da trojke pijejo od 6-7l/100km, če delaš servise sam doma če pa pelješ na uradni servis pa ti priključju na aparate in neki naredi da potem porabi manj cca 5l. Dokazano kot še bolj trden dokaz, brat si je kupil pred kratkim golf 3 diesel navaden motorl.97 in mu pije 6-7l mu je pa rekel na servisu, da je potrebno motor prključit na tester.
Mislim kake izjave. Tebe kaj boli ko razmisljas?
Najbrz niti tega ne ves da ima mk3 dva atmosferska dizla, ce ima tvoj brat "tezko" nogo in neservisiran avto, tako kot zahteva proizvajalec, ne bi bilo cudno ce bi mu pil 10litrov.
Tvoje izjave na forumu so hujse kot besede preprodajcev pod lipco v ljubljani. Kretenizem na vrhuncu.
AXioN je napisal/-a:Stari tebe mora tko bolet.
Sam si odgovoril na svoj problem.
Kaksnih 1300kg, tolko ima vr6 syncro, ma cisto prevec odvecne teze, in to z vso dodatno opremo in vsem tekocinam tehta 1360kg, kaj sele navaden dizel s servo volanom, se mi tud podatka ne da poiskat.
Bom razlozill, kot sem ze prej omenil, da ima golf mk3 diesel dva motorja, .
1Y (11.91-02.99) z verteiler einšpricom, se pravi mehanski vbriz, ki deluje na podoben nacin kot pri tvoji prezgani in pregniti dvojki dizel, ki si jo prodal eno leto nazaj.
AEY (07.95-02.99) z sdi (standard diesel injection) vbrizgom, se pravi z elektronskim vbrizgom, ki ga je potrabno vcasih nastaviti z vag-com pri uradnem serviserju.
Pa naj se za konec povem, ne nimam vedno prav, ampak takrat pa ko vem da imam prav, me pa ne bos ti j.... v glavo, ok?
Maxx je napisal/-a:Sonček obstajala sta dva tipa vbrizga.Monotronik in pa več tockovni vbrizg, oba ajnšpric
Po forumu brska: Google [Bot] in 34 gostov