Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Kako pogosto odstopite prednost drugemu in ali pozdravite?

Napisal/-a svizc Ne apr 15, 2007 11:51 am

Skos me je zanimal kaksni tipi cloveka ste tukej na forumu, pa bom kr zase povedu. Recimo kje v naselju da je ful ozka cesta, tko da ni moznosti da se 2 avtomobila srecata, ali odstopite prednost vozilu ki prihaja iz nasprotne smeri tko da v rikverc zapeljete h komu na dvorisce, al pa da se mu na kakrsen koli nacin umaknete da gre vozilo mimo vas. Zanima me tud ce se vozilu odmaknete pa da vam on pomaha oz. zablenda v znak zahvale(ce lahko temu tko recem) da ste se mu odmaknili, ali pomahate nazaj oz. odzdravite. In ce vam katero drugo vozilo da prednost, ali pozdravite z dvigom roke oz. z blendom v zahvalo.
Ker zadne case gruntam da je vedno vec "nekulturnih ljudi" ki naprimer v ozki ulici ali pa na delu cestisca ki je zelo ozko silijo dobesedno v tebe, tako da se mu se odmaknit ne mores, al pa potem ce mu odstopis prednost da te ne pozdravi. To je zame nekulturnost voznikov, sploh sva mela velikrat debato z instruktorjem v avtosoli glede tega, da je folk zadne case vedno bol nekulturen. Sploh osebno mi grejo velikrat v nos kksne zenske, pri kateri se truds da ji das prednost, potem pa pride mim tebe in te se grdo pogleda, kot da si nevem kaj naredu. Jest osebno vedno pozdravm ce mi da prednost, in tud odzdravm tistmu ki mi pomaha kateremu sm dau prednost. Kdr je sansa da se umaknem, se vedno, kdr je pa zajebana situacija da se prakticno nemores na noben nacin, takrat se pa ne, ker se tudi veliko ostalih nebi(se more pac drugo vozilo, tukaj ni debate). Zdej me zanima kaksen tip cloveka ste v takih primerih.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne apr 15, 2007 12:02 pm

Če vidim,da se pri srečanju ne bo izšlo se raje umaknem na stran in ustavim(mi je škoda avta,da bi ga čohal ob druga vozila,pa če bom počakal 10 sec,tudi ne bom nič zamudil).Če me kdo pozdravi,jasno pozdravim nazaj.Če me kdo spusti,pa mu dam vse 4 žmigavce ali pa pozdrav v vzvratno ogledalo.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne apr 15, 2007 12:03 pm

na ozki ulici če vidim da se da grem mimo z nezmanjšano hitrostjo.če pa se morem umikat pa je več varjant.če mam jz za it bolj daleč za se umaknit se ziher ne bom. če pa tip še dodatno sili pa sploh.drugače mi ni problem se umaknit.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne apr 15, 2007 12:03 pm

meni se ponavadi vsi umaknejo na bankino. :wink:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne apr 15, 2007 12:06 pm

Scena je da je takega folka ki NE odzdravi vedno vec, takega ki pa se ne umika ob primerni situaciji pa isto. Moja mt je pred leti avto tko podrsala ob eno drevje ko se je hotla nekomu drugemu odmaknit. To da pozdravim mi je verjetno prislo v kri od fotra, ker on vedno pozdravi avto ki mu odstopi prednost, kar je po moje zelo fer, samo polovico ne dela tega, nazalost. Z pozdravi vsaj malo nakazes spostovanja do nasprotnega vozila ce ze ne drugega za moje pojme :roll:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 15, 2007 12:09 pm

večinoma dam prednošt,pozdravim pa čisto vsakega ,če se srečujeva na oski cesti ali ulici 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne apr 15, 2007 12:10 pm

Falco' je napisal/-a:meni se ponavadi vsi umaknejo na bankino. :wink:

Se vozs z ferrarijem al z hummerjem? Hehe :lol: :lol: :D

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne apr 15, 2007 12:14 pm

V taksnih situacijah se ponavadi vedno skusam umakniti jaz, ker nikoli ne ves s kaksnim "nesposobnim" voznikov v nasproti vozecem avtomobilu imas opravka. Nekateri kar rinejo naprej, tako da ti se bolj otezujejo umikanje! Sicer se pa ze nekako na dalec vidi ce se ti kdo misli umakniti ali ne ... Jest osebno ponavadi ze ob pogledu na voznika vem, ce bo upocasnil in se skusal umakniti, ali pa bo le brezglavo rinil naprej in te zraven se grdo gledal. Takim pac ni pomoci!

Osebno se vedno zahvalim nekomu, ki se mi je umaknil, me spustil na cesto .... ampak na zalost smo mi "zahvaljevalci" vedno bolj v manjsini :?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne apr 15, 2007 12:16 pm

Ker se dostkrat vozim po precej ozkih cestah sem se precej dobro navadil, da je treba puščati prednost tako, da dostikrat tako reagiram tudi, ko je treba kakšnega spustiti s stranske ceste.

Seveda se vsakemu zahvalim, če spusti mene. Je pa res tisto kar pravi Svizc, da največji egoizem doživljam s strani žensk (ne glede na starost) in če me kdaj katera spusti najprej pomislim le kateri preznik se je zgodil. Tako da drage dame in dekleta, dejte še malo naokrog pogledat - niste same in edine na cesti in odstranite si tiste plašnice z oči pa pogljte tudi levo in desno. Da ne bo pomote to velja tudi za moške, ker iz nekaterih kar bruha egoizem. ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne apr 15, 2007 12:16 pm

Perica je napisal/-a:Osebno se vedno zahvalim nekomu, ki se mi je umaknil, me spustil na cesto .... ampak na zalost smo mi "zahvaljevalci" vedno bolj v manjsini :?

Sej to je dones najvecji problem in to grem men velikrat v nos :shock:

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne apr 15, 2007 12:17 pm

Odvisno na strani koga je ovira. Načeloma se mi pa ni problem umaknit, če imam blizu se kam za umaknit.
Enkrat sva se z enim modelom srečala v ozki ulčici. In se oba umakneva. Pa jaz čakam. On čaka. Pa jaz speljem počasi. On spelje počasi. Se spet oba ustaviva. Jaz poblendam, pa on še ne spelje takoj in zato jaz speljem. In on ravno takrat tudi spelje. Pa on meni poblenda, jaz malo počakam in speljem in on spet tudi spelje počasi. In spet globoko razmišljava o tej nerešljivi situaciji :D . Na koncu je bil on že malo bližje sredini ceste tako da sem ga le počakal in ko se peljeva en mimo drugega se oba reživa :D . Lepše začeti dan tako, kakor da koga izsiliš.
Z roko pa tudi vedno pomaham, če me kdo spusti.
Moti me edino kdaj, kadar folk spušča ljudi čeprav ima npr. za seboj le še en ali dva avtomobila sicer pa prazno cesto. In potem se moramo vsi ustaviti namesto, da bi pustil tistega, ki čaka na vključitev, čakati še 4 sekunde.

djgregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a djgregy Ne apr 15, 2007 12:18 pm

če je le možnost se umaknem, in odzdravim če je voznik kulturen in naredi nekaj da se mi zahvali.
opažam pa da je vse več ljudi ki ne spuščajo kombijev, kamionov če se priključujejo na cesto, vem da imajo prednost pa vseeno.
nekoga takega bi rad dal za en dan v mojo službo ( voznik kombija ) pa verjamem da bi začel spuščati kamoine in kombije pred sabo.
pa izsiljevanje voznikov avtomobilov.....svoja zgodba
mitsubishi colt C50 l.90 1.3 12V, skoda favorit pick up l.92 1.3 8V

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne apr 15, 2007 12:28 pm

milim da to temelji na kulturi voznika v glavi, če je neki frajerček in glup v glavo valda da se ti ne bo umaknil niti za centi...

sicer meni se ponavadi ne, ker vedno naletim na višjo klaso avta, katerih pričakujm že da se ne bo umaknil nekemu unotu tako, da rajši počakam!

Sicer pa če vidim , da je gužva in, da iz stranske ceste neučakano čaka kak avto mu dam prednost naj izpelje na glavno cesto...

Mislim, da kultura voznika bi lahko bila kaznovana oz. nagrajena... bi bilo lepše za videt...

Sicer pa 100 ludi 100 drugačnih mnenj in kultur... Vozite po predpisih in kdaj pa kdaj se tudi zahvalite, kakšnemu prijaznemu oz. bolj kulturnemu vozniku...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Ne apr 15, 2007 12:30 pm

jaz osebno pozdravljam v večini primerou ko je to potrebno - recimo: ko nekdo iz nasprotnega pasa zavre celo kolono (pa če tudi se komaj premika), da ti da prednost da zaviješ levo, ker tak človek ve kaj pomeni narediti promet tekoč. v takih primerih tudi sam ponavadi puščam prednost vozilu ki zavija levo, izjemoma so primeri ko vozim zadnji v koloni - bo pa že počakal še pol sekunde ;)
ne pozdravljam pa v primerih ko zakon določa da te mora nekdo spustiti, recimo zadrga efekt. izjema so redki primeri, ampak se trenutno ne spomnem situacije.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne apr 15, 2007 12:36 pm

js osebno prepustim prednost, ce je situacjia taka
sm meu primer, k so ozkem predelu mesta cakali 4- šleparji, ker so se pac ustavli, usi ostali so se pa peljali, pa so ze lep cas spuscali avte mimo, lepo upocasnim in poblendam šoferju da lahko pelje, spustim use 4 mimo, usi 4-je se mi zahvalijo - pomahajo.

meni se tistih 20 sec. ni nikjer poznalo, sam je pa cool, bit mal human voznik :D

Uporabniški avatar
Leonardo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Leonardo Ne apr 15, 2007 12:38 pm

pozdravljam velikokrat, komu ki ima narobe naštimane luči še prevečkrat
ker me pač to izredno moti.
prednost pogosto dajem, recimo ko je gužva in ko se nekdo muči vključit ipd.
ko pa na ozki cesti nekdo drvi, z nekim sranjem velikim ali malem in se dela frajerja
in vozi po moji strani, a.k.a tudi poznani veliki dirkači k dirkajo tako da ovinke
sekajo in ne delajo čiste linije in vozijo po moji strani, se tudi jaz nimam razloga odmikat
preveč sm uložu u svoj avto da bi se v ozki ulici nastavljal na bankino..

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne apr 15, 2007 1:13 pm

Ne odstopam zmeraj prednosti drugim , če sem na prednosti grem naprej, če je gužva in drugi voznik ne more se vkljulit v promet ga spustim, skoraj nikol še nisem trobil po nepotrebnem pa tud če je en malce zbegan na cesti, previden sem na smerokaze.....kaj nej še rečem kot samo to kukr je pač situacija
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne apr 15, 2007 2:35 pm

Ker v službi vozim kombija in sem veliko na cesti veliko krat odstopim prednost ali pozdravim ali se kakemu večinoma tovornjakaru zahvalim saj pričakujem od drugih udeležencev kaj podobnega!
Ampak žal je večji del naših slo šoferjev zelo nesposobnih za vozniško dovoljenje!
Make my day

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne apr 15, 2007 2:43 pm

evo, glih se vrnu iz ene male nedeljske voznje, kot sem ze prej omenu, se izmaknem, rad pozdravljam, spustim na cesto.....samo sm pa tut zdele meu sreco, da nisem iz ceste zapeljal, ker so se mi iz nasprotne strani pripeljali trije motoristi po enem pasu :? , tut sam mam rad motorje, pa ceprav ga nimam....se mi ni zdelo prau nc fajn, da sm cvikno ko pes.....

cim manj tega, pa bo cool 8) ...lepo voznjo usem !! :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne apr 15, 2007 3:49 pm

če je le možno to nardit, nardim. Pa tud npr. če nasprot en avto hoče levo (se prav z moje strani desno), pa če ma on za sabo kolono, jst pa tud, ponavad tud spustim, da un ne dela nepotrebne gužve. Kar pa najbolj sovražm pr voznikih, je pa to, da krneki rinejo v križišče in s tem zabašejo križišče, ko majo pa uni na stranskih cestah zeleno, pa nben ne more mem.. Kot da bi blo tok težko počakat pred križiščem (pa tud če je treba še minutko počakat na rdeči).

Sicer pa opažam, da folk, k nima ne vem kok vredne stvari, prov boli ku.ac, kko se izide.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov