Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

parkiranje na zelenici

Napisal/-a adamovc Po apr 23, 2007 10:35 am

Pozdravljeni!

Imam en manjši problem, ki pa mi gre vedno bolj na živce. Med določenimi sosedi in njihovimi obiskovalci se je razpasla navada, da parkirajo svoje avtomobile (tisti, ki imajo več kot dva avta na stanovanje, kot je bilo v osnovi predvideno) na občinski zelenici, ki se drži mojega vrta (ločeno s prepustno ograjo), dva metra od okna moje spalnice in dnevne sobe. Zelenica je velika kakšnih 15X5 metrov in je edini javni zeleni prostor v naselju, ki je polno majhnih otrok. Alternativna možnost za parkiranje je oddaljena dobrih 20 metrov na drugi strani glavne ceste na pesku ob asfaltirani ulici, ki pelje v gozd. Prosim za nasvet, kako bi na kulturen in malce šaljiv način spremenil navade ljudi, ker samo lepa beseda ni pomagala, saj so celo začeli lobirati na občini, da bi jim zelenico spremenili v parkirišča. V kratkem razgovoru z njimi sem ugotovil, da je v glavah ljudi še vedno močno zakoreninjeno prepričanje, da je njihova osnovna človekova pravica, da parkirajo čim bližje svojemu cilju, ne glede na posledice.

Ima kdo mogoče kakšen vzorec dopisa v stilu "parkirani butci" za obesit jim na šipo, mogoče pa se jim kaj spremeni v glavi, ker takoj še ne bi rad klicaril občinskih redarjev.

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Po apr 23, 2007 10:40 am

če je občinsko ozemlje, bo že občina poskrbela za to...
Najlepše šele pride. :)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po apr 23, 2007 10:43 am

Jaz ti lahko povem samo svoje izkušnje s tistimi, ki vozijo prehitro mimo naše hiše (od ceste oddaljena 3 m, 15 majhnih otrok v bližini, omejitev v našem naselju je pa 40 km/h - pa že to je čisto preveč glede na vse ovinke, nepregledno cesto in na to, da se dva avta ne moreta srečat).
Jaz in še ena soseda sva osebno ustavili vsakega divjaka, na katerega sva naleteli, in se prijazno ter kulturno pomenili z njimi. Eden je sicer pobesnel (ga je še danes sram, ker je čisto slučajno njegova nečakinja sošolka moje hčerke, samo tega pač takrat ni vedel), vozi pa kulturneje. Eden je rekel, da ne zna voziti počasi (starejši tip, in to ga pogosto tepe, ker ima stalno ene butaste karambole, očitno še ni izračunal, da je s temi heci izgubil bistveno več časa, kot bi ga, če bi vozil normalno), drugi pa so vzeli na znanje. Zdaj sta se pojavila dva nova modra dirkača in ju bo treba malo opozorit.
Listek je listek, prebereš al pa ne, po mojem te bo samo kdo prišel nazmerjat, ker bodo dotični te listke gladko vrgli na tla. Jaz bi lepo enega po enega na štiri oči obdelala.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Po apr 23, 2007 10:49 am

aha...najbolj da se pogovorš z njimi-tistimi k parkirajo na zelenici, če te tako moti....jz tut kdaj kakim sosedom zatežim zarad prehitre vožnje, parkiranja....ok eni me poslušajo pa mal počasnej vozjo....drugače pa nevem, težka je to, ker ljudje so zdj mal čudni...lahk pa tut redarje takoj pokličeš....tvoja stvar!!!
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 23, 2007 5:40 pm

tut za kake ležeče boš čaku če boš dal prošnjo...ne daleč stran od mene je sosed dal prošnjo( pred 15letam) za ležeče, ker je blo glih tako obdobje se je tam nabral okol 5 otrok, ki s(m)o čez tisto cesto veselo skakal od ene hiše do druge...srečo s(m)o mel da se ob igranju ni nam kaj naredl...sedaj ko smo vsi že polnoletni pa so postavli ležeče policaje...tam naokol ni več otrok...je pa prav da so, ker je grd nepregledni ovine...

žmiguc
Nov uporabnik

Napisal/-a žmiguc Po apr 23, 2007 5:59 pm

Nekaj podobnega so pr nas nekoč talal za brisalce ...

"Imate zelo lep avto,
verjetno znate tudi voziti
in morda celo vozniško dovoljenje,
VENDAR O PARKIRANJU NIMATE POJMA!"

LP

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po apr 23, 2007 6:02 pm

žmiguc je napisal/-a:Nekaj podobnega so pr nas nekoč talal za brisalce ...

"Imate zelo lep avto,
verjetno znate tudi voziti
in morda celo vozniško dovoljenje,
VENDAR O PARKIRANJU NIMATE POJMA!"

LP

lepa gesta :P pametnim zaleže
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Po apr 23, 2007 10:38 pm

Jaz pa tudi razmišljam, da bi začel deliti trapasto parkiranim avtomobilom rdeče kartone.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 24, 2007 3:59 pm

kaj pa lahk nardiš,nč! če imaš zelo veliko denarja in veliko živcev lahko ukrepaš in sprožiš kak postopek ali dva :D ampak to ne bo zaleglo, zakaj? ker je taka navada ljudi, ki živijo zravn tebe....lahk na šaljiv način uprizoriš recimo ptičje iztrebke z kako belo snovjo ki se hitro strdi ampak s tem nesmeš poškodovati avtomobila-barve....pa kdo ve mogoče bodo siti čiščenja avta in posledično umaknili avto od tam......

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To apr 24, 2007 4:03 pm

ja tale je dobra :) hehe! ja pa občina nč ne ukrepa? če jo to edina površina na kateri se lahko otrocijo igrajo?
Citroen C5 2.0 hdi Break :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov