Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

še vzrok zakaj smo živčni na cesti

Napisal/-a myster Ne maj 06, 2007 8:59 pm

živčni na cesti smo lahko zaradi večih stvari.nekatere so se že pojavlale na A.com, ampak ko sm se pogovarju s stricem, ki je policaj je povedu da so firme avtov najbolj zasrale s računalniki, ki kažejoTRENUTNO PORABO.šprarajo bencin/dizl, pa so opazli, da bo avto imel najmanšo porabo ko se bojo peljali v 4.prestavi, skor pod štangasom=slabih 70km/h. "preveč" gledajo v ta računalnik in da v mestih ko bi ti (mogu) lahko mal bol na gas stopil ga čist šparajo, ker računalnik potem kr naenkrat kaže 25l/100km, ker pospešuje prehitro.namesto da bi spelali kot se treba (ni glih treba da se guma kuri), pa speljujejo kot en polno naložen šlepar.takih primerov je vedn več na cesti in me zelo moti.nič ne rečem če pela po omejitvah, zelo me pa moti ko pr omejitvi 90 pela 60-70, cesta pa lepo ravna.ne vem no, zakaj policaji tud takih ne ustavijo, da bi jih mal v strah vzeli

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Re: še vzrok zakaj smo živčni na cesti

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 9:05 pm

myster je napisal/-a:...speljujejo kot en polno naložen šlepar.takih primerov je vedn več...

Mene to počasno speljevanje, zgoraj lepo opisano, najbolj razjezi. Zelena luč je zaradi teh osebkov veliko krajša.

myster je napisal/-a:...ne vem no, zakaj policaji tud takih ne ustavijo, da bi jih mal v strah vzeli

Bi pa vprašal tega strica policaja.

.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne maj 06, 2007 9:16 pm

čim vidim da je nekaj nesposobnega in prepočasnega za valonam se obesim na trobljo! med temi spadajo italjani, hrvati (PU) in ženske. če pa je italjanka za volanom je še toliko slabše. no, mene to živcira!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: še vzrok zakaj smo živčni na cesti

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 06, 2007 9:22 pm

myster je napisal/-a:živčni na cesti smo lahko zaradi večih stvari.nekatere so se že pojavlale na A.com, ampak ko sm se pogovarju s stricem, ki je policaj je povedu da so firme avtov najbolj zasrale s računalniki, ki kažejoTRENUTNO PORABO.

Zaradi tega pa sem jaz nehal gledat ta podatek na BC.

Je pa tudi res, da nobenemu pred sabo ne trobim, ne glede na njegov način vožnje. Še posebej pa tujcem ne. Enostavno jih prehitim ob prvi priložnosti.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 9:32 pm

jst sm včasih ful gledu na to, a bo spelu hitr al ne itd.........v glavnem mi je vseen kdo kako speljuje, ker če hočem nekam pridt grem malo prej od doma in to je to, ne pa zadnjo minuto kot "nekateri" in zato divjajo po cesti da bi ja prišli na cilj, a ni tako?

res da nekateri malo bol počasi speljujejo ampak morte se zavedat da nekateri nimajo močnih avtov, da se nekateri bojijo pritisnt na gas, da nekateri nočejo ker hočejo avto šparat itd.......

v glavnem jst tud včasih počas včasih pa hit speljem, odvisn od dneva in razpoloženja

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 9:40 pm

adis je napisal/-a:...res da nekateri malo bol počasi speljujejo ampak morte se zavedat da nekateri nimajo močnih avtov, da se nekateri bojijo pritisnt na gas, da nekateri nočejo ker hočejo avto šparat itd.......

v glavnem jst tud včasih počas včasih pa hit speljem, odvisn od dneva in razpoloženja

Ta z močnimi avti je mimo, pač ne pritisnejo gasa. Če ga nočejo pritiskat, naj bojo doma in se naj pod standgasom vozijo po dvorišču, če pa se hočejo vozit po cesti, pa bo treba tu pa tam ob speljevanju dat gas.

Vsak avto potegne dovolj, še preveč, samo gas je treba dat.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 06, 2007 9:41 pm

adis je napisal/-a:jst sm včasih ful gledu na to, a bo spelu hitr al ne itd.........v glavnem mi je vseen kdo kako speljuje, ker če hočem nekam pridt grem malo prej od doma in to je to, ne pa zadnjo minuto kot "nekateri" in zato divjajo po cesti da bi ja prišli na cilj, a ni tako?

res da nekateri malo bol počasi speljujejo ampak morte se zavedat da nekateri nimajo močnih avtov, da se nekateri bojijo pritisnt na gas, da nekateri nočejo ker hočejo avto šparat itd.......

WORD! :tomidelej:

Dejansko živčni največkrat postanemo zaradi sebe, ker si nek gnev sami kuhamo v sebi, ne zaradi drugih.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne maj 06, 2007 9:51 pm

sebaveh je napisal/-a:
adis je napisal/-a:jst sm včasih ful gledu na to, a bo spelu hitr al ne itd.........v glavnem mi je vseen kdo kako speljuje, ker če hočem nekam pridt grem malo prej od doma in to je to, ne pa zadnjo minuto kot "nekateri" in zato divjajo po cesti da bi ja prišli na cilj, a ni tako?

WORD! :tomidelej:

Dejansko živčni največkrat postanemo zaradi sebe, ker si nek gnev sami kuhamo v sebi, ne zaradi drugih.

res je. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 9:58 pm

Ne, je problem v tem, da eni vidijo v prometu samo sebe. Nekateri to požrejo, nekateri trobijo,... Ne pa govorit, da je problem v tistih, ki vozijo za temi nesposobneži za volanom.

Najprej ustavijo dve dolžini avtomobila za vozilom pred sabo, potem ko se prižge zelena luč in začnejo drugi speljevat, ti še kar stojijo in šele nato, ko je že odpeljal tisti pred njimi, se oni pripravijo, prešaltajo prestavo in zapeljejo do rdečega semaforja.

To je primer čiste nesposobnosti za vožnjo in pitja živcev ostalim udeležencem. Se pa potem dogajajo tudi razna prehitevanja na nepreglednih odsekih, ker je človek že čisto na koncu z živci, ko vozi za temi bedaki. Si mislim, da ko se ta "podivjani" zabije, bi najraje stopil iz avta in razbil tega počasneža, če bi lahko.

Največkrat je tako, da potem ta "zaviralec prometa" pametuje o tem, kako je nekdo za njim bil cel čas nestrpen, je trobil, nato pa še prehiteval v ovinku in da je prav, da se mu je to zgodilo. Ponavadi so ti zaviralci prepametni EGO.ji, ki takrat, ko vidijo da nekomu ne paše njihov počasen slog vožnje, iz provokacije, pa čeprav se čudno sliši, peljejo tam ko je omejitev 50kmh, 40kmh in si mislijo, "kdo je zdaj car?"

Veliko preveč se forsira ljudi, da je potrebno v prometu POČASI. To ni res. Potrebno se je prilagoditi tempu prometa in voziti po omejitvah. Sedaj pa se s tem "počasi" vsem že toliko soli pamet, da vozijo vsi pod omejitvami in si mislijo, dokler ni preko, je vse kul.

Sam speljuje pol ure, ni naredil nič narobe, ko pa vidi nekoga, ki v križišču ali pri semaforju potegne, je pa vse narobe --> glej ga divjaka!!

.
Zadnjič spremenil traktor TDI, dne Ne maj 06, 2007 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne maj 06, 2007 10:03 pm

men je všeč vrsta junakov, k zavijajo v ovink tud po 10(sek)..5s že zmanjšuje 5 pa porab za vrtenje volana :lol:

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne maj 06, 2007 10:07 pm

men osebno gre to jajcanje na semaforju tud zlo na žulj, ampak taki osebki bodo vedno obstajal, to so pač ljudje k se enkrat v življenju niso obrnl okol sebe, in svojo ignoranco do okolja izražajo vsepovsod, vidmo jih u trgovini, na črpalki u vrsti,... u bistvu povsod kjer so vrste, in kot zanalašč (iz našega zornega kota) zavlačujejo, se obotavljajo, niso prpravljeni,...oni so pa mrtvohladni in se u bistvu SPLOH NE ZAVEDAJO kolk motjo okolco s svojo glupostjo, in to me najbolj razpička! In ko sem u avtu sm se mogu prou naučit da se kontroliram ko vidim tak osebek pred mano, drgače bi danes bil že za v "institution" ker bi se mi odpičkorijal vsakih 100 metrov

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 10:19 pm

aja, moj sosed je že dobil kazen za počasno vožnjo BTW :D :D :D smeha je bilo vsepovsod zarad tega

to da smo mi živčni je pa zarad tega ker si dovolimo da nam pride to do živega, jst sm samo živčen takrat ko res zagusti in to sem živčen po svoji napaki ker si to dovolim da to pride meni do živega.....drugače pa mormo bit v vožnji sproščeni ne pa na trnih

jst če vidm koga da neki sil ker mu nepaše moj način vožnje da npr. vozim po omejitvi naj me prehiti pa je mi ni problem se mal vstran postavt da mu dam plac da gre mimo....
samo če pride temu k me je prehitel avto čelno jst bremzu nebom da se postav pred mano

preveč se obremenjujemo z drugimi namesto da bi sami uživali v vožnji

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 06, 2007 10:22 pm

traktor TDI je napisal/-a:Ne, je problem v tem, da eni vidijo v prometu samo sebe. Nekateri to požrejo, nekateri trobijo,... Ne pa govorit, da je problem v tistih, ki vozijo za temi nesposobneži za volanom.

Najprej ustavijo dve dolžini avtomobila za vozilom pred sabo, potem ko se prižge zelena luč in začnejo drugi speljevat, ti še kar stojijo in šele nato, ko je že odpeljal tisti pred njimi, se oni pripravijo, prešaltajo prestavo in zapeljejo do rdečega semaforja.

To je primer čiste nesposobnosti za vožnjo in pitja živcev ostalim udeležencem. Se pa potem dogajajo tudi razna prehitevanja na nepreglednih odsekih, ker je človek že čisto na koncu z živci, ko vozi za temi bedaki. Si mislim, da ko se ta "podivjani" zabije, bi najraje stopil iz avta in razbil tega počasneža, če bi lahko.

Največkrat je tako, da potem ta "zaviralec prometa" pametuje o tem, kako je nekdo za njim bil cel čas nestrpen, je trobil, nato pa še prehiteval v ovinku in da je prav, da se mu je to zgodilo. Ponavadi so ti zaviralci prepametni EGO.ji, ki takrat, ko vidijo da nekomu ne paše njihov počasen slog vožnje, iz provokacije, pa čeprav se čudno sliši, peljejo tam ko je omejitev 50kmh, 40kmh in si mislijo, "kdo je zdaj car?"

Veliko preveč se forsira ljudi, da je potrebno v prometu POČASI. To ni res. Potrebno se je prilagoditi tempu prometa in voziti po omejitvah. Sedaj pa se s tem "počasi" vsem že toliko soli pamet, da vozijo vsi pod omejitvami in si mislijo, dokler ni preko, je vse kul.

Sam speljuje pol ure, ni naredil nič narobe, ko pa vidi nekoga, ki v križišču ali pri semaforju potegne, je pa vse narobe --> glej ga divjaka!!

Word! :!:

.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Ne maj 06, 2007 10:23 pm

hehe word.

najbolj zanimiv mi je bil dogodek, ko je kolega ko sva se peljala domov iz mb ja
potrobil ženski saj smo stali v koloni in je blo do semaforja 30 m fraj ter zelena luč
ona pa kar stala. Je začela krilit po avtu in nama kazat nazaj da sma nora.
Sledil je še beeeep. Ko se je ženska le premaknola.

Seveda po polžje počasno in z namero da se prižge rdeča luč da midva ne boma
mogla skozi semaforje. Slednje je tudi izvedla in peljala skozi križišče pri RDEČI
luči.

Taki vozniki so za travnik ne pa na cesto.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 06, 2007 10:27 pm

Pa to se tut na AC dogaja. Jst se po AC zmeri peljem nekje do 120 (mi ni fora tiščat ga po AC, za to so ovinki) ob prehitevanju do 150 pa potem nazaj na 120 pa lepo dalje.

Torej, se lepo peljem 115 in gre en Passat TDI mimo. Me pač BK če gre mimo.
Potem se pa samo čudim in še kar čudim ko pride klanec in začnem jst tega Passata dohitevat z mojo nespremenjeno hitrostjo. Ga prehitim in peljem dalje. Na ravnini pa Passat spet mimo mene. In lej ga hudiča na naslednjem klancu je naredu isto. Budalo j**e sam sebe v glavo zarad pol litra nafte in ga noče v klanc prtisnt da bi se peljal s konstantno hitrostjo. To že za v živalski vr ni.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Ne maj 06, 2007 10:27 pm

men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Ne maj 06, 2007 10:29 pm

btw ni mi jasn zakaj folk trobi nam ki imamo bolj nizke avte in se malo bolj vlečemo čez ležeče policaje... pa kaj a ne vidš da ne morem hitrej? itak se pa če mi kdo potrobi na sred ležečga ustavim... prov mu je... pa naj čaka... :roll: :D

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Ne maj 06, 2007 10:30 pm

DoubleG je napisal/-a:men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

kamikaze :lol: nevejo zakaj je pospešvaln pas... tako kot pol folka ne ve da se zavera na zaviralnem pasu ne pa že na voznem pasu... :lol:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne maj 06, 2007 10:36 pm

roki125 je napisal/-a:btw ni mi jasn zakaj folk trobi nam ki imamo bolj nizke avte in se malo bolj vlečemo čez ležeče policaje... pa kaj a ne vidš da ne morem hitrej? itak se pa če mi kdo potrobi na sred ležečga ustavim... prov mu je... pa naj čaka... :roll: :D

sem imel take težave pri prejšnjem avtomobilu, ko je šlo v prvi komaj, zdaj nasrečo lahko grem komot v 2. prestavi čez. :D
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 10:40 pm

adis je napisal/-a:aja, moj sosed je že dobil kazen za počasno vožnjo BTW :D :D :D smeha je bilo vsepovsod zarad tega

to da smo mi živčni je pa zarad tega ker si dovolimo da nam pride to do živega, jst sm samo živčen takrat ko res zagusti in to sem živčen po svoji napaki ker si to dovolim da to pride meni do živega.....drugače pa mormo bit v vožnji sproščeni ne pa na trnih

jst če vidm koga da neki sil ker mu nepaše moj način vožnje da npr. vozim po omejitvi naj me prehiti pa je mi ni problem se mal vstran postavt da mu dam plac da gre mimo....
samo če pride temu k me je prehitel avto čelno jst bremzu nebom da se postav pred mano

preveč se obremenjujemo z drugimi namesto da bi sami uživali
v vožnji

Ti si car! Problem je, da nisi edini.

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov