Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koly
Nov uporabnik

Avtohiša Klemenčič

Napisal/-a Koly Po maj 07, 2007 10:27 am

Nad to avtohišo sem razočaran do konca. Pri njih sem kupil star avto. Prejšnja lastnica je kupila nove gume. Potem pa so jih zamenjali in mi prodali staro robo. Čeprav so zatrjevali, da so gume nove in vozne še komot to poletje.

In zgodilo se je to, da sem na cesti po kateri se vozim že 13 let in točno vem v kateri ovinek je potrebno še bosebelj paziti na mokri cesti (ker se jih je veliko že poškodovalo) zletel ven. Avto lahko samo še odpeljem na odpad. Glede na to, da sem avto pri njih kupil pet dni nazaj, ko se mi je to zgodilo, sem odšel do njih.

Z Klemenčičem v Lj na Tržaški cesti, se ni dalo lepo pogovorit niti malo. Hladnokrvno je zatrjeval, da to on posluša vsak teden. Halooo'! Potem pa očitno res prodaja avte, ki niso za na cesto!!! Da ne govorim kakšno ceno je ponudil za odkup ali pa za popravilo. Da dol padeš.

Mene ne bo več videl!!! Osebno ga jaz ne priporočam, čeprav so prodajalci že kar preveč sluzasti in do konca prijazni. V praksi se pa izkaže za totalne....

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po maj 07, 2007 10:31 am

Lepo da deliš izkušnjo z nami, vsekakor me nebo blizu teh hiše :D

Shket
Nov uporabnik

Napisal/-a Shket Po maj 07, 2007 10:33 am

Avtohiša je kriva ker si ti tak nesposoben da ne znaš presoditi o stanju pnevmatik?

Bravo.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po maj 07, 2007 10:38 am

Shket je napisal/-a:Avtohiša je kriva ker si ti tak nesposoben da ne znaš presoditi o stanju pnevmatik?

Bravo.

točno....in kaj bi lahko on sedaj naredil :?: .....v 5 dneh lahko gume totalno zrabiš...drugi vzrok ja pa tudi zakaj si letel z ovinka :idea: .....

...ma pa res zanima kaj si hotel dobiti od od avtohiše......mogoče nov avto :!:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 07, 2007 11:01 am

Ne razumem naivnosti ljudi, ki kupijo star avto in potem verjamejo vsem zagotovilom v kako brezhibnem stanju so. Ne samo, da ti danes vsak natvezi vse živo, samo da zasluži na tvoj račun, včasih še prodajalci sami ne vedo, kaj prodajajo. Prva stvar, ko kupiš nov avto je, da ga zapelješ na servis, kjer jim zaupaš in prekontroliraš vse, ampak res vse. Gume pa itak lahko preveriš še predno avto prevzameš!

Ta avtohiša je pač taka kot 90% ostalih. Nič novega. Zaradi lasnte neumnosti in naivnosti pa boš moral posledice žal nositi sam.

Koly
Nov uporabnik

Napisal/-a Koly Po maj 07, 2007 11:24 am

Ne bi rekel, da ne znam presoditi o stanju gum. Ne razumem pa, zakaj se gre avtohiša take stvari. Ker na žalost pridejo lahko samo na slab glas. Internet dela čudeže v 21.stoletju. In prav je tako.

p.s. nisem niti pomislil, da bi sedaj mi dali kar nov avto, malo bi lahko bili razumni pri ceni za popravilo oz. da bi prevzeli del odgovornosti nase. Ker avto ni bil vožen niti en teden.

Shket
Nov uporabnik

Napisal/-a Shket Po maj 07, 2007 11:31 am

Kaj dejansko je avtohiša naredila???

Ne razumem kaj hočeš povedati, razen tega da si kupil avto z zrabljenimi pnevmatikami.

Koly
Nov uporabnik

Napisal/-a Koly Po maj 07, 2007 12:27 pm

Zavajala me je pri resničnih podatkih pri nakupu avtomobila. Trdila je, da so gume čisto nove. Kasneje je en kolega, ki se na to bolj zastopi povedal da so gume stare 5 let. Pač vsi se ne zastopimo o vsem. :P In avtohiša nebi smela zavajati kupcev.

Shket
Nov uporabnik

Napisal/-a Shket Po maj 07, 2007 12:36 pm

LOL

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2007 12:46 pm

Sem že večkrat napisal, pa bom za "bistre" glave še enkrat.

Nikoli ne verjemi prodajalcu rabljenega vozila kaj vse je postorjeno na avtu. Če ti je avto všeč mu ceno zbij kolikor se da, pretehtaj, ali se ga splača vzeti in potem je prva stvar, ki jo narediš - odpelješ avto na veliki servis, kjer ti menjajo jermene, vodno pumpo, termostat(nujno - sam ga menjam enkrat na leto, ker mi je lažje dat tistih 10 evrov, kot pa potem 300 za generalko), vse tekočine ter bremze, ter preverijo ostale sklope avtomobila, če je zadeva taka kot mora biti. Potem pa če gume niso dobre, še kupiš nove gume. Če za to nimaš denarja, avta ne kupuj, ampak vzemi raje cenejši avto, tako da boš tak servis lahko naredil.
Cene takih servisov niso drage, še posebej, če sami kupite jermene, napenjalce in vodno pumpo in vse tekočine(za vse skupaj ne pride preko 200 do 250 evrov), ter to odnesete h kakemu mehaniku, ki se na avtomobile dobro spozna, a ima nizke cene dela (samo delo od 60 pa do 100 evrov), original servisi so ponavadi predragi za kaj takega.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2007 12:55 pm

Koly je napisal/-a:Zavajala me je pri resničnih podatkih pri nakupu avtomobila. Trdila je, da so gume čisto nove. Kasneje je en kolega, ki se na to bolj zastopi povedal da so gume stare 5 let. Pač vsi se ne zastopimo o vsem. :P In avtohiša nebi smela zavajati kupcev.

Ali imaš kje na pogodbi napisano, da so gume nove?
Pomoje najbrž ne - ker imaš napisano videno - kupljeno in se nimaš kaj pritoževati.

Midva sva kupila avto pod pogojem, da nama v pogodbo napišejo koliko je garancije na rabljen avto. To se nama je zelo obrestovalo, ko je po prevoženih 460 kilometrih mašina ribnla, polomili sta se odmična in pogonska gred(obe naenkrat - malo čudno ampak...), kar se pri suzukijih rado naredi šele po 250.000km in gonjenju mašine, avto pa naj bi imel samo 140.000. Zaradi aneksa k pogodbi(en mesec garancije) so morali na svoje stroške avto odpeljat iz ljubljane v mursko soboto in popravit avto pa dostavit nazaj. Mašino so kompletno obnovili - nove dihtunge, nova pogonska in nova odmična, ter jermeni, vodna pumpa in napenjalec, tako da imava sedaj zelo dobro obnovljeno mašino. In firma je to korektno napravila, tako da je to plus za njih in tako bom še kdaj pri njih vzel avto.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po maj 07, 2007 1:51 pm

nebivedu, se strinjam s tabo. na pogodbi jasno piše "videno kupljeno". razen če se stranke pri nakupu avta ne zmenijo za garancijo. avtohiša v tem primeru ni bla kriva ampak kupec. sicer pa na vsaki gumi piše kdaj je bila narejena.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2007 1:56 pm

Kupec je v večini primerov sam kriv, ker se ni dobro zmenil.
V primeru da se dobro zmeniš in to spraviš na papir, avtohiša lepo vse porihta in vsako tako slabo oglaševanje utiša. Nobena avtohiša si ne želi slabe reklame.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po maj 07, 2007 1:59 pm

tud če je kupljeno po sistemu videno-kupljeno lahko stvar urejaš na sodišču če maš za to denar. kolko vem je namreč tak, da se lahko sklicuješ na to da nisi te stroke in se na to ne spoznaš + na to da so ti določene zadeve prikrivali.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Po maj 07, 2007 2:29 pm

Če prav razumem ti je prodajalec zatrjeval da so gume nove, v bistvu so bile pa čist uničene? Ko greš v mercator kupovat kruh pa vidiš samo pol hlebca, prodajalka pa zatrjuje da je cel... Komu boš verjel? Svojim očem al prodajalki?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 07, 2007 2:40 pm

Če sem jaz pravilno razumel so bile gume "nove", a pač 5 let stare in zato zanič. TO pa je zavajanje kupca in je kaznivo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Po maj 07, 2007 3:06 pm

Kakor vem se v tem primeru lahko pritožiš če je prodajalec zatrjeval da so gume nove
ubistvu pa niso ble. (saj se da ugotoviti pribljižno starost gum)

Če prav razumem ti je prodajalec zatrjeval da so gume nove, v bistvu so bile pa čist uničene? Ko greš v mercator kupovat kruh pa vidiš samo pol hlebca, prodajalka pa zatrjuje da je cel... Komu boš verjel? Svojim očem al prodajalki?

To ni čist tko kot si ti to predstavljaš, sam sem dobil gume nikoli uporabljene "praktično nove"
samo ker so ble stare cca.5 let se niso čist nič držale ceste.

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po maj 07, 2007 3:19 pm

Hm zanimivo je,da se v tej temi oglašajo sami novi člani,ki so bili registrirani dan ali dva nazaj :D
Drgač pa sožalje za avto ampak mislim,da si si sam kriv.Gume so lahko na videz nove ampak,če si šel kupit rabljen avto bi tui jst pogledal vse sklope avtomobila in tudi DOTter bi se pokakal na prodajalčeve besede konc koncev zj lahko vrjameš zlo redkim prodajalcem.Jst mam zaenkrat eno avtohišo in pri njih je naša familija kupila že 4 avtomobile pa vse tam servisiramo pa to in nekak zaupanje ostaja.
Drgač pa mislim,da prodajalec ni nič kriv,če nisi precenil zmogljivosti avtomobila in z tem tudi kakovost gum.
Vsaka šola nekaj stane tko,da sožalje za avto ampak tko pač je.
Glavn,da tebi ni nič
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po maj 07, 2007 3:33 pm

Zdravo.

Verjamem, da ti je hudo, ko tako kmalu izgubiš avto, ki si si ga verjetno težko kupil. Samo res ne moreš v tem primeru (čeprav vem da te danes nategne vsak ki ima 5 minut časa) kriviti avtohiše. Ti lahko povem iz lastnih izkušenj, ko sem pred približno 10 leti kupoval avto. Vzel sem Škodo in sicer Favorit GLX. Gor so mi dal skoraj nove gume (tako kot tebi) znamke Barum (verjetno gume, v katere je bila škoda obuta ko je bila še nova). So se pa te gume na mokrem tako slabo držale ceste, da če je bila cesta malenkost mokra nisi v klanec sploh mogel speljati (pa ne pretiravam). Sem šel drug dan po nove, tiste sem pa postavil pred kontejner, od kjer so (verjetno res zaradi videza nove gume) že po slabi uri našle novega lastnika - upam da se je z njimi srečno vozil, kot sem se jaz s svojo škodico in novimi gumami. Znamki Barum pa zaradi te izkušnje še danes ne zaupam, pa čeprav slišim od dosti ljudi, da so čisto OK gume.

Lep pozdrav, pa ne se sekirati preveč, saj je samo pleh. Važno, da je glava cela - avtov boš pa verjetno v življenju še dovolj imel.

Simimedi

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po maj 07, 2007 4:08 pm

Avto moraš najprej spoznati in začutiti, šele potem veš kje so njegove meje. Nič ni važno če veš kako se ovinek lahko spelje z mercedesom, če pa sedaj sediš v fičku. Pa ne tega vzet dobesedno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov