Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Ali uporabljate avto sedeže za otroke?

Napisal/-a Ivan36 To maj 08, 2007 5:12 pm

Ali uporablajte varnostne sedeže za otroke za vsako vožnjo ali le poredko in zakaj ne? Večkrat se tako vozim po lj in po Slovenji celo po AC so otroci na sredini med sedeži in ne v varnosnih sedežih eni jih pa sploh nimajo :shock:
Jaz to vedno zahtevam in se splača zadnjič sploh nisem speljal 10min. ker se hčer ni hotela vsesti v varnostni sedež ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To maj 08, 2007 5:44 pm

Ja,
ROEMER KING TS+,
Zelo dober sedež.
Mali je notri vpet kot v letalu a hkrati mu je tudi udobno ker vedno spi kot top, pa še zelo se veseli preden ga sploh posedem notr!
lp

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To maj 08, 2007 6:09 pm

varnostni pasovi ter otroški sedeži so narejeni za varnost v avtu ne za reklamo!otroci morajo biti vedno pripeti v svojih sedežih,brez izgovorov (moj otrok ne trpi pasa,ga žuli in podobno)starši so uzgled svojim otrokom, pri mojih otrocih ni težav s tem
OTROCI morajo bit VEDNO privezani in v primernih sedežih za otroke,ki so po kilogramih in starosti.
tudi sam stalno opozarjam starše ,da pripenjajo otroke in sebe 8)
http://www.amzs.si/?podrocje=369
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To maj 08, 2007 6:46 pm

Vedno, pa čeprav samo za 100m. Tudi pri nas se sploh ne spelje če noče v sedež. Sem pa imel prvega ROMER Baby Safe +, zdej imam pa Maxi Cosi Priori. Pred nakupom vedno pogledam na teste, kako se je sedež obnesel nato pa vzamem tistega z zgornjega dela lestvice.

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To maj 08, 2007 6:46 pm

Pred časom sem videl angleško reklamo za varnost v prometu.
"Popolna" družinica se pelje v avtu, oče vozi, mama sovoznica, hčerkica pa zadaj sedi na sredini. Sonček sije, vsi se smehljajo, milina v bistvu.
Nenadoma se zaletijo.
Oče in mama sta privezana, nič jima ni hudega, hčerkica pa odleti skozi vetrobran, ostane zagozdena v steklu, in ne kaže znakov življenja.

Ko bom imel otroka/e, brez sedeža ne gredo nikamor. Sigurno pa se ne bom pregovarjal 10 minut, še minuto ne.
Nočeš v sedež? Pa kaj še. Debate ni, še posebej glede življensko pomembnih stvari.
Lahko se pregovarjam o kopanju, sladoledu, risankah, o življenju se pa ne mislim pogajati.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To maj 08, 2007 7:17 pm

Včasih mi gre kr težko v glavo, da je komaj 10 let od tega, ko smo mi bli še tamali in kako so nas prevažali okoli. Seveda še takrat ni bilo ne duha ne sluha o takih sedežih kot danes, pa ni praktično nobenega skrbelo za to, pa smo vsi srečno preživeli :shock:
Za druge avte sicer nevem, vem pa da ima Volvo to dobro rešeno, da se nekatere verzije zadnjih sedežev potgnejo gor v "child booster seat" in zgleda tako: http://www.canadiandriver.com/articles/ ... ldseat.jpg
Ali mogoče kdo ve, če to zadostuje pri policajih?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To maj 08, 2007 7:20 pm

sebaveh je napisal/-a:Za druge avte sicer nevem, vem pa da ima Volvo to dobro rešeno, da se nekatere verzije zadnjih sedežev potgnejo gor v "child booster seat" in zgleda tako: http://www.canadiandriver.com/articles/ ... ldseat.jpg
Ali mogoče kdo ve, če to zadostuje pri policajih?

Mislim, da tole pride v poštev šele potem, ko je otrok že malo starejši (verjetno okoli 5-6 let), za prej pa moraš obvezno imeti avtosedež.

je pa nekako tako, da so važni centimetri, do kdaj je potrebno uporabljati sedež oz. "jahača" kakor naj bi se tole na sliki imenovali. Ker če je otrok premajhen ter je pripet z navadnim pasom je bistveno večja nevarnost poškodbe (Pas ga ne oprime na pravem mestu), jahač ga pa privzdigne, da gre pas tam kjer more iti.

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To maj 08, 2007 7:28 pm

Ja, prav za to starost sem mislil, ko preraste mali sedež in nekje do 12 let.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To maj 08, 2007 7:29 pm

lp pilgrim

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To maj 08, 2007 7:39 pm

Takšne sedeže za večje otroke imajo tudi nekateri drugi novejši avti.
Ja, moji otroci se vedno vozijo pripeti. In tudi vsi ostali ljudje, ki se znajdejo v mojem avtu. In pes tudi.
Me pa kar zazebe, ko vidim vse sorte kombinacije. Mamica v tvingu, seveda pripeta, zadaj otroški sedež, zabasan s plašči, mala pa nepripeta na prednjem sedežu...
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To maj 08, 2007 10:25 pm

...Še to moram povedati, da imamo več teh avtosedežev tudi za avto od tašče ter eden je še pri moji mami eden je pa vedno v garaži če gre otrok mogoče z bratom od žene kam pač nima otrok pa nima sedeža, so različni modeli in znamke v glavnem novi ali pa malo rabljeni. Tako se vsi navajajo na avtosedeže in jim potem ni problem to upoštevat

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 08, 2007 10:34 pm

protonika je napisal/-a:Takšne sedeže za večje otroke imajo tudi nekateri drugi novejši avti.
Ja, moji otroci se vedno vozijo pripeti. In tudi vsi ostali ljudje, ki se znajdejo v mojem avtu. In pes tudi.
Me pa kar zazebe, ko vidim vse sorte kombinacije. Mamica v tvingu, seveda pripeta, zadaj otroški sedež, zabasan s plašči, mala pa nepripeta na prednjem sedežu...

Imaš kakšno slikico pripetega psa? Ali reklamo, link?
Kako je psu, verjetno je sedaj navajen, kako je bilo od začetka?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr maj 09, 2007 9:11 am

Nečaku so sedaj kupil drug, večji avtosedež....za 60€. V tem ga jaz ne bom prevažal okoli.
Za svoje mulce bom brez razmisleka nabavil Recaro. Pri meni sploh ni vprašanje, sedež da ali ne.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr maj 09, 2007 9:16 am

esem je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Takšne sedeže za večje otroke imajo tudi nekateri drugi novejši avti.

Imaš kakšno slikico pripetega psa? Ali reklamo, link?
Kako je psu, verjetno je sedaj navajen, kako je bilo od začetka?

Upam, da si ne predstavljač, da pes sedi na sedežu in je pripet s serijskim varnostnim pasom. :D
Pes ima oprsnico in nastavljivo dolg, nekje do pol metra, 'povodec', ki se ga pripne v zatič namesto serijskega pasu. In pes normalno leži. Ob zaviranju pa ne poleti naprej niti ga ne davi, ker je na oprsnici. Če pes normalno prenaša vožnjo in oprsnico, potem je z njegovega stališča vseeno ali je pripet ali ni, ker ne občuti razlike.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr maj 09, 2007 10:33 am

Še avta nisem preparkiral na domačem dvorišču brez da bi malega pripel v varnostni pas.

Tisti ki ga vozijo v naročju, na zadnjem zicu, ali jim pa celo stoji med zici, so totalni idioti. Jest bi jih dal kastrirat, da bi nehal svoje pomanjkanje zdrave pameti po svetu trositi.
Slika

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Sr maj 09, 2007 11:54 am

Avta ne speljem za nič na svetu če niso otoci privezani (to velja tudi za sopotnike). So že bili poskusi otroškega izsiljevanja (jaz se pa ne bi privezala) pa sem si vzel čas in smo lepo stali na parkirišču pri 35 stopinjah. Po 10 minutah je mala končno le ugotovila da ne bom popustil in od takrat ni več nobenega problema. Tudi za pot do 200m oddaljene trgovine ne.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr maj 09, 2007 12:05 pm

V nasi druzini je ze naravni refleks, da se razen boljse polovice (ne tezim vec, ker nic ne dosezem) privezemo, ko se usedemo v avto. Otroka sta ze tako velika, da sedita na "jahačih" in dokler mi ne potrdita, da sta privezana in "zašponana" (torej, potegneta za pas, da ju trdno drzi okrog bokov in ramen), ne speljem.
Kot hec naj omenim, da je zeno v Kranju ustavil policist. Ona po svoji navadi se ni bila pripasana, medtem ko sta otroka bila. Policist se je nasmehnil, dejal, da imata otroka vec pameti kot ona in jo izpustil brez kazni. Hmmm, pa se prav je imel.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr maj 09, 2007 12:40 pm

Očitno sta froca po fotru, hvala bogu, ane. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr maj 09, 2007 12:47 pm

O tem, ali se pripet ali ne, pri nas sploh ni debate, otroci so tega navajeni, če kateri ni pripet, prav kriči, da še ne smemo peljat, ker ni pripet. To je vse stvar navade, če otroka od prvega dne v avtu voziš, tako kot je treba, s tem ni težav.
So pa na svetu modeli vseh vrst, sem že videl primer, ko so otroka vozili v avto sedežu, ampak ni bil niti avtosedež pripet na sedež od avta, niti otrok v avtosedežu. Ampak frajerji so pa bili, otrok je bil v avtosedežu....
Slika

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr maj 09, 2007 12:53 pm

Hehe, bass. Tu res ne popuscam.
Nekaj casa nazaj sem se peljal v LJ in na avtocesti opazil temnomodri Bravo, vozil je cca. 160, otrok pa je stoje med prvimi sedezi opazoval skrbnega oceta pri volaniziranju.
Saj bi komentiral, pa raje ne bom, ker je tega veliko po nasih cestah.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov