Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

radarji do morja...

Napisal/-a 406 Po maj 14, 2007 8:23 am

lp...
vem da obstaja tema ze o radarjih...zanima me samo do morja od ljubljane kje use stojijo stacionarni radarji ali iz izkusenj policaji z radarji..ker nameravamo z kolegi cez vikend v koper...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 8:36 am

kok so točni podatki nevem oz. v kolikih naštetih enotah je dejansko radar, res je da je večina teh enot le merilec hitrosti za DARS

Primorski krak: pred predorom kastelec je radar - LJ->KP

* A1, Ljubljana - Koper, priključek Brezovica
* A1, Ljubljana - Koper, Sinja Gorica, pogled proti Ljubljani
* A1, Ljubljana - Koper, cestninska postaja Ljubljana zahod
* A1, Ljubljana - Koper, cestninska postaja Vrhnika
* A1, Ljubljana - Koper, viadukt Verd, pogled proti Ljubljani
* A1, Ljubljana - Koper, cestninska postaja Logatec
* A1, Ljubljana-Koper, viadukt Ivanje selo, pogled proti Kopru
* A1, Ljubljana - Koper, cestninska postaja Postojna
* A1, Ljubljana - Koper, odsek Razdrto - Senožeče
* A1, Ljubljana - Koper, cestninska postaja Videž
* A1, Ljubljana - Koper, portal pred priključkom Bertoki

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Po maj 14, 2007 8:47 am

adis to so samo kamere in ne radarji, radarji do morja so na odseku senozece proti kopru na koncu klanca navzdol kjer je omejitev 130 (cca. 1km pred izvozom senozece), pred prvim tunelom iz smeri Lj proti Kp in to je to, zna pa biti se ford fokus (tisti beli z stacionarnim radarjem) na pocivaliscu divaca, tudi v smeri Lj-Kp, in pa v obeh tunelih

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po maj 14, 2007 9:05 am

Res je. Edino ta prvi tunel se imenuje Dekani
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 10:26 am

očitno nekateri neznajo brati dobro kar sem sam napisal! napisal sem: VEČINA TEH ENOT JE MERILEC HITROSTI ZA DARS, ki pa nimajo nobene zakonske podlage da ti izstavijo kazen in s tem načinom le delajo statistiko povprečne hitrosti (če sploh je delajo) drugače so kamere le za opazovanje prometa in morebitnih zamaškov.....

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Po maj 14, 2007 10:35 am

a pol sta sam dva...pri senozecah pa prvi tunel iz lj..no sej itak ne mislm dirkat pa po tunelih se vedno drzim omejitve..sam tko informativno me zanima..kaj pa crni kal..tm je kolega blicnl...
policaji pa majo fokusa,vectro,pasata,pa oktavijo men se zdi...a je se ksn k te lohk preseneti..

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani Po maj 14, 2007 10:52 am

mas jih mali miljon npr alfa 156 pa mondeo pa accord pa se bi se jih dalo nasteti drugace mas na policija.si nevemtocno kje enkrat sem gledal so slike in opisi vozil sicer niso vsi ampak nekaj jih je ;)

za crni kal pa nevem kje bi ga lahko blicnil ker ni nobene naprave ki bi to delala, edino pred prvim tunelom je skatla ce je noter dejansko radar pa nevem, testiraj :lol:
Zadnjič spremenil cakani, dne Po maj 14, 2007 10:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani Po maj 14, 2007 10:53 am

adis je napisal/-a:očitno nekateri neznajo brati dobro kar sem sam napisal! napisal sem: VEČINA TEH ENOT JE MERILEC HITROSTI ZA DARS, ki pa nimajo nobene zakonske podlage da ti izstavijo kazen in s tem načinom le delajo statistiko povprečne hitrosti (če sploh je delajo) drugače so kamere le za opazovanje prometa in morebitnih zamaškov.....

avtor teme je drugace vprasal za polozaje radarjev in ne kamer, tako da tisti prispevek ga lahko samo zmede

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Re: radarji do morja...

Napisal/-a Energetik81 Po maj 14, 2007 11:47 am

406 je napisal/-a:lp...
vem da obstaja tema ze o radarjih...zanima me samo do morja od ljubljane kje use stojijo stacionarni radarji ali iz izkusenj policaji z radarji..ker nameravamo z kolegi cez vikend v koper...

In kaj ti bo ta podatek? Na AC je omejitev 130km/h, v tunelih pa 100km/h. To je edina info, ki jo rabš.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Re: radarji do morja...

Napisal/-a traktor TDI Po maj 14, 2007 12:02 pm

406 je napisal/-a:lp...

Raje napiši kdaj in kje boste vi, če že imate namen divjat po cesti.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 12:12 pm

če se boš držu pravil avtoceste in predvsem s tem mislim "normalno" vožnjo potem se ti ni treba kaj bat....če si pameten skoz tunele ti ni treba divjat ampak tok kokr je omejitev tm kjer vidš da drugi stiskajo pa ga daj tudi ti....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 14, 2007 12:18 pm

adis je napisal/-a:tm kjer vidš da drugi stiskajo pa ga daj tudi ti....

Če bo pa slučajno letu s ceste, ti kar lepo za njim... ;)
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 12:22 pm

Jorgi je napisal/-a:
adis je napisal/-a:tm kjer vidš da drugi stiskajo pa ga daj tudi ti....

Če bo pa slučajno letu s ceste, ti kar lepo za njim... ;)

mislm da veš kaj mislim ne?

če vidiš da je promet zelo tekoč na nekaterih predelih bodi tudi ti v tej skupini vozil in ne vozit kot nevem kaki starčki kjer je omejitev npr. 120 on vozi 100.....tam kjer se promet upočasni pa dej tud ti....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 14, 2007 12:27 pm

Veš kaj, mislim, da oba veva, da fant ne bo vozil pod omejitvijo, če sprašuje po radarjih ... ;) Dal si mu nasvet, jz sem dodala enako pametnega...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Napisal/-a Stasky To maj 15, 2007 9:25 pm

kolkr js vem imajo na primorski regiji poleg stacionarnega radarja pri predoru še 2 vozili ki merijo in slikajo in to sta: Beli Ford Focus Karavan in ravnotko beli Renault Kangoo... Alfa 156 ima sistem Provida kar pomeni da morta ali za ali pred tabo vozit, te zmerit in posnet in kasneje ustavit, kar za focusa in kangooja ni treba... poleg alfe imajo še mondeota, acord pa ni s primorske kolkr js vem... je pa tko, da se v kakšnioh akcijah tudi menjajo in gredo primorski kam drugam, sm pa pridejo z drugih delov slovenije vozila za katera primorci ne vemo...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če maj 31, 2007 9:14 am

Ja,tako za tiste ki se odpravljate na obalo.
Bodite pozorni pred prvim tunelom za Dekane ker tam je ena škatla in notri je včasih radar.Kolega je pred kratkim dobil kazen po pošti.
In seveda bodite pozorni na plavo Alfo 156 ker ta skozi kroži po obali ;)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 31, 2007 12:54 pm

Stasky je napisal/-a:... Alfa 156 ima sistem Provida kar pomeni da morta ali za ali pred tabo vozit, te zmerit in posnet in kasneje ustavit...

Vozijo vedno za tabo, saj lahko drugače tožiš državo, da te je policist napeljeval v prekršek in s tem zavestno spravljala tebe in ostale udeležence v prometu v nevarnost ;-) Pa so se policaji žal tut to že zdavnaj naučili, tko da bolj malo šans, da bo kter pred tabo tiščal in te pol ustavil, da se bi lahko na tak način izmuznil kazni :roll:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če maj 31, 2007 1:31 pm

Pa če se ne motim, moraš ti prehitet provido, da te lahko začne snemati, ker če te dohiti in začne snemat, se ne upošteva, ker je bil tudi on v prekršku, ko še ni vedel zate, da voziš prehitro.

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani Če maj 31, 2007 2:49 pm

Cash je napisal/-a:Pa če se ne motim, moraš ti prehitet provido, da te lahko začne snemati, ker če te dohiti in začne snemat, se ne upošteva, ker je bil tudi on v prekršku, ko še ni vedel zate, da voziš prehitro.

Tocno tako, pa tudi v casu meritve se ti nesme priblizevati, torej mora voziti enako kot ti ali pa pocasneje itak rabi samo 800m da ti nameri povprecno hitrost ;)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 31, 2007 3:43 pm

cakani je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Pa če se ne motim, moraš ti prehitet provido, da te lahko začne snemati, ker če te dohiti in začne snemat, se ne upošteva, ker je bil tudi on v prekršku, ko še ni vedel zate, da voziš prehitro.

Tocno tako, pa tudi v casu meritve se ti nesme priblizevati, torej mora voziti enako kot ti ali pa pocasneje itak rabi samo 800m da ti nameri povprecno hitrost ;)

Ja, pa itak se jim nič ne mudi ponavadi ... mene so nazadnje merili kr dobre 3 km :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov